Board index Paris 2024

Pariz 2024. - u susret OI

Re: Pariz 2024. - u susret OI

Postby Fudbaloman » 25 Feb 2024, 18:50

Foteljas, nije me ubedila da donosi ekstra prevagu, nije konstanta i nije top igracica. Puno gresi i solira. A poenta EP 2019. je da smo dosli do medalje uz samo jedan poraz na turniru bez strankinje, i dokazali da nam nisu nuzna pojacanja iz "geta". Elem, kad je to Nikolina Milic igrala za BIH?! Ja koliko znam problem je u pasosu Srbije, koji je zvanicno dobila posle 16. godine, i zato se tretira kao stranac od idiotske FIBA-e. Ako sam nesto propustio, obavesti me, stvarno ne znam da je ikad igrala za BiH? Nigde se to nije spominjalo kad je igrala za nas.
Last edited by Fudbaloman on 25 Feb 2024, 19:00, edited 1 time in total.
Fudbaloman

Postby cole » 25 Feb 2024, 18:54

Fudbaloman wrote:Foteljas, nije me ubedila da donosi ekstra prevagu, nije konstanta i nije top igracica. Puno gresi i solira. A poenta EP 2019. je smo dosli do medalje uz samo jedan poraz na turniru bez strankinje, i dokazali da nam nisu nuzna pojacanja iz "geta". Elem, kad je to Nikolina Milic igrala za BIH?! Ja koliko znam problem je u pasosu Srbije, koji je zvanicno dobila posle 16. godine, i zato se tretira kao stranac od idiotske FIBA-e. Ako sam nesto propustio, obavesti me, stvarno ne znam da je ikad igrala za BiH? Nigde se to nije spominjalo kad je igrala za nas.

Od 2008-2010 za U16 i U18 BiH.
cole

Postby Fudbaloman » 25 Feb 2024, 18:58

cole wrote:
Fudbaloman wrote:Foteljas, nije me ubedila da donosi ekstra prevagu, nije konstanta i nije top igracica. Puno gresi i solira. A poenta EP 2019. je smo dosli do medalje uz samo jedan poraz na turniru bez strankinje, i dokazali da nam nisu nuzna pojacanja iz "geta". Elem, kad je to Nikolina Milic igrala za BIH?! Ja koliko znam problem je u pasosu Srbije, koji je zvanicno dobila posle 16. godine, i zato se tretira kao stranac od idiotske FIBA-e. Ako sam nesto propustio, obavesti me, stvarno ne znam da je ikad igrala za BiH? Nigde se to nije spominjalo kad je igrala za nas.

Od 2008-2010 za U16 i U18 BiH.

Ah, pa to su mladje kategorije. Kakve to veze ima sa seniorima?! Znam da za A reprezentaciju BiH nije nikad igrala i zato sam se prilicno iznenadio. Rek'o da slucajno mozda nije upisala neki prijateljski nastup i slicno. Njen problem je pasos, ne prethodni nastupi.
Fudbaloman

Postby Foteljas » 25 Feb 2024, 19:08

Ne mozes da menjas reprezentaciju a da se posle ne vodis kao stranac, to je problem. Da nije imala te nastupe kao klinka, ne bi bilo nikakvog problema sto je rodjena u BiH, a drzavljanstvo i pasos Srbije dobila kasnije

A sto se tice Ivon, ono i ja bih voleo da smo naturalizovali neku trandzu dominatorku kao sto je BiH bila uzela Jones(a) pre tri godine, ali Ivon je svakako dala nezanemarljiv doprinos osvajanju zlata 2021 i ostalim uspesima i ne moze se od nje ocekivati da svaki mec igra na max i bez greske samo zato jer je strankinja, kada to ni domace igracice ne uspevaju.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby cole » 25 Feb 2024, 19:14

Foteljas wrote:Ne mozes da menjas reprezentaciju a da se posle ne vodis kao stranac, to je problem. Da nije imala te nastupe kao klinka, ne bi bilo nikakvog problema sto je rodjena u BiH, a drzavljanstvo i pasos Srbije dobila kasnije

A sto se tice Ivon, ono i ja bih voleo da smo naturalizovali neku trandzu dominatorku kao sto je BiH bila uzela Jones(a) pre tri godine, ali Ivon je svakako dala nezanemarljiv doprinos osvajanju zlata 2021 i ostalim uspesima i ne moze se od nje ocekivati da svaki mec igra na max, kada to ni domace igracice ne uspevaju.

