Board index Forum Avangarda.in

Predlozi, primedbe, pohvale...

Re: Predlozi, primedbe, pohvale...

Postby Sezione » 19 May 2024, 23:06

Pit Bull wrote:Ako ces iskreno, ja ne znam ni ko je Warlord, a ni ko je Deran. Tj. za tog Warlorda sam tu i tamo naletao na forumu nekad prije, valjda na onim Filmovi/Serije temama, ali ne garantujem.

Vjerujem da su neke kolege iz moderacije bolje upucene.

Slobodno pisite za duple naloge na ovoj temi pa ce biti provjereno.

Ti bato posle ove sramote od posta ne da bi trebalo da se samobanujes za ceo zivot sa ovog foruma, nego bi trebalo da ne smes da sednes vise za kompjuter od sramote, a ne da dozvolis sebi da bilo kome drugom delis ban. Pokusao sam da skrenem paznju, i tebi i kolegama ti, na saljiv nacin, ali ocigledno je da ste razvili sposobnost selektivnog i/ili bukvalnog citanja postova

Posto vjerujes, priupitaj upucene kolege, pa se javi, ili se, jos bolje, zauvek odjavi

Ne znam samo kako su ovu tvoju budalastinu tvoje kolege pReViDeLe, bice da svi, manje vise, duvate u isti
СВАКИ СВОГА УБИЈТЕ СУБАШУ!

U Kosovo se kunete, a po Zvecanu od Srba kradete

ODJEBI OD PARTIZANA BOLESNICE BOLESNI
Sezione

Postby Pit Bull » 19 May 2024, 23:09

Veljkona22 wrote:Ovo je sramota za šta je Kreanga banovan. Ako nemaš petlju da progutaš ono što si pričao onda istrpi kad ti neko kaže istinu.

Koju kritiku?

Covjeku nije prvi put da me vrijedja bez da sam ga ikad u zivotu pomenuo. I jos optuzuje za stvari koje nemaju veze s vezom.

Kritikovati moze svako, ali optuzivati i vrijedjati nece niko. A njemu je prosli put sa moje strane oprosten ban koji je trebalo da bude trajni.

Sljedeci ce biti. Nismo mi ovce zajedno cuvali da onakvu komunikaciju vodi i targetira. Bilo mene ili bilo koga drugog.
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Radonjaa » 19 May 2024, 23:18

Da ne budu samo primjedbe - bih da pohvalim admin tim* na tolerantnosti kad je u pitanju KotorCZV, da kvalitetan rad ne bi prošao neprimijećeno, pošto vidim da se vratio na mala vrata. Istrpjeli ste ga kad možda nijedan drugi forum ne bi, i zahvaljujući tome ćemo, Bože zdravlja, imati priliku da čitamo nove ekskluzive iz Mirotićevog najbližeg okruženja. :blue: :blue:
Kao što svaki dobar psiholog procjenjuje kom igraču je potrebna sloboda a kom pritisak, tako i vi besprekorno kalkulišete kog forumaša treba istrpjeti, a kome odrezati ban od mjesec, dva, ili trajno. Definitivno nije slučajno što forum fercera kao sat.

*Pit vjerovatno ne zna o kome se radi pošto je Kotoranin tanak sa filmovima, pa njega moram da izuzmem iz pohvale
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby Pit Bull » 19 May 2024, 23:31

Pit ne ucestvuje u day-to-day moderaciji preko tri godine, ali mislim da je Pit dovoljno zaduzio ovaj forum na razne nacine da ima mogucnost da banuje nekoga ko ga licno vrijedja bez ikakvog osnova i povoda za tim.

A jos manje da me vrijedja neko zbog toga sto pazi sad branim i podrzavam Zeljka Obradovica. Nije meni nikakav problem da ne pisem ako nekome smeta podrska Obradovicu i njegovim odlukama. Ali da me neko naziva botom zbog toga i da se sramim i sta sve ne taj isti nije pisao prosli put kad je banovan blaze nego sto je trebalo, jbg. nece ici.

