Fudbaloman wrote:Upravo tako. Bravo za komentar. Ljudi obicno pocnu sa filozofijama "mislis da je to lako ubosti 10-ku, ili steta sto jedan krug ne vredi kao tipkanje na tastaturi", ali profesionalni sportista je neko ko se po 10/15/20 godina bavi time, trenira svakodnevno, dobija od drzave pare za pripreme, opremu, putovanja, trenere...To mu je posao. Kao sto je nekom posao da ode u pekaru i umesi hleb a nekom drugom da projektuje zgradu ili most. Dakle bavis se time u zivotu, nisi dosao iz zabave, niti si poceo juce. I onda iz Igara u Igre u rasponu od 16 godina budes ocajan svaki put kada treba da pokazes ono sto je u tebe ulozeno i cime si se bavio svakodnevno svih tih godina. Ako su toliko drugi bolji od tebe u redu, ali ako ti sam sebe svaki put sjebes i gadjas kad je najbitnije kao da si juce poceo da se bavis time ili kao da se bavis rekreativno dvaput mesecno, onda nisi za to. Da zao je i meni sto sam grub, ali to jeste tako.
Ali čovek je u tom poslu među najboljima na svetu. Dakle, takmiči se sa tim najboljim pekarima i projektantima.
Hajde da kažemo, fudbal/košarka se vrte na velikim parama baš zbog publike pa neka igrač i popije koju kritiku/našu frustraciju koju svi umemo da prenesemo, ali kritikovati Mikeca na ovaj način je smešno.
Može se konstatovati da je neuspeh, ali sad osećati neki bes zbog toga, ne ide.