Nema veze što je igrala za mlađe kategorije sa 14 i 15 godina, samo da je dobila pasoš prije 16 rođendana.
Da je pasoš dobila početkom 2010, onda ljeta 2010 sa punih 16 godina ne bi igrala za mladu selekciju BiH.
cole

Postby Fudbaloman » 25 Feb 2024, 19:23

Foteljas wrote:Ne mozes da menjas reprezentaciju a da se posle ne vodis kao stranac, to je problem. Da nije imala te nastupe kao klinka, ne bi bilo nikakvog problema sto je rodjena u BiH, a drzavljanstvo i pasos Srbije dobila kasnije

A sto se tice Ivon, ono i ja bih voleo da smo naturalizovali neku trandzu dominatorku kao sto je BiH bila uzela Jones(a) pre tri godine, ali Ivon je svakako dala nezanemarljiv doprinos osvajanju zlata 2021 i ostalim uspesima i ne moze se od nje ocekivati da svaki mec igra na max i bez greske samo zato jer je strankinja, kada to ni domace igracice ne uspevaju.

Bezveze kako god okrenes. U fudbalu je bar to regulisano na seniorskom nivou, mada i tu ima lakrdija na racun slabijeg. Kad vec tu Dzons spominjes, seti se da su sa sve njom na SP imali svih 5 poraza uz kos razliku negde oko -200. Dzabe to sve. Kad pustis probni balon sa strancima, to se lako otrgne kontroli. Jeza me hvata kad se setim da je nadasve najbolji i najorganizovaniji Savez u Srbiji godinama unazad, OSS, imao nameru da dovuce onu kubansku pobegulju pored takvih nasih klasnih devojaka. I nije dosla samo zato sto je dobila vise para od Turaka. Srecom! Jednostavno, ne ide to sve na dobro. Strance udaljiti iz kolektivnih sportova i zastititi instituciju reprezentacije i snove svih nasih decaka i devojcica koji sanjaju jednog dana da budu tu u sportovima kojima se bave.
Fudbaloman

Postby Foteljas » 25 Feb 2024, 19:43

cole wrote:Nema veze što je igrala za mlađe kategorije sa 14 i 15 godina, samo da je dobila pasoš prije 16 rođendana.
Da je pasoš dobila početkom 2010, onda ljeta 2010 sa punih 16 godina ne bi igrala za mladu selekciju BiH.

Hvala na pojasnjenju, mislio sam da je problem bio samo u tome sto je kao klinka igrala za BiH.

Fudbaloman wrote:Kad vec tu Dzons spominjes, seti se da su sa sve njom na SP imali svih 5 poraza uz kos razliku negde oko -200. Dzabe to sve. Kad pustis probni balon sa strancima, to se lako otrgne kontroli. Jeza me hvata kad se setim da je nadasve najbolji i najorganizovaniji Savez u Srbiji godinama unazad, OSS, imao nameru da dovuce onu kubansku pobegulju pored takvih nasih klasnih devojaka. I nije dosla samo zato sto je dobila vise para od Turaka. Srecom! Jednostavno, ne ide to sve na dobro. Strance udaljiti iz kolektivnih sportova i zastititi instituciju reprezentacije i snove svih nasih decaka i devojcica koji sanjaju jednog dana da budu tu u sportovima kojima se bave.

