Board index Razni Sportovi Odbojka

Muška reprezentativna odbojka

Re: Muška reprezentativna odbojka

Postby Hajzenberg » 22 Jun 2024, 17:52

Dexi wrote:Ako Kubanci pobede ne daj boze,nama treba bilo kakva pobeda protiv Slovenaca.

Tom pobedom idemo i na završni turnir LN.

Nigde mi ne idemo ako sutra Kuba pobedi, ni u Pariz a kamoli u Lođ.
Hajzenberg

Postby Fudbaloman » 22 Jun 2024, 17:52

Svaka cast svima vama koji ste toliko spokojni oko Poljske i Kube :okk: Ja nimalo nisam. Poznato je da nase selekcije u sportu kada cekaju druge rezultate i kada im je potrebno malo vise srece i poklapanje obicno na kraju dozive najbolnije moguce ishode. Nismo mi kao neki u susedstvu koji redovno na srecu i tudje usluge prave rezultate. Sto se Nikole tice, ja sam ovde ako se secate u jeku prica o "pustanju" postavljao pitanje kako se to pusta u odbojci i da nije zamislivo da on dodje ispred svoje ekipe i trazi da se pusti protivnik. Nisam ni ocekivao tako, no moram da priznam da je ako nista posle 2:2 mogao da suptilno utice na ekipu da ne ide punom do kraja. Naravno da niko nije ocekivao da ce Poljska izaci i pustiti 3:0 i blamirati se, ali vec kad je doslo ovako, moglo se nesto uciniti. Moram da priznam da sam razocaran, a naravno niko ne spori da smo kao po obicaju prvenstveno sami opet krivi za sve. Ajde sutra da vidimo, mada kazem, nisam spokojan nimalo. :roll:
Fudbaloman

Postby Storm » 22 Jun 2024, 17:56

Ova generacija je zbog nekih ranijih rezultata zasluzila OI

Nisu igrali 2016 kao osvajaci SL, 2021 kao evropski prvaci a sve zbog nelogicnog i glupog nacina kvalifikacija. Ne vjerujem da iko pravi iluziju da se moze do medalje, ali zasluzuju da idu u Pariz i da se nadmecu.

Nadam se da Poljska dobija sutra. Ne zelim ni da pomislim u suprotno pa da se mora savladati Slovenija u punoj hali u Ljubljani.

Mogu misliti Kubance koji su strepili u petom setu i koliko im je sad podignuta motivacija i energija za sutra. Igrace kao nikada do sada. Nisam ni ja spokojan.
Storm

Postby Hajzenberg » 22 Jun 2024, 18:07

Ništa mi Fudbalomane nismo krivi, ništa. Ako odemo na OI a otići ćemo najverovatnije jer Poljska će 99% dobiti Kubu u 3-4 seta (Nikola da ''pusti'' nema šanse) to će biti između ostalog jer smo imali i znanja i sreće i pameti. Mislio sam ovo sutra da ispišem ali eto može i danas, samo 3 faktora koji su u moru detalja i finesa odlučili naš plasman u Pariz, ako odnosno kad ga bude. Ovo je ono o čemu se već pisalo ali nije zgoreg i podsetiti jer su bukvalno nijanse odlučivale još od oktobra pa do danas. Sve podjednako važno, hronološki može da ide od kraja ka vrhu.

1) veliki preokret i pobeda protiv Kube posle izgubljena prva dva seta, da smo izgubili meč Kuba bi otišla na OI iako smo se nadali popravnim ispitima protiv Poljske i Slovenije;

2) 10 bodova je Kuba izgubila protiv Japana svojom krivicom pre svega jer velika je retkost u ovom sportu da neko ispusti 14:11 u petom setu a posle toga pride još poneku meč loptu, znači bili bi sad ispred nas i verovatno tu i ostali;

3) opet pominjem tu pobedu Bugarske nad Belgijom u kvalifikacijama jer da je Belgija dobila taj meč onda bi ona otišla umesto Kanade a Kanada bi sad preko liste otišla i umesto Srbije i umesto Kube. I to je bilo svih pet setova, Belgija vodila 2:1 a u taj brejku 15-13 za Bugare.

