ExEr wrote:I fiatovi motori 1.2 benzinci su mazge, ne kvare se
Jesu. Retro motor koji je dostigao tehničko savršenstvo za svoj vek. Tehnološki prevaziđeni odavno ali to je to, motor bez puno filozofije.
Evo drugar mi vozi C4. Žali mi se juče da mu je riknuo akumulatora ali pošto ima start-stop košta ko tri obična. Treba na put za nedelju dana.
Zato sam se odlučio pri kupovini za klasiku, atmosferac 1.4b FIAT. Proveren motor dve decenije kao i 1.2b. Troši malko više, zna i ulje da potroši, lenj ali ide pa ide.
Juče pričam sa ženom, gledamo neku emisiju o modernim automobilima. Imam recimo dosta para i neću bre automobil sa bezbroj gedžeta, elektronike, besmislica i novotarija. Hoću pristojnu, kvalitetnu i pouzdanu klasiku sa elementarnim sistemima sigurnosti i upravljivosti koje pružaju automobili od početka 21v.
Pregrada ispred suvozača na dugme pa je podiže elektromotorčić...kakve besmislice koje oduzmaju pažnju i vreme. Pa brže ja otvorim ručno pregradu nego dok pritsnem dugme i ona se sama polako otvori. E to su te gluposti kojima natrpavaju moderne automobile.