Mozda. Ali na EP ih je odvela do 5. mesta i usla u all-star petorku sampionata, uz brutalne statse.
Sto se Vargasice tice, on(a) je odvela Turkinje do zlata i to je to. Takav igrac ako ti se eventualno nudi, uzimas ga ako nista drugo iz razloga da ga drugi ne uzmu, ojacaju i ugroze te. To sa nama nije bio slucaj, jer je ona zelela da radi sa Terzicem, pluis lovu, pa u konkretnom slucaju nemamo za cime da zalimo.
Foteljas

Postby Fudbaloman » 25 Feb 2024, 20:47

Foteljas wrote:
cole wrote:Nema veze što je igrala za mlađe kategorije sa 14 i 15 godina, samo da je dobila pasoš prije 16 rođendana.

Hvala na pojasnjenju, mislio sam da je problem bio samo u tome sto je kao klinka igrala za BiH.

Fudbaloman wrote:Kad vec tu Dzons spominjes, seti se da su sa sve njom na SP imali svih 5 poraza uz kos razliku negde oko -200. Dzabe to sve. Kad pustis probni balon sa strancima, to se lako otrgne kontroli. Jeza me hvata kad se setim da je nadasve najbolji i najorganizovaniji Savez u Srbiji godinama unazad, OSS, imao nameru da dovuce onu kubansku pobegulju pored takvih nasih klasnih devojaka. I nije dosla samo zato sto je dobila vise para od Turaka. Srecom! Jednostavno, ne ide to sve na dobro. Strance udaljiti iz kolektivnih sportova i zastititi instituciju reprezentacije i snove svih nasih decaka i devojcica koji sanjaju jednog dana da budu tu u sportovima kojima se bave.

Mozda. Ali na EP ih je odvela do 5. mesta i usla u all-star petorku sampionata, uz brutalne statse.

Sto se Vargasice tice, on(a) je odvela Turkinje do zlata i to je to. Takav igrac ako ti se eventualno nudi, uzimas ga ako nista drugo iz razloga da ga drugi ne uzmu, ojacaju i ugroze te. To sa nama nije bio slucaj, jer je ona zelela da radi sa Terzicem, pluis lovu, pa u konkretnom slucaju nemamo za cime da zalimo.

Postujem tvoje vidjenje stvari ali ne hvala. Srbija je bez ikakve Vargas, Melise i Alise dvostruki aktuelni svetski prvak i ima tri titule prvaka Evrope kao i tri titule viceprvaka Evrope plus dve olimpijske medalje, sve u poslednjih samo 17 godina. To sto je Turskoj potrebna neka Vargas da je odvede do zlata, pokazatelj je slabosti Turske. Nama nije potrebna. Kao i to sto ne mozemo da sprecimo da se drugi pojacaju je nesto sto nije u nasem domenu i siguran sam da nece mnogo nama nastetiti. Ako nista, bar u odbojci kao ubedljivo najpopularnijem sportu kod devojcica cemo na duze staze imati sirok izbor i isplivavace dovoljan kvalitet za vrh. Moze tebe neka Vargas da spreci u jednom finalu i sama pobedi, ali ne moze da bude jaca od ultrajake Srbije uvek. A da ne pricam o toj finansijskoj strani, koja sigurno nije mala i koja bi predstavljala nevidjenu ludost, da i jedan jedini evro se daje nekoj pobegulji koja u svemu vidi samo interes. Kako da objasnjis nekoj ultratalentovanoj igracici da joj mesto u reprezentaciji Srbije uzima neka paroljubljiva Kubanka? Kakva je to poruka reprezentacije sa dva uzastopna svetska zlata? Moramo mnogo sire gledati od toga sto ti navodis, zaista ne vidim svrhu uzimati je da se ne bi pojacala konkurencija sve i da evro nije trazila da dodje. Ne smemo izgubiti kult reprezentacije.
Fudbaloman

Postby Zappa » 25 Feb 2024, 20:54

Osim trenutne medalje šta stranci donose dobro reprezentaciji..

Sad sam guglao onog Gruzijca
Osvojio medalju na OI i dva puta prvak sveta.. I da li je to doprinelo popularizaciji tog sporta, da li je taj sport više zastupljen na TV, da li se danas deca više odlučuju za rvanje nego pre pet godina, da li postoji srpski rvač koji kandidat za medalju na OI.

