Board index Paris 2024

Pariz 2024 - Vesti, aktuelnosti, zanimljivosti...

Re: Pariz 2024 - Vesti, aktuelnosti, zanimljivosti...

Postby Storm » 08 Jul 2024, 06:57

Hajde da kazemo da je uspjeh i baraz za EP fudbalske reprezentacije 2012. Drugi u grupi posle Engleske (dva remija sa njima).
S obzirom na velicinu zemlje i sve ostale prilike, bilo je uspjeha.
Last edited by Storm on 08 Jul 2024, 07:19, edited 1 time in total.
Storm

Postby Foteljas » 08 Jul 2024, 07:02

Crna Gora kakva god da je i sta god mi mislili o njihovim sportistima, ima vise sportskih uspeha u istoriji svoje nezavisnosti od BiH i (Severne) Makedonije.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Re: Reprezentacije UZIVO

Postby Il Principe » 08 Jul 2024, 07:20

U 1/4 onda najvjerovatnije Njemacka ili jedna od Grčka/Španija/Australija.

Baš nezgodno za prognozu, ali sam ubijedjen da će se tu nekako umuvati Španija, preozbiljan je to pobjednički mentalitet, bez obzira na očigledan manjak kvaliteta...
Leave them nothing!
Il Principe

Postby Radonjaa » 08 Jul 2024, 07:33

Nažalost se uspavah čekajući Portoriko. Bilo je jasno da uz Brazil imaju najveću šansu da iznenade, ali izgleda da nisu iznenadili, nego rutinirali Litvance.
Arojo koji je generalni menadžer reprezentacije je odmah posle utakmice potvrdio da istih 12 putuje u Pariz, ništa od Markusa Hauarda i Denverovog Strotera, mada im najmanje nedostaje napadački orijentisanih bekova.

Alvarado je prije 2 godine izgledao kao neko ko će iz petog plana da napravi odličnu NBA karijeru, od te sezone života pomalo stagnira, ali je i dalje tipični latinoamerički egoista koji se ne bi uplašio ni Džordana, pritom je žilav i ne štedi se u odbrani, itekako umije da inspiriše saigrače. Zaštitni znak mu je da posle napada svoje ekipe ostane u ofsajdu i onda s leđa ukrade loptu protivničkom pleju, obično to pokuša makar jednom na svakoj utakmici.
Zanimljivo je da je Nju Orleans u regularnoj sezoni 5 puta pobijedio Sakramento, i da su ih potom eliminisali i iz plej-ina, tj da je u poslednjih desetak mjeseci ovo sedma pobjeda i druga eliminacija Alvaradove ekipe nad Sabonisovom :laugh:

Što se tiče implikacija po nas, saglasan sam da nemaju centimetre da bi nas ugrozili, ali i da moramo da ih shvatimo vrlo ozbiljno, jer od te utakmice može da zavisi rasplet u nokaut fazi.
I ako izgubimo od Amerikanaca, uz dovoljno ubjedljive pobjede protiv Portorika i J. Sudana bismo bili najbolja drugoplasirana ekipa i završili u drugom umjesto u trećem šeširu pred žrijeb za nokaut fazu, što bi značilo da do polufinala izbjegavamo bilo koju od 3 prvoplasirane ekipe.
Naravno, i Portorikanci imaju računicu da uz pobjedu protiv Južnog Sudana (koji su pobijedili na SP) idu dalje kao trećeplasirani, u tom scenariju bi im značio svaki poen, tako da neće biti opuštanja.
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby Gunde Svan » 08 Jul 2024, 08:03

Od čak 6 ekipa koje smo kvalifikovali nijedan od selektora nije objavio konačni sastav, a i za barjaktare čekamo poslednji trenutak. Većina ostalih selektora ovih dana je objavila spiskove, vidim pre dva dana Hrvati izašli sa sastavima i za rukomet i za vaterpolo. Da ne pričam da Amerikanci uvek odmah izađu sa finalnim spiskom i pre početka priprema. Iskreno želim da verujem da je to odugovlačenje neka nacionalna karakteristika, a ne ostavljanje prostora za lobiranja i uticaj.
Gunde Svan