Ili cu samobanovati sebe pa necu pisati vise, ili cemo banovati one koji vrijedjaju bez osnova i tjeraju ljude koji nisu konfliktni. Moderacija je ocito za drugu opciju

Forum je pao kvalitetom bas zbog toga sto je 5-10 ljudi privatizovalo forum davajuci sebi epitet apostola znalca za sve sportove i teme i pri tome vrijedjajuci i prozivajuci sve sagovornike na temama ako se ne slazu sa tim sto oni pisu.

Pored sagovornika, vrijedjaju se igraci, treneri i slicno najgorim imenima. Gadno za citati. U vrijeme kada sam se ja registrovao na Avangardi, bilo je 20+ forumasa koji su pisali ozbiljne stvari, koji su analizirali dobro i sa kojima je bilo uzivanje diskutovati i onda kada se ne slazes sa njim. I tada je bilo trzavica kao sto ih uvijek na forumu ima, ali neke granice su se znale.

To danas ne postoji i forum se pretvorio u chat sobu u kojoj se izivljava 10 ljudi bez namjere da se promijene.

I na taj nacin je sa foruma otjerano XY forumasa koji su pisali kvalitetne stvari, koji nisu vrijedjali sagovornike i koji su postovali tudji stav. A slozicu se da je moderacija preblaga na forumu zadnjih godina jer se moderatori maksimalno trude da se nikome ne zamjere i da budu blagi sa kaznama. Zbog toga ja prvi nisam pisao na KKP temi aktivno skoro dvije godine.

I ti kojima je najvise puta progledano kroz prste su uglavnom oni koji se najvise zale i vrijedjaju druge.
Pit Bull

Postby medjutim » 19 May 2024, 23:54

pa što ne rešavate te koji su privatizovali forum, nego tek ako po vama udare?
Sačuvaj me bože srpskog junaštva, hrvatske kulture i legendi Partizana
medjutim

Postby Pit Bull » 20 May 2024, 00:04

Pa dogovoreno je prosle sedmice da se pocne ozbiljno kaznjavati za sva vrijedjanja i slicne stvari za koje smo jednoglasno zakljucili da svima smetaju na forumu. I po broju banova u zadnje vrijeme se to vidi.

Vjerujem da ce i ekipa za moderacije to potvrditi ako ih pitate.

Ja sam rekao nekima i na privatnu poruku. Ne ucestvujem u day-to-day moderaciji, ali ko god da je poslao poruku i ukazao na necije devijantno ponasanje na forumu, odreagovao sam. Bilo sam ili kolektivno.

Ja stvarno mislim da ni sa kim licne ratove kroz moderaciju nikad nisam vodio, cak sam i onom Bolkonskom skinuo ban nekad prije iz tog razloga iako eto taj isti i dalje vrijedja kroz druge mreze.

Ova ekipa Dacolik, Fratelo i jos par njih ukljucujuci Kreangu stalno proziva za iste stvari iako nikad nijednog nisam vrijedjao za te stavove. Za tog Fratela sam mislio dvije godine da je isti lik kao Fontana u periodu dok nisam ni citao ni pisao na KKP, iznenadio sam se kad sam skapirao da su dvojica, a ne jedan. A pri tome taj isti covjek me prozivao licno, a da nisam ni znao ko je na forumu. Pa eto i sa njima sam pokusao normalno da diskutujem pa vidis da ne ide.

Moze nekome da se ne svidja sta ja pisem ili sta pise bilo ko drugi na forumu. Ali ne moze da se vrijedja, ponizava, oznacava i slicno bilo ko samo zato sto nema isti stav kao taj neki koji bi valjda da svi misle i da se ponasaju kao on(i).