Bilo je tu možda i nekih mečeva koje smo mi mogli da dobijemo ali i da izgubimo, isto kao i Kuba ali na kraju dana odnosno na kraju vikenda sve se svodi na tu nedelju i na ta dva meča a svi se nadamo da će već oko 15 časova sutra sve biti poznato.

Šta smo mi to toliko krivi kada je bilo dovoljno samo jedan od ona tri scenarija što sam ih naveo da se i ostvario i mi ne bi ni čekali sutrašnji dan sa bilo kakvim šansama.
Hajzenberg

Postby Fudbaloman » 22 Jun 2024, 18:30

Storm wrote:Ova generacija je zbog nekih ranijih rezultata zasluzila OI

Nisu igrali 2016 kao osvajaci SL, 2021 kao evropski prvaci a sve zbog nelogicnog i glupog nacina kvalifikacija. Ne vjerujem da iko pravi iluziju da se moze do medalje, ali zasluzuju da idu u Pariz i da se nadmecu.

Nadam se da Poljska dobija sutra. Ne zelim ni da pomislim u suprotno pa da se mora savladati Slovenija u punoj hali u Ljubljani.

Mogu misliti Kubance koji su strepili u petom setu i koliko im je sad podignuta motivacija i energija za sutra. Igrace kao nikada do sada. Nisam ni ja spokojan.

Sve se slazem, ako je sportske pravde, plasman u Pariz treba da bude satisfakcija za nepravedno propustena prethodna dva izdanja, pogotovo onaj poslednji gde smo bili aktuelni evropski prvaci. Sto se Poljske tice sutra, ogroman je problem sto izlaze na teren vec u 13h posle 5 odigranih setova danas a Kubanci napaljeni na maksimumu. Ne treba zaboraviti ni Leona koji kao Kubanac sutra sigurno ima motiv da odigra najgore moguce, ako uopste bude i igrao.
Fudbaloman

Postby Fudbaloman » 22 Jun 2024, 18:33

Hajzenberg wrote:Ništa mi Fudbalomane nismo krivi, ništa. Ako odemo na OI a otići ćemo najverovatnije jer Poljska će 99% dobiti Kubu u 3-4 seta (Nikola da ''pusti'' nema šanse) to će biti između ostalog jer smo imali i znanja i sreće i pameti. Mislio sam ovo sutra da ispišem ali eto može i danas, samo 3 faktora koji su u moru detalja i finesa odlučili naš plasman u Pariz, ako odnosno kad ga bude. Ovo je ono o čemu se već pisalo ali nije zgoreg i podsetiti jer su bukvalno nijanse odlučivale još od oktobra pa do danas. Sve podjednako važno, hronološki može da ide od kraja ka vrhu.

1) veliki preokret i pobeda protiv Kube posle izgubljena prva dva seta, da smo izgubili meč Kuba bi otišla na OI iako smo se nadali popravnim ispitima protiv Poljske i Slovenije;

2) 10 bodova je Kuba izgubila protiv Japana svojom krivicom pre svega jer velika je retkost u ovom sportu da neko ispusti 14:11 u petom setu a posle toga pride još poneku meč loptu, znači bili bi sad ispred nas i verovatno tu i ostali;

3) opet pominjem tu pobedu Bugarske nad Belgijom u kvalifikacijama jer da je Belgija dobila taj meč onda bi ona otišla umesto Kanade a Kanada bi sad preko liste otišla i umesto Srbije i umesto Kube. I to je bilo svih pet setova, Belgija vodila 2:1 a u taj brejku 15-13 za Bugare.

Bilo je tu možda i nekih mečeva koje smo mi mogli da dobijemo ali i da izgubimo, isto kao i Kuba ali na kraju dana odnosno na kraju vikenda sve se svodi na tu nedelju i na ta dva meča a svi se nadamo da će već oko 15 časova sutra sve biti poznato.