Postby Foteljas » 08 Jul 2024, 08:28

Kod nas je uvek tako, ceka se poslednji momenat za objavljivanje tih sastava.
Sto i nije lose, jer se uvek neko volsebno povredi na pripremama, ili se naduri ili udje u sukob s trenerom.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Storm » 08 Jul 2024, 10:44

Veslaci danas putuju u Pariz na pripreme nakon cega ce se prikljuciti ostatku olimpijskog tima u olimpijskom selu.

https://sportklub.n1info.rs/olimpijske- ... zam-je-tu/
Storm

Postby Fudbaloman » 08 Jul 2024, 10:46

Najjace "optimizam je tu" :biggrin: Za sta optimizam, da se nece prevrnuti camac? :roll:
Fudbaloman

Postby Fudbaloman » 08 Jul 2024, 12:16

Ne znam koliko su podaci pouzdani, ali cak 68 zemalja nikada nije osvojilo medalju na letnjim OI. U Tokiju su prvi put u istoriji to uspeli Burkina Faso, Turkmenistan i San Marino. U Evropi je nemaju samo Albanija, Andora, Bosna i Hercegovina, Lihtenstajn, Malta i Monako. Sto se tice van Evrope, za mene licno najvece iznedjenje predstavljaju zemlje poput Bolivije, Hondurasa, Angole, Konga, DR Konga, Malija i Bangladesa. To ipak nisu neke njam njam egzoticne zemlje, ni nekakva mala ostrva poput vecine sa spiska koji nemaju medalju. Bice jako zanimljivo videti da li ce neko od svih njih napraviti istoriju u Parizu. Bosna mozda i nikad blize tome zbog Pudarove, ali treba napomenuti da je olimpijska konkurencija mnogo zesca od evropske pa i svetske najcesce :biggrin:
Fudbaloman

Postby octopus » 08 Jul 2024, 12:16

Fudbaloman wrote:Najjace "optimizam je tu" :biggrin: Za sta optimizam, da se nece prevrnuti camac? :roll:

Hajde odlučite se jeste li za kvalitet ili kvantitet... Ovamo želite da nas je 150, a igre još nisu ni počele i već kreće podsmevanje takmičarima čije šanse za visok plasman nisu velike. Malo kontradiktorno.
octopus

Postby Fudbaloman » 08 Jul 2024, 12:25

octopus wrote:
Fudbaloman wrote:Najjace "optimizam je tu" :biggrin: Za sta optimizam, da se nece prevrnuti camac? :roll:

Hajde odlučite se jeste li za kvalitet ili kvantitet... Ovamo želite da nas je 150, a igre još nisu ni počele i već kreće podsmevanje takmičarima čije šanse za visok plasman nisu velike. Malo kontradiktorno.

Jesmo i za jedno i za drugo, odnosno ja sam. :okk: Podsmevanje je vise na naslov, nego na takmicare. Tesko se moze zaboraviti epski dogadjaj kada nam se u Riju prevrnuo camac, to valjda nikome nikad nije uspelo, samo nama :question: Niko ne ocekuje medalje, ali ocekuje makar da se ne brukaju kako su umeli, tako da bi bilo dobro smanjiti dozivljaje kada se pise o takmicarima koji realno nisu favoriti ni za sta na takvom dogadjaju. :okk:
Fudbaloman

Postby Gromiko » 08 Jul 2024, 12:26

Fudbaloman wrote:Ne znam koliko su podaci pouzdani, ali cak 68 zemalja nikada nije osvojilo medalju na letnjim OI. U Tokiju su prvi put u istoriji to uspeli Burkina Faso, Turkmenistan i San Marino. U Evropi je nemaju samo Albanija, Andora, Bosna i Hercegovina, Lihtenstajn, Malta i Monako. Sto se tice van Evrope, za mene licno najvece iznedjenje predstavljaju zemlje poput Bolivije, Hondurasa, Angole, Konga, DR Konga, Malija i Bangladesa. To ipak nisu neke njam njam egzoticne zemlje, ni nekakva mala ostrva poput vecine sa spiska koji nemaju medalju. Bice jako zanimljivo videti da li ce neko od svih njih napraviti istoriju u Parizu. Bosna mozda i nikad blize tome zbog Pudarove, ali treba napomenuti da je olimpijska konkurencija mnogo zesca od evropske pa i svetske najcesce :biggrin:

Klasična kviz pitanja, najmnogoljudnija zemlja bez OI medalje - Bangladeš.
Jedina zemlja sa medaljom na Zimskim igrama a bez medalje na Letnjim - Lihtenštajn .

Meni je najveće iznenađenje kada gledam liste medalja jedan očajan Portugal. Zemlja koje su jake na vodi imaju puno medalja pa je čudno kako oni nisu iskoristili svoju poziciju. Da takva zemlja ima samo 5 zlata u istoriji i to svih 5 u atletici.
Gromiko

Postby octopus » 08 Jul 2024, 12:27

Dobro, ljudi se kuraze, mozda veruju u nesto sto niko drugi ne vidi. Uglavnom autsajderi ne uspeju, ali ko ne veruje ne moze ni da mu se desi neko cudo.

Za mene bi njihovo polufinale bio lep rezultat, a finale top prijatno iznenadjenje.

Portugal da ne krade crnce iz svojih kolonija tek bi ocajno slab bio.
octopus

Postby Cvele » 08 Jul 2024, 12:28

Lepo je gospodin Kari Pešić rekao da misli da će Portorirko proći ovu kvalifikacionu grupu.
Cvele

Postby Fudbaloman » 08 Jul 2024, 12:33

Gromiko wrote:
Fudbaloman wrote:Ne znam koliko su podaci pouzdani, ali cak 68 zemalja nikada nije osvojilo medalju na letnjim OI. U Tokiju su prvi put u istoriji to uspeli Burkina Faso, Turkmenistan i San Marino. U Evropi je nemaju samo Albanija, Andora, Bosna i Hercegovina, Lihtenstajn, Malta i Monako. Sto se tice van Evrope, za mene licno najvece iznedjenje predstavljaju zemlje poput Bolivije, Hondurasa, Angole, Konga, DR Konga, Malija i Bangladesa. To ipak nisu neke njam njam egzoticne zemlje, ni nekakva mala ostrva poput vecine sa spiska koji nemaju medalju. Bice jako zanimljivo videti da li ce neko od svih njih napraviti istoriju u Parizu. Bosna mozda i nikad blize tome zbog Pudarove, ali treba napomenuti da je olimpijska konkurencija mnogo zesca od evropske pa i svetske najcesce :biggrin:

Klasična kviz pitanja, najmnogoljudnija zemlja bez OI medalje - Bangladeš.
Jedina zemlja sa medaljom na Zimskim igrama a bez medalje na Letnjim - Lihtenštajn .

Meni je najveće iznenađenje kada gledam liste medalja jedan očajan Portugal. Zemlja koje su jake na vodi imaju puno medalja pa je čudno kako oni nisu iskoristili svoju poziciju. Da takva zemlja ima samo 5 zlata u istoriji i to svih 5 u atletici.

Kao sto sam i pisao, Portugal i u Parizu dokazuje da je zemlja fudbala i nesto malo atletike. Odnosno samo im atletika i ovoga puta vredi na OI, ako bas naravno neko ne iznenadi. Vrlo tanko za zemlju od 10 miliona ljudi, u principu talentovanu, da prakticno ne postoji ni u jednom sportu kao profilisana i dokazana nacija osim tog fudbala. Mnostvo mesanog stanovnistva, vrlo cesto africkih i brazilskih korena, trebali bi da budu garant mnogo svestranije sportske snage a od njih nista ne vidimo.
Fudbaloman

PreviousNext

Return to Paris 2024