A ko god vidi nekog da radi ovo iznad, a nije kaznjen, slobodno posaljite pp i bice svaki put adekvatno kaznjen svako ko to radi ako postoji osnov.
Pit Bull

Postby Dare » 20 May 2024, 00:43

EBAB, nije vas sramota, 10 ljudi vam pise o klonovima naloga koji su trajno banovani, vas sve kolektivno zaboli patka, a sad bi da se postuju pravila
https://www.avangarda.in/forum/viewtopic.php?p=3202743#p3202743
Dare

Postby Radonjaa » 20 May 2024, 01:13

Pit Bull wrote:Pit ne ucestvuje u day-to-day moderaciji preko tri godine, ali mislim da je Pit dovoljno zaduzio ovaj forum na razne nacine da ima mogucnost da banuje nekoga ko ga licno vrijedja bez ikakvog osnova i povoda za tim.

A jos manje da me vrijedja neko zbog toga sto pazi sad branim i podrzavam Zeljka Obradovica. Nije meni nikakav problem da ne pisem ako nekome smeta podrska Obradovicu i njegovim odlukama. Ali da me neko naziva botom zbog toga i da se sramim i sta sve ne taj isti nije pisao prosli put kad je banovan blaze nego sto je trebalo, jbg. nece ici.

Ili cu samobanovati sebe pa necu pisati vise, ili cemo banovati one koji vrijedjaju bez osnova i tjeraju ljude koji nisu konfliktni. Moderacija je ocito za drugu opciju

Forum je pao kvalitetom bas zbog toga sto je 5-10 ljudi privatizovalo forum davajuci sebi epitet apostola znalca za sve sportove i teme i pri tome vrijedjajuci i prozivajuci sve sagovornike na temama ako se ne slazu sa tim sto oni pisu.

Pored sagovornika, vrijedjaju se igraci, treneri i slicno najgorim imenima. Gadno za citati. U vrijeme kada sam se ja registrovao na Avangardi, bilo je 20+ forumasa koji su pisali ozbiljne stvari, koji su analizirali dobro i sa kojima je bilo uzivanje diskutovati i onda kada se ne slazes sa njim. I tada je bilo trzavica kao sto ih uvijek na forumu ima, ali neke granice su se znale.

To danas ne postoji i forum se pretvorio u chat sobu u kojoj se izivljava 10 ljudi bez namjere da se promijene.

I na taj nacin je sa foruma otjerano XY forumasa koji su pisali kvalitetne stvari, koji nisu vrijedjali sagovornike i koji su postovali tudji stav. A slozicu se da je moderacija preblaga na forumu zadnjih godina jer se moderatori maksimalno trude da se nikome ne zamjere i da budu blagi sa kaznama. Zbog toga ja prvi nisam pisao na KKP temi aktivno skoro dvije godine.

I ti kojima je najvise puta progledano kroz prste su uglavnom oni koji se najvise zale i vrijedjaju druge.

Kako ja to vidim, postoje dvije opcije. Da prije 10 godina nije postojalo 5-10 samoživih ljudi koji bi bili spremni da privatizuju forum, nego da su se na forumu skupljali samo akademici i doktori nauka koji su na latinskom polemisali o Bezbradicinoj odbrani od pika. Ili da je moderacija dozvolila i proizvela to na šta se svi iz moderacije redom žalite.

A ako ste stvarno dozvolili da sve te ozbiljne i kvalitetne forumaše (kažem bez ikakve ironije, sjećam se makar deset - petnaest kvalitetnih forumaša koji više ne pišu, samo što se sjećam i da je dobar dio njih otišao iz revolta prema moderaciji, ne prema Kreangi i Daretu) otjera tih 5 ili 10 ljudi koji ne znaju da se ponašaju, onda neće biti da je problem u tih 5 ili 10 ljudi. A meni se čini da je problem u mnogo više od 5 ili 10 ljudi, možda je počelo tim brojem, a na tome bi se završilo da niste odabrali anarhiju i selektivno primjenjivanje pravila. Naravno da je to rezultiralo time da se veliki broj forumaša osjeća kao budale što poštuju pravila, ili što su oni banovani po pravilu koje ne važi za nekog drugog.