Šta smo mi to toliko krivi kada je bilo dovoljno samo jedan od ona tri scenarija što sam ih naveo da se i ostvario i mi ne bi ni čekali sutrašnji dan sa bilo kakvim šansama.

Krivi smo, krivi. Krivi za onaj debakl protiv Nemacke, za dva puta ispustenih 5:2 u petom setu i protiv Argentine i protiv Poljske. Mnogo toga smo krivi, jer ovo sutra nista ne bi ni cekali. Naravno bilo je i drugih stvari na koje nismo mogli da uticemo a mogle su da budu mnogo manje povoljne za nas sto si i sam naveo, no opet ovo sutra je jako klimavo. Kad god smo cekali da nam drugi poguraju, retko kad smo docekali. Bojim se nazalost da se crta katastrofalan scenario, ali ajde da ne mracim. Cekamo da vidimo.
Fudbaloman

Postby Loka » 22 Jun 2024, 18:35

Fudbaloman wrote:
Storm wrote:Ova generacija je zbog nekih ranijih rezultata zasluzila OI

Sve se slazem, ako je sportske pravde, plasman u Pariz treba da bude satisfakcija za nepravedno propustena prethodna dva izdanja, pogotovo onaj poslednji gde smo bili aktuelni evropski prvaci. Sto se Poljske tice sutra, ogroman je problem sto izlaze na teren vec u 13h posle 5 odigranih setova danas a Kubanci napaljeni na maksimumu. Ne treba zaboraviti ni Leona koji kao Kubanac sutra sigurno ima motiv da odigra najgore moguce, ako uopste bude i igrao.

Скоро цела прва постава Пољске данас није играла
Ни добар део наше прве поставе није играо. Мислим да је само Ивовић из прве поставе играо целу утакмицу.
Loka

Postby Storm » 22 Jun 2024, 18:49

Hajz, imali su Kubanci i onaj mec poslednjeg kola kvalifikacija sa Brazilom cini mi se. Izgubili 3-2, a pobjedom bi otisli na OI a Srbija bi jurila Sloveniju koja je tada bjezala nekih 40-50 poena.

Sjecam se da je Kolakovic u Japanu tada posle poraza od Slovenije 3-0 zabrinuto rekao da cekaju ishod tog meca da vide hoce li imati bar neku prednost nad Kubom ili ce morati da jure Sloveniju. To bi, da je Kuba dobila Brazil (u Brazilu) bila nemoguca misija.
Storm

Postby leteceprase » 22 Jun 2024, 18:52

Mislim da treba malo vise postovanja za ove momke. Oni ne odmaraju posle klupske sezone vec sedaju u avion i idu dva meseca da giljaju po drugim kontinentima za svoju drzavu. Ne zale se da su umorni i da moraju da timare konje ili su "psihicki" iznureni. Licno verujem da Lisinac koji izostaje zbog operacije ovo dozivljava kao da ga neko probada nozem. ZASLUZILI smo OI i to je ogroman uspeh jer trenutno atomsku odbojku na svetskom nivou igra barem 15 reprezentacija,privilegija je biti u tom drustvu. ZASLUZILI smo OI jer smo okrenuli Kubu od 0:2 a to ne moze ekipa koja nema kicmu i karakter.
Mi smo paradoks od naroda koji navija za fudbalsku repku u sportu u kome 2 i po decenije nemamo nokaut fazu bilo cega uz zadruga show ko k... Ciju zenu. Odbojke se setimo u ovim trenucima i to iskljucivo ako pobedjujemo. Vise postovanja za ove momke.
leteceprase

Postby Hajzenberg » 22 Jun 2024, 18:58

Tačno Storm, to sam prenebegnuo...bilo je 3:1 za Brazil a da je Kuba dobila onda bi ona zajedno sa Nemačkom sa tog turnira uzela vizu ispred ne samo Italije nego i Brazila. Znači ova priča se mogla okončati još u za nas sramotnom oktobru.

