Bezmozgaškija ekipa vjerovatno nije sklopljena

A Vejnrajt pritom izgleda kao da ima 20 kila viška, mislio sam da mi se priviđa dok nije bio u krupnom kadru, ne znam kako su mu našli veličinu dresa. Jeste gostovanje Huventudu jedna od težih utakmica u Evrokupu, ali mi se svejedno čini da će u Hapoelu morati da padne neki otkaz. Sinoć im bez minutaže sjedi Brajan Angola, Noam Jakov takođe jedva da je dobio par minuta, čak je i Tomer Ginat jedva vidio teren. Vjerovatno im je cilj da sruše Makabi, ali su se baš pretrpali za standarde Evrokupa.
Gledao sam na preskoke jer se preklapalo prvo sa Turk Telekomom i Lijetkabelisom pa sa Gran Kanarijom i Trentom, ali mi se iz tog uzorka čini da im je Kaboklo bio najbolji od pojačanja, Beverli se malo izvadio sa par trojki na kraju kad su jurili zaostatak. Vejnrajt katastrofa, Motli pravio gluposti i standardno nije imao koncentraciju za više od 3 minuta, Bentil ništa nije mogao da ubaci. Vidio sam u statistici da je Reglend imao 7 asistencija bez izgubljene lopte, ali njega nisam pretjerano cijenio ni kad je bio na vrhuncu snage, kamoli sa 35 godina.

Igrač večeri u Evrokupu definitivno Džordan Ford iz Trenta, i to u svom debiju u evropskim takmičenjima. 32 poena, 14/15 iz igre, 11/11 za 2, 3/4 za tri, 1/1 bacanja, 2 asistencije i indeks 36. Pritom je bio vrlo raznovrstan, otvorio je sa par (nimalo lakih) prodora, pa kad su krenuli agresivnije pobjegao utrčavanjem iza leđa, onda mu se otvorio i šut za 3. Vidim da je prije ovoga od evropskog iskustva imao samo kratku epizodu u Peristeriju i da se nije proslavio, što i ima smisla jer je fizički pretanak za grčki rukomet, ali bi u Italiji mogao da se naigra. I mene je iznenadio Entoni Lemb u dresu Trenta, sinoć je bio dosta loš, pogodio je jednu trojku pred kraj, sem toga se uglavnom ispucavao bez ikakve svrhe. Ne znam koliko je on dobar izbor za ekipu koja više polaže na odbranu nego na napad, ali je doduše i njemu bio debi, sigurno će biti ,,snađeniji'' sledeće nedelje protiv Trefla.