Fudbaloman wrote:Po meni su apsolutno najvece razocarenje ovih OI sportisti Jamajke! Od Pekinga do Tokija zavrsavali su na 15., 18. 16. i 21. mestu u ukupnom poretku, osvajali 11, 13, 11 i 9 medalja od cega su zlatne bile u rasponu 5, 4, 6, 4. Ove Igre zavrsili su samo 6 medalja i samo 1 zlatom na 44. mestu uz apsolutni debakl sprintera! Od 6 medalja samo je jedna uzeta na 100 metara, jos jedna na 110 prepone a preostale 4 u bacackim i skakackim disciplinama. Potop jamajcanskog sprinta, definitivno.
Milutinov Tata wrote:Igrao Galatasaraj davne '89 polufinale KES-a.
Gromiko wrote:Fudbaloman wrote:Po meni su apsolutno najvece razocarenje ovih OI sportisti Jamajke! Od Pekinga do Tokija zavrsavali su na 15., 18. 16. i 21. mestu u ukupnom poretku, osvajali 11, 13, 11 i 9 medalja od cega su zlatne bile u rasponu 5, 4, 6, 4. Ove Igre zavrsili su samo 6 medalja i samo 1 zlatom na 44. mestu uz apsolutni debakl sprintera! Od 6 medalja samo je jedna uzeta na 100 metara, jos jedna na 110 prepone a preostale 4 u bacackim i skakackim disciplinama. Potop jamajcanskog sprinta, definitivno.
Ovo je odličan primer onoga da li je bolja u sportu Kenija sa 11 medalja iz trčanja na duge staze ili Srbija sa 5 u 5 sportova.
Tako jeste jamajčanski sprint očigledno znatno pao ali zato su počeli medalje da uzimaju u drugim disciplinima. Na neki način imaju i bolju atletiku nego pre a opet imaju manje medalja. Takođe , Šerika Džekson nije nastupila, mislim da beše povreda. Realno gledano, nije se mogla očekivati dominacija u sprintu večno. Znalo se da će kad tad pasti. S druge strane mogu biti zadovoljni što za budućnost postoji ozbiljna šansa da ponovo njihovi sprinteri budu najbolji a da medalje pristižu i iz ostalih disciplina.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest