by Dexi » 17 Jul 2024, 09:50
Apsolutno sam protiv toga da igra reprezentacije zavisi od jednog igrača,da se cela igra svodi na njega,da se on pita za sve.Mislim da taj princip da se sve vrti oko jednog igrača,pa makar on bio najbolji centar na svetu ,u Evropskoj kosarci ne pije vodu.
Tim je ovde na prvom mestu,a svakako kad se odlučuje kad se lomi utakmica ,prvenstva onda glavni igrači rešavaju.To je ne samo nas sistem bio oduvek,a rekao bih i u svetskoj kosarci izuzev NBA.
Izuzev Dirka koji je možda I najbolji Evropski igrač svih vremena,ili jedan od najboljih oko koga se sve vrtelo u Nemačkoj i koji je sam bukvalno doneo neke medalje Nemačkoj i aj da kažem Doncica koji je sa Slovenijom igrao 1/2 OI ,ja zaista ne znam za takav primer da je jedan igrač vodio ekipu do uspeha,a ne tim.Mozda Galis Grke.
Španci su imali dominantnog igrača godinama (Gasola)ali su igrali pre svega timski,isto važi za Argentinu,SRJ,Rusiju i,Francusku praktično sve ekipe koje su uzimale medalje godinama unazad su igrali timski .
Naravno kad se lome utakmice,prvenstva jasno je da neki igrač mora da preuzme ulogu,da rešava kao što je to bio Gasol 2015,ili ranije kod nas Bodiroga,Parker Djinobili ,Spanulis itd.itd.
Suština je da je naša reprezentacija bila na SP druga,da bi suludo sada bilo menjati koncept,stil igre,samoubistvo da se igra sada gradi na jednog igrača,pa makar to bio Jokic.
Jokic će svakako biti važan igrač,uz Bogdana najvažniji sraf kad se bude odlučivali o medaljama.E tada on I Bogdan trebaju da pokažu klasu i da monstruoznim partijama odvedu ekipu do medalje ,poput Gasola 2015 ,ili Dragica 2017 god.
Već sam rekao ovaj koncept da se igra reprezentacije gradi na jednog superstara,da se sve vrti oko njega je doživeo kolaps 2022 god.Kada su i Srbija,Grčka i Slovenija ispale još u 1/8,a Španija timskom igrom uzela zlato.
Iskreno ja Jokicev najveći učinak očekujem od 1/4 OI.i pre svega protiv Amera.
Ne znam to je mišljenje moje,što naravno ne znaci da sam ja u pravu.