Italija sredinom 90-ih...
Da li je uopšte postojala jača liga u evropi u tom trenutku? Nema šanse...bili su na vrhu!
Kakvi su samo igrači 90-ih igrali u popularnoj "Seria A"...svetske klase...
Još uvek mi je u sećanju sezona 95/96 kad je Torinska dama zauzela krov Evrope!
Peruci, Ferara, Pesoto, Toričeli, Di Livio, Dešamp, Jugović, Lombardo, Del Piero, Ravaneli, Vijali...kakav tim!
A baš uoči te sezone tim je napustio, možda i najveća zvezda a definitivno jedan od mojih omiljenih igrača, Roberto Bađo!
Što se tiče Bađa, još uvek mi je u pamćenju svetsko 94...čak mogu da kažem da je to takmičenje povezano sa počecima mog ozbiljnog praćenja fudbala, tj. pre toga se jako slabo čega sećam
Sve do finala on i Romario su bili maestralni, jednostavno obojica su mi bili gotivni...ali u finalu sam normalno izabrao Italiju i Bađa...a Bađo je pogodio prečku
Uh kako mi je tad bilo...i sad se sećam tog razočarenja...
Da se odlazak Bađa ne oseti mnogo, pobrinuo se jedan nadolazeći veliki igrač...Grande Alessandro!
I od tad je sve počelo...Seria A je jedina liga koju sam intenzivno pratio, a Juventus jedini klub u Evropi čije rezultate pratim...
Inače, Serija A mi je toliko "prirasla za srce", da većina evropskih klubova koji su mi simpatični i gotivni u evropi dolazi baš iz ovog takmičenja...
Napoli, Parma, Palermo, Atalanta...pa čak u nekom periodu i neke mnogo manje ekipe, poput Lećea sa Boinovim, Vučinićem i Zemanom ili Verona sa Kamonarezijem i Mutuom, ili Bari sa Kasanom...itd.