Ja sam se slozio s tobom oko toga da mislim da je moderacija bila preblaga do sada.
Vrijeme ne mozemo vratiti, mozemo gledati samo da ne dozvolimo da ode i ovo malo kvaliteta sto je ostalo. A to moze samo ako ce se zaostriti kriterijum kaznjavanja.
Sto se tice selektivnog kaznjavanja, ja tu ne mogu govoriti u ime moderacije jer ne citam pola foruma niti imam vremena ni mogucnosti. Citam 5-10 tema i to je to i na njima i pisem.
Ja ne mislim da je Kreanga selektivno banovan. Jer da selektivno banujem, ove koje sam ti pomenuo bi odavno banovao jer me napadaju bez osnova. Dacu mislim da nisam nijednom banovao, a mogao sam valjda 10 puta na komentarima koji se ne odnose na mene da sam htio da zloupotrebljavam bilo sta.
Fontana zna zasto je banovan onda, informisao se preko drugog moderatora, Dare isto dobio najminimalniji ban, a Kreangu sam upozorio i prosli put. I za ban Kreange veceras nisam ja ni inicirao. Da nisu kolege okacile u moderaciju i pitale koliko ide ban, ne bih vrv. ni vidio komentar. I to ti mogu potvrditi.
Isto kad ovako neko bezobrazno zapne za bilo kojeg forumasa kao sto doticna ekipa zapinje za mene u ovom slucaju i stavljaju mi etikete koje nisu ni smijesne, slobodno posalji poruku i post i bice odmjerena kazna jednako i posteno.
A meni dok pisem na forumu niko nece lijepiti etikete botovanja i slicne gluposti. Pogotovo ne neko ko to radi iz vedra neba da pri tome nije prozvan sa moje strane nikad u zivotu. A zasto to rade, to je pitanje za njih. Mene svakako ne zanima.
A ti i ostali ako podrzavate da neko lijepi etikete i iz cista mira napada bilo koga, nebitno jesam to ja, ti, drugi clan moderacije ili bilo koji forumas, vi onda ostanite u brlogu i spalite forum do kraja. Meni je zao da propadne forum u koji je ulozeno dosta vremena pa i mog da se izgradi do nivoa na koji je dosao. A zao mi je kad vidim ko je sve otisao i koliko je kvalitet pisanja opao.
Svaka pomoc moderaciji je dobrodosla u svakom slucaju u svrhu poboljsanja kvaliteta.
Elem, ti si dovoljno pametan da shvatas da meni npr. pisanje na forumu samo steti, nikako koristi. Ali opet kao sto sam napisao, zao mi je da se unisti jedno od rijetkih mjesta na netu gdje se moze kvalitetno pisati o mnogo tema koje nisu samo sportske. Ovaj forum je zdrave prirode, dosta ljudi sa istog se privatno zna ili upoznalo, pa ja prvi sam upoznao mnoge kvalitetne ljude ovde. Sa nekima i radim danas npr. ili sam radio u proslosti. Najlakse je pustiti da sve ode dovraga, ali da je zavladala anarhija na forumu, poprilicno se slazem ali opet to je samo moj stav. I ako mogu da pomognem da to iskorijenim pomocu. Ako ne jbg. snalazite se sami.