Board index Život van sporta Putovanja

Gde na more ? ...

Re: Gde na more ? ...

Postby Woodoo » 12 Jul 2024, 15:04

Sezione wrote:Veliki protest na Majorci je zakazan za 21. jul, a u junu im je promet u restoranima pao za 20% na konto aprilskih, majskih i junskih protesta

I bilo je protesta svih meseci, ne znam gde si video da nije bilo

Kum mi se vratio prošle nedelje sa Majorke i nije mi ništa pričao a upravo od njega sam saznao za Barsu. Razumem ove iz Barselone zašto se žale, najviše valjda zbog skupljih nekretnina, na Majorci je turizam glavni izvor prihoda. Bio prošle godine ni u tragovima nisam primetio neko nezadovoljstvo. :beyond:
Woodoo

Postby Niko123 » 12 Jul 2024, 15:11

Inzaghi wrote:Daretu i treba banja posle citanja foruma

:laugh:
Niko123

Postby Veljkona22 » 12 Jul 2024, 15:13

Dare wrote:Kraj septembra, gdje je najbolje pobjeci na par dana?

Kipar, Grcka, Spanija?

Moj drug ide septembra na sarti za smešnu lovu
Mikisha wrote:Helikopter iznad Zr upravo.

pikanterije wrote:Obeliks idi nadji Asteriksa.

pikanterije wrote:Sad ce i Leo bice komplet lepinja na prolece
Veljkona22

Postby Diktator » 12 Jul 2024, 15:34

baketa96 wrote:
Diktator wrote:Jel isao neko u Bodrum?Preporuke za obilaske,vredi li otici na Kos na dan?Ima li mesta za shoping?

Ja u petak idem pa javljam utiske posle nekih 10-ak dana :D

Jel si se vrnuo?
Kraj sjaji sjajem novog pocetka.
19.04.2015.
Bol je privremen,ponos je vecan.
OBRADOVIC ZELJKO 22.06.2023.
Diktator

Postby Dare » 12 Jul 2024, 20:24

Zivi bili svi na odgovorima.

Par dana, 5 6 7dana otprilike je to kod mene.

ExGrobar89 necu na Majorku, upravo trazim nesto mirnije da ne bi bilo davanje i primanje pesnaja

Znaci Kipar/Grcka nakon eliminacije seljana sa vilama
https://www.avangarda.in/forum/viewtopic.php?p=3202743#p3202743
Dare

Postby Woodoo » 12 Jul 2024, 20:58

Predrasuda je da Majorka nije mirna, samo je Magaluf problematican, sve ostalo je top, samo ne znam kako je krajem septembra.
Woodoo

Postby Niko123 » 12 Jul 2024, 23:19

Ja da imam keša, išao bih na Gran Kanariju ili Tenerife.Dare, čitaj prethodne stranice, kolege su pisale o Kipru:)

Woodoo

Španija ne moze biti hladna :biggrin:
Niko123

Postby Duh sa sekirom » 13 Jul 2024, 00:33

Razmatram Side za kraj avgusta.
Jel bio neko?
Nisam bio u Turskoj turistički do sada pa da overimo i tu destinaciju.
Duh sa sekirom

Postby DeniBer » 13 Jul 2024, 17:24

Kida Side. Septembar bi ti bio bolji, može se desiti da izgoriš... Mada, dosta ti zavisi od toga gde tačno ideš.
DeniBer

Postby Đorđe Čvarkov » 14 Jul 2024, 00:14

Radonjaa wrote:Tako je, Topla je naselje, a ne ulica, to je onaj dio koji je otprilike na sredini između Igala i Starog grada, ako znaš gdje je veliki mađarski hotel (Hunguest), ili crkva Svetog Spasa. E sad, nisam sto posto siguran, ali mislim da postoje Topla 1, 2 i 3, i da su raspoređene kao što im imena kažu, Topla 1 bliže moru, tj do magistrale, Topla 2 od dijela gdje su policijska stanica i dom zdravlja, pa naviše, iznad magistrale, a Topla 3 iznad nje. Bezveze je da nagađam pošto je Topla 2 šira odrenica, najbolje je da pitaš za nešto što je u blizini (Dom zdravlja, Voli, Idea), pa da na mapama vidiš koliko je udaljeno. Ali ako sam u pravu da je to dio iznad magistrale, mislim da teško može da bude 250m od plaže, vjerovatno je realnije makar 400-500.
Ljetovao sam u tom dijelu jedne godine, kod Mađara, i to je sasvim okej, jer si uz more i imaš sve što treba u krugu od 100-150 metara, ali ne znam šta bih ti rekao za dio iznad magistrale jer baš nisam zalazio sem što sam prije par mjeseci tu tražio parking, zapamtio sam neku usku ulicu pod nagibom :biggrin:

U svakom slučaju, to je samo gradsko jezgro, teško ćeš naći smještaj na 50m od mora. Ako ti je to prioritet ili ti se dopalo u Baošićima i tražiš nešto slično, onda bolje da gledaš na stranu prema Kotoru - Zelenika, Kumbor, Đenovići, Bijela, Jošice, Kamenari...

Хвала момци. Ова газдарица је рекла као па то вам је ту близу главне аутобуске, значи ту негде изнад магистрале вероватно. :biggrin:
Чварак. Људина.
Đorđe Čvarkov

Postby Sezione » 14 Jul 2024, 00:15

Pa trazi joj lokaciju Cvare, 2024. godina je
СВАКИ СВОГА УБИЈТЕ СУБАШУ!

U Kosovo se kunete, a po Zvecanu od Srba kradete

ODJEBI OD PARTIZANA BOLESNICE BOLESNI
Sezione

Postby Cuburac » 14 Jul 2024, 07:59

balkanski spijun wrote:
Dare wrote:Ne zelim guzvu i izlaske, hocu da se odmorim par dana, malo plaza malo procunjati vidjeti nesto

Ima jedno malo mesto u C.G Orahovac.Izmedju Perasta i Kotora.Kotor je lep gradic za videti,na 12,13 km,perast na 3 km ako nisi.Uopste cela Boka je lepa.

Ne znam koliko se promenilo, jer decenijama nisam bio tamo. Letovali smo u Ljutoj, treci dan smo otkrili Orahovac i isli smo svaki dan tamo na kupanje, uvece u Kotor da se promuvamo.
Orahovac je tada bio nekako neurbanizovan u novokomponovanom maniru, sve je odisalo nekom starinom, lepa plaza bez guzve, jedina mana je sto sunce nekako brzo zadje za visine i vec od 5-6 sati si u senci. Inace, bas oputeno bez uobicajene turisticke zbrke.

Ako bih opet isao u CG, Orahovac bi bio u najuzem iboru.
Životnom veku kad bi mera bila-
iskrenost,vernost,ljubav il' dobrota
tvoj kratki vek bi,kuco moja mila
1000 ljudskih vredeo života.
Cuburac

Postby Inzaghi » 14 Jul 2024, 20:27

Sad lepo uzeti pasose svima koji protestvuju po Spaniji jer logicno ako im smetaju turisti nema potrebe da putuju turisticki nigde.

Kao ni da mrdaju iz svojih mesta i gradova osim ako nemaju poslovne obaveze i slicno.

Mogu samo da razumem da protestvuje neko ko nije bio nigde nikada.
"да једна мала група људи није хтела да одустане..."
Inzaghi

Postby Mikisha » 14 Jul 2024, 20:48

Zavozao se motorom sa Ciova do Paga, nesto se preracunao da ima 170km kad ono kurac, Pag veci nego sto sam mislio a plaza Ručica bas udaljena od mosta.

Plaza nije ruzna za videti ali je ziva patnja, nigde hlada, jedan kafic sa losom kafom, tako da ne isplati se tolike muke.

Hvala Bogu na motor seo u papucama, seljacina, i tu nastaje problem.
Ne znam sta su uradili sa papucama, ali ovo su trece za redom da se skupe na suncu.
Sve im jebem, ako dva broja nisu izgubile, jedva brzine menjah, a pedala kocnice mi se urezala u petu.

Ne vozite motore u papucama ako cete ih izuvati na plazi :biggrin:

Svratio i na Zrće, sta znam, nesto lepih guzica i to je to, poprilicno prazno i previse moderno i vestacki.

Ovamo na Ciovu sve preporuke za plazu Labadusa i Kava.
Pomiluj mi muda Ostoja
Mikisha

Postby Ron Swanson » 14 Jul 2024, 22:41

Logično je da Španci protestuju kad im skaču stanarine u nebo zbog izdavanja stanova kao turističkog smeštaja.
Ron Swanson

PreviousNext

Return to Putovanja