Posebna je priča ovo što Međutim kaže - koliko je puta neko banovan zbog konflikta sa jednim od moderatora, pa kad se taj požali, onda moderator ekskluzivno javlja da je ovaj trebalo da bude banovan 20 puta prije toga, ali je prevršio mjeru baš kad je njemu podigao pritisak. Šta misliš, kad ostali to pročitaju (nebitno je li uvijek istina ili ne), zaključe li da treba da poštuju pravila i ostale forumaše, ili da mogu da pišu šta oće dok ne stanu moderatoru na žulj?
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby Pit Bull » 20 May 2024, 01:32

Ja sam se slozio s tobom oko toga da mislim da je moderacija bila preblaga do sada.

Vrijeme ne mozemo vratiti, mozemo gledati samo da ne dozvolimo da ode i ovo malo kvaliteta sto je ostalo. A to moze samo ako ce se zaostriti kriterijum kaznjavanja.

Sto se tice selektivnog kaznjavanja, ja tu ne mogu govoriti u ime moderacije jer ne citam pola foruma niti imam vremena ni mogucnosti. Citam 5-10 tema i to je to i na njima i pisem.

Ja ne mislim da je Kreanga selektivno banovan. Jer da selektivno banujem, ove koje sam ti pomenuo bi odavno banovao jer me napadaju bez osnova. Dacu mislim da nisam nijednom banovao, a mogao sam valjda 10 puta na komentarima koji se ne odnose na mene da sam htio da zloupotrebljavam bilo sta.

Fontana zna zasto je banovan onda, informisao se preko drugog moderatora, Dare isto dobio najminimalniji ban, a Kreangu sam upozorio i prosli put. I za ban Kreange veceras nisam ja ni inicirao. Da nisu kolege okacile u moderaciju i pitale koliko ide ban, ne bih vrv. ni vidio komentar. I to ti mogu potvrditi. :roll:

Isto kad ovako neko bezobrazno zapne za bilo kojeg forumasa kao sto doticna ekipa zapinje za mene u ovom slucaju i stavljaju mi etikete koje nisu ni smijesne, slobodno posalji poruku i post i bice odmjerena kazna jednako i posteno.

A meni dok pisem na forumu niko nece lijepiti etikete botovanja i slicne gluposti. Pogotovo ne neko ko to radi iz vedra neba da pri tome nije prozvan sa moje strane nikad u zivotu. A zasto to rade, to je pitanje za njih. Mene svakako ne zanima.

A ti i ostali ako podrzavate da neko lijepi etikete i iz cista mira napada bilo koga, nebitno jesam to ja, ti, drugi clan moderacije ili bilo koji forumas, vi onda ostanite u brlogu i spalite forum do kraja. Meni je zao da propadne forum u koji je ulozeno dosta vremena pa i mog da se izgradi do nivoa na koji je dosao. A zao mi je kad vidim ko je sve otisao i koliko je kvalitet pisanja opao.

Svaka pomoc moderaciji je dobrodosla u svakom slucaju u svrhu poboljsanja kvaliteta.

Elem, ti si dovoljno pametan da shvatas da meni npr. pisanje na forumu samo steti, nikako koristi. Ali opet kao sto sam napisao, zao mi je da se unisti jedno od rijetkih mjesta na netu gdje se moze kvalitetno pisati o mnogo tema koje nisu samo sportske. Ovaj forum je zdrave prirode, dosta ljudi sa istog se privatno zna ili upoznalo, pa ja prvi sam upoznao mnoge kvalitetne ljude ovde. Sa nekima i radim danas npr. ili sam radio u proslosti. Najlakse je pustiti da sve ode dovraga, ali da je zavladala anarhija na forumu, poprilicno se slazem ali opet to je samo moj stav. I ako mogu da pomognem da to iskorijenim pomocu. Ako ne jbg. snalazite se sami. :okk:
Pit Bull

Postby Malkovic » 20 May 2024, 07:12

Је л има дуплих налога или нема дуплих налога?
Данас пламсаш само од крви најбољих
што су мачу дали своја тела справна;
блештећи у духу и у чистој вољи,
божанствена света земљо Православна
Malkovic

Postby medjutim » 20 May 2024, 10:08

Ima dok te ne uhvate a nisi im simpatičan.