Ili to sluzi samo za nacionalne penzije bivših SSSR sportista i više para od države za rukovodioce tih saveza..
Pre sam za varijantu plati 10 odličnih trenera iz bivših SSSR država i neka uče našu decu..
Popularizaciju zenske odbojke i tekvondoa nisu doneli neke Kubanke, Ruskinje, Azerbejdžanke već Milica Mandić, Anja Spasojević, Jovana Brakočević,Jedinstvo Užice, Crvena Zvezda, Dragan Jovic..
Tegi wrote:Deksi-Bojdo-SrbinPG.
U pravu su ljudi koji tvrde da savezna UDBA nije propala.
Zappa

Postby Fudbaloman » 25 Feb 2024, 21:15

Naravno da postoje srpski rvaci koji su favoriti za medalju na OI. Rvanje je prilicno unapredjeno u poslednjih 10-ak godina, i omasovljeno. Opet kazem, ne sme se sve pretvoriti u sistematsko dovodjenje stranaca ni u tome.
Fudbaloman

Postby Foteljas » 25 Feb 2024, 22:18

Fudbaloman wrote:Postujem tvoje vidjenje stvari ali ne hvala. Srbija je bez ikakve Vargas, Melise i Alise dvostruki aktuelni svetski prvak i ima tri titule prvaka Evrope kao i tri titule viceprvaka Evrope plus dve olimpijske medalje, sve u poslednjih samo 17 godina. To sto je Turskoj potrebna neka Vargas da je odvede do zlata, pokazatelj je slabosti Turske. Nama nije potrebna. Kao i to sto ne mozemo da sprecimo da se drugi pojacaju je nesto sto nije u nasem domenu i siguran sam da nece mnogo nama nastetiti. Ako nista, bar u odbojci kao ubedljivo najpopularnijem sportu kod devojcica cemo na duze staze imati sirok izbor i isplivavace dovoljan kvalitet za vrh. Moze tebe neka Vargas da spreci u jednom finalu i sama pobedi, ali ne moze da bude jaca od ultrajake Srbije uvek. A da ne pricam o toj finansijskoj strani, koja sigurno nije mala i koja bi predstavljala nevidjenu ludost, da i jedan jedini evro se daje nekoj pobegulji koja u svemu vidi samo interes. Kako da objasnjis nekoj ultratalentovanoj igracici da joj mesto u reprezentaciji Srbije uzima neka paroljubljiva Kubanka? Kakva je to poruka reprezentacije sa dva uzastopna svetska zlata? Moramo mnogo sire gledati od toga sto ti navodis, zaista ne vidim svrhu uzimati je da se ne bi pojacala konkurencija sve i da evro nije trazila da dodje. Ne smemo izgubiti kult reprezentacije.

Da li nam treba ili ne igracica takvog kalibra, svako ima pravo da misli sta zeli. Na osnovu proslogodisnjeg EP, draze bi mi ipak bilo da je bila kod nas na klupi, nego na protivnickoj strani terena.
Sto se tice para, za novac koji je ulupan u KK FMP i KK Partizan SNS, moglo se dovesti ne jedna, vec desetak takvih u vise sportova.
Sto se tice "objasnjavanja", nema tu sta da se objasnjava. Ako si najbolji, igraces. Ako ima neko bolji od tebe na raspolaganju, igrace on. Vrlo prosto.
I smetaju mi ti dvojni principi i licemerje. Ako necemo strance, onda ih necemo nigde, ni u jednoj ekipi ni u jednom sportu. Ako na to pristajemo, onda ne vidim zasto bi to bili selektivno.

Zappa wrote:Popularizaciju zenske odbojke i tekvondoa nisu doneli neke Kubanke, Ruskinje, Azerbejdžanke već Milica Mandić, Anja Spasojević, Jovana Brakočević,Jedinstvo Užice, Crvena Zvezda, Dragan Jovic..

