Zappa wrote:Imas li snimak slavlja igrača posle pobede.. Kad su onako rukometaši slavili kad su izborili lakšeg protivnika za baraz SP kako li slave vatrepolisti plasman na OI.
Kakvo li je tek slavlje u Boki i ostatku crnogorskog mora,kada se na Cetinju na zgradama posle izborenog baraza vijorila zastava .
Radonja Amerikanci osvajaju medalju na OI

Potpuno si u pravu, dobrom dijelu crnogorskih sportista više znači pobjeda protiv Srbije nego bilo šta drugo. Nekim iz ličnih razloga, a dobrom dijelu jer znaju da će im to (pogotovo kratkoročno) donijeti veću popularnost nego kad bi pobijedili Francusku u fudbalu ili Ameriku u košarci. Priča da se onako slavilo zbog lakšeg protivnika u baražu nije ni vrijedna komentara. Ali ima i suprotnih primjera, ne valja previše generalizovati.
Mada mi je iskreno draže da većina naših sportista (a vidiš da ima i navijača

) ni ne dobacuje do toga, nego da se spuštaju na taj nivo i da se izigrava rivalstvo koje ima sto puta jače uporište u politici nego u sportu.
Kad pomenu Boku, uvijek se sjetim polufinala EP 2014, mislim da je bilo u Ajndhovenu. Crna Gora na +3 ili +4 dobrim dijelom meča, povratak naših, Mitrović umjesto Pijetlovića na golu u četvrtoj, i na kraju veliki preokret i pobjeda. To sam gledao u Herceg Novom, sredina ljeta, grad pun, a dok je Crna Gora vodila muva se nije čula. Na kraju opšti haos na ulicama, blokiran tunel, slavlje do sitnih sati... Igrali naravno Prlainović i Mandić. Nisam bio u HN par dana kasnije kad je osvojeno zlato, baš me zanima je li slavilo podjednakim intenzitetom.
Što se tiče Amerikanaca, primiču se ovoj vodećoj grupi, sve češće igraju egal utakmice sa protivnicima iz prvog ešalona, ali uvijek ostanu zamalo kratki. Logično je da će u nekom momentu morati nešto od toga i da se prelomi na njihovu stranu, ne znam da li već u Parizu, ali u Los Anđelesu će sigurno biti u užem krugu kandidata, za šta je na kraju krajeva njihova ekipa i selektovana, ako se pogledaju godišta.
Naravno, dug je put od toga