Dobro je što su ove kvalifikacije ukinute nevezano za to da li ćemo mi uopšte biti u igri za LA 2028.

Fudbaloman, nama je dosta jedan lik sa foruma koji je sad i na više nego zasluženom hlađenju pa prema tome... :biggrin:
Hajzenberg

Postby Foteljas » 22 Jun 2024, 19:14

U vezi Nikole i "pustanja", covek radi svoj trenerski posao i ne moze da dovodi svoju reputaciju u pitanje time sto ce nama poklanjati bodove. Danas je igrao sa skoro rezervnom postavom, uzeli smo ta dva seta i povratili juce glupo ispusten isti broj bodova zbog izgubljenog seta od Turaka.

Kuba ako sutra ne daj Boze pobedi napravice najveci podvig ove sezone, onda i mi moramo da uradimo isto, tako da je situacija i dalje postena.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby leteceprase » 22 Jun 2024, 19:26

Ako Nikola ne moze da ih natera da spuste gas protiv nas onda sigurno moze da ih natera da sutra igraju kao da je finale OI,i igrace. A najbolje sto Poljska ima Kubanci ne mogu da ukrote makar lebdeli u stratosferi .
leteceprase

Postby Fudbaloman » 22 Jun 2024, 19:35

leteceprase, potpuno se slazem, odbojkasi su uvek bili gospoda, nikada nisu odbijali reprezentaciju i uvek su davali sebe maksimalno. Sto se mene licno tice, nikada nisam zapostavljao odbojku i uvek sam sa paznjom pratio sve nase nastupe i posebno tesko mi je padao izostanak sa prethodnih dvaju OI bas odbojkasa, jer su sinonim za jednu ispravnu ekipu bez skandala i sa manje vise uvek dobrim rezultatima.

Hajzenberg, ne znam o kome se radi, ali svakako necu da mracim, samo znam da nam sreca nije naklonjena kada je najpotrebnija generalno u sportu :biggrin:

Foteljas, najpostenija situacija je generalno ona u kojoj medjusobni duel treba da presudi, posto je on pripao nama, svaki sad drugaciji ishod bi bio u principu nepravedan, pogotovo sto sam siguran da bi na nasem mestu, odnosno u situaciji da neka reprezentacija ima svog trenera na celu suparnicke a treba joj pobeda, to zloupotrebila najsurovije moguce i namestila pobedu, a mi to nismo. Zamislimo recimo Italiju koja igra protiv Francuske sa selektorom Italijanom, mislite da bi ih bilo sramota da najociglednije nameste? Ja sam ipak ocekivao da ce Nikola naci nacin da nam popusti ovaj mec do kraja, tako da razocarenje ostaje. Sami sebi smo uvek najveci neprijatelji nazalost. Drugi takve situacije obilato koriste bez pardona. No, bilo proslo, cekamo sutra i nadamo se sada najboljem po nas.
Last edited by Fudbaloman on 22 Jun 2024, 19:37, edited 1 time in total.
Fudbaloman

Postby leteceprase » 22 Jun 2024, 19:37

Grbic izjavio da se sutra vracaju Kurek Leon i ostali. Reko je da je odlucio da odmaraju jednu od 4 utakmice ovog turnira i to bas slucajno danas :biggrin: ,sutra su u punom pogonu :okk:
leteceprase

Postby Fudbaloman » 22 Jun 2024, 19:41

Sve je to lepo, ali... Ovima ako je sutra dan i ako je zacrtano da naprave iznenadjenje, napravice. Zato sam se nadao danas zakljucavanju. Mnogo je bilo lakse malo prikociti peti set nego sutra dobiti Kubu bez motiva a kao nama u korist. Ove ako krene, uzalud i dupla prva postava, toga se ja bojim. :colera:
Fudbaloman

PreviousNext

Return to Odbojka