Popularizaciju pre svega donose uspesi. Imali smo zensku odbojku i ranije, ali kada nije bilo medalja, njome se malo ko zanimao i zeleo da je trenira, dok je hajp krenuo sa prvim medaljama. Obrnuto je bilo sa zenskim rukometom, koji je za zensku odbojku bio pojam, ali je nedostatak uspeha doveo do toga da devojice taj sport gotovo da ni ne zele da treniraju i da ima sve manje igracica i klubova.
Foteljas

Postby Fudbaloman » 25 Feb 2024, 22:30

Foteljas wrote:
Fudbaloman wrote:Postujem tvoje vidjenje stvari ali ne hvala. Srbija je bez ikakve Vargas, Melise i Alise dvostruki aktuelni svetski prvak i ima tri titule prvaka Evrope kao i tri titule viceprvaka Evrope plus dve olimpijske medalje, sve u poslednjih samo 17 godina. To sto je Turskoj potrebna neka Vargas da je odvede do zlata, pokazatelj je slabosti Turske. Nama nije potrebna. Kao i to sto ne mozemo da sprecimo da se drugi pojacaju je nesto sto nije u nasem domenu i siguran sam da nece mnogo nama nastetiti. Ako nista, bar u odbojci kao ubedljivo najpopularnijem sportu kod devojcica cemo na duze staze imati sirok izbor i isplivavace dovoljan kvalitet za vrh. Moze tebe neka Vargas da spreci u jednom finalu i sama pobedi, ali ne moze da bude jaca od ultrajake Srbije uvek. A da ne pricam o toj finansijskoj strani, koja sigurno nije mala i koja bi predstavljala nevidjenu ludost, da i jedan jedini evro se daje nekoj pobegulji koja u svemu vidi samo interes. Kako da objasnjis nekoj ultratalentovanoj igracici da joj mesto u reprezentaciji Srbije uzima neka paroljubljiva Kubanka? Kakva je to poruka reprezentacije sa dva uzastopna svetska zlata? Moramo mnogo sire gledati od toga sto ti navodis, zaista ne vidim svrhu uzimati je da se ne bi pojacala konkurencija sve i da evro nije trazila da dodje. Ne smemo izgubiti kult reprezentacije.

Da li nam treba ili ne igracica takvog kalibra, svako ima pravo da misli sta zeli. Na osnovu proslogodisnjeg EP, draze bi mi ipak bilo da je bila kod nas na klupi, nego na protivnickoj strani terena.
Sto se tice para, za novac koji je ulupan u KK FMP i KK Partizan SNS, moglo se dovesti ne jedna, vec desetak takvih u vise sportova.
Sto se tice "objasnjavanja", nema tu sta da se objasnjava. Ako si najbolji, igraces. Ako ima neko bolji od tebe na raspolaganju, igrace on. Vrlo prosto.
I smetaju mi ti dvojni principi i licemerje. Ako necemo strance, onda ih necemo nigde, ni u jednoj ekipi ni u jednom sportu. Ako na to pristajemo, onda ne vidim zasto bi to bili selektivno.

Zappa wrote:Popularizaciju zenske odbojke i tekvondoa nisu doneli neke Kubanke, Ruskinje, Azerbejdžanke već Milica Mandić, Anja Spasojević, Jovana Brakočević,Jedinstvo Užice, Crvena Zvezda, Dragan Jovic..

Popularizaciju pre svega donose uspesi. Imali smo zensku odbojku i ranije, ali kada nije bilo medalja, njome se malo ko zanimao i zeleo da je trenira, dok je hajp krenuo sa prvim medaljama. Obrnuto je bilo sa zenskim rukometom, koji je za zensku odbojku bio pojam, ali je nedostatak uspeha doveo do toga da devojice taj sport gotovo da ni ne zele da treniraju i da ima sve manje igracica i klubova.