Licimur popio ban jednog naloga kad je javno priznao da ima rezervni već godinama, dotle nikom ništa, a i posle toga bez posledica po drugi nalog.

Biće da je hrišćanski duh praštanja.
Sačuvaj me bože srpskog junaštva, hrvatske kulture i legendi Partizana
medjutim

Postby Cuburac » 20 May 2024, 12:22

Kvalitet foruma je strasno opao, ali za to smo delom i sami krivi, jer mi tj. i ja pisemo nekvalitetne postove. Postoje različiti razlozi zašto je to tako, najveci je svakako taj ogroman broj provokatorskih postova. Preskočiš jedan ,preskočiš drugi, na treći se upecaš i odoše 3 strane prepucavanja.

Tu je delom kriva i administracija. U početnim danima forum je bio malobrojan, a več odavno je broj aktivnih člnova i više nego dovoljan za pristojan rad.
Dupli nalozi ili višekratno banovanje meni dodje na isto. Postoje pravila foruma u vezi duplih naloga, koja se po izjavama mnogih nepoštuju. U današnje doba nije nikakav problem promeniti IP adresui i na to ne bih računao kao na nekakvu zaštitu. Bitnije je šta se piše, a ne ko ili pod kojim nikom piše.

Oni koji su od prvih dana na foruma se valjda sečaju koliko sam se puta protivio brisanju postova, upravo iz razloga da svako može da proceni ko je i šta napisao i koliko je svrsihodna ili nezaslužena kazna, makar imali posebnu temu za to.

Još jedna stvar protiv koje sam se oduvek bunio su prostačke i nedvosmilene uvrede. Sasvim lako se prilepi etiketa nekome govno, bot, izdajnik i slično, što više govori o stanju uma onoga ko uvrede upućuje, ali svakao izaziva i reakciju i kontrareakciju...

Na kraju svako ima pravo izbora hoće li prihvatiti sve i bilo šta ili imati crvenu liniju ispod koje neće ići.
Stvar ličnog izbora i to svakako treba imati na umu.
Životnom veku kad bi mera bila-
iskrenost,vernost,ljubav il' dobrota
tvoj kratki vek bi,kuco moja mila
1000 ljudskih vredeo života.
Cuburac

Postby Sezione » 23 May 2024, 13:43

N92 wrote:Obratite pažnju malo šta se radi na temi ostali olimpijski sportovi, gde jedan čovek vedri i oblači, sve mu je dozvoljeno jer je moderator.
Malopre moj drugar Dovla933, a verovatno i još neko banovan bez razloga samo zato što se usprotivio i nazvao stvari pravim imenom.
Bez da odma brišete malo pogledajte i u svoje dvorište, dobronameran savet.

Ispade da ovaj ipak jeste dovlin moj drobar drugar, cim ste mu opozvali dinamicki ban :lol2:

N92 jesi ti dovlin dupli ili nisi?
СВАКИ СВОГА УБИЈТЕ СУБАШУ!

U Kosovo se kunete, a po Zvecanu od Srba kradete

ODJEBI OD PARTIZANA BOLESNICE BOLESNI
Sezione

Postby Karelia slims » 04 Jun 2024, 18:58

Je l' to Grof dobio ban jer je nazvao forumasa budalom?

Moram da pretrazim ko me je sve nazvao budalom ili drugim pogrdnim imenom, a nije banovan.
Кад се џем на палачинку врати
Karelia slims

Postby Dare » 04 Jun 2024, 19:34

Kad su te zvali budalom ti nije smetalo, u cemu je sad problem?
https://www.avangarda.in/forum/viewtopic.php?p=3202743#p3202743
Dare

PreviousNext

Return to Avangarda.in