Da foteljas, ali nije "imati na raspolaganju" dovesti Kubanku za pare...To nije dobar primer nijednoj devojcici odavde koja trenira odbojku od 7,8 godina i sanja dres reprezentacije. Moze Ani da se kaze, Jelena je bolja od tebe i igrace ona, ali je pogubno reci Ani, dovodimo Melisu od 5 miliona evra sa Kube, zato otpadas. Ima rezona sto se tice dvojnih principa, legitimno se postavlja pitanje ako ih necemo, necemo ih nigde. Ja ih iskreno ne bih nigde, ni u rvanju ni u tekvondou ni u odbojci ni u kosarci....Nigde. Da ja odlucujem, nigde niko, ko nema neke direktne i jasne veze sa Srbijom. Samo napominjem da ipak nije isto imati individualca rvaca i Kubanku kao deo kolektiva zvanog Srbija. Ovde i dalje rve Mihail Kadzaja protiv Dzona Dzonsa i predstavljaju samim tim pre svega sami sebe, a ovde ce uvek igrati Srbija protiv Turske, a ne Ana protiv Seherezade i to je ta razlika zasto Melisa ne pripada ni Srbiji ni Turskoj vec svojoj Kubi samo. Inace u nacelu se slazem da ispada licemerno, samo ipak i postoji neka razlika.
Fudbaloman

Postby Zappa » 25 Feb 2024, 22:43

Ajd pročitaj ponovo šta sam napisao.. Tu popularizaciju su doneli uspesi sa decom iz Srbije i dobrom trenerskom školom.. I ti uspesi su "naterali" devojčice na odbojku i tekvondo..

Neka savezi ulazu u trenersku struku, pa neće biti potrebe za kratkotrajnim uspesima nekog stranca..

Imali su Hrvati Ruskinje u odbojci devedesetih pa su dvehiljaditih nestali, a mi smo krunisali dobar rad domaće baze i napravili strukturu koja je u vrhu već 15 godina i to sve sa domaćim igračicama..
Bio je neki Bugarin osvajač medalje za Hrvatsku na OI pre 20 godina, pa gde su Hrvati danas u tom sportu..
Tegi wrote:Deksi-Bojdo-SrbinPG.
U pravu su ljudi koji tvrde da savezna UDBA nije propala.
Zappa

Postby grobar_Zvornik » 25 Feb 2024, 22:56

Руку на срце, одбојка је одувијек најпопуларнији спорт код дјевојчица.
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby Foteljas » 25 Feb 2024, 22:58

Ne znam bas da li je tako bilo za vreme SFRJ i 90ih kod devojaka... Mozda ja to gledam iz neke provincijske perspektive odrastanja, ali u mojoj varosi su tada postojali i zenski kosarkaski i zenski rukometni klub, ali odbojkasica nije bilo. Druga je stvar fizicko vaspitanje po skolama, i to sam vec pisao svoje iskustvo.

Fudbaloman wrote:Da foteljas, ali nije "imati na raspolaganju" dovesti Kubanku za pare...To nije dobar primer nijednoj devojcici odavde koja trenira odbojku od 7,8 godina i sanja dres reprezentacije. Moze Ani da se kaze, Jelena je bolja od tebe i igrace ona, ali je pogubno reci Ani, dovodimo Melisu od 5 miliona evra sa Kube, zato otpadas.

Svakako necemo dovesti 11 strankinja i jednu nasu...

Zappa wrote:Imali su Hrvati Ruskinje u odbojci devedesetih pa su dvehiljaditih nestali, a mi smo krunisali dobar rad domaće baze i napravili strukturu koja je u vrhu već 15 godina i to sve sa domaćim igračicama..
Bio je neki Bugarin osvajač medalje za Hrvatsku na OI pre 20 godina, pa gde su Hrvati danas u tom sportu..

Cim nema uspeha, nema ni interesovanja. To sam i rekao. Hrvatice su tada imale i reprezentativne i klupske uspehe.

Svakako su uzeli zlato i ono im se pise. Dizanje tegova je drugoligaski niskobudzetni sport.
Foteljas

PreviousNext

Return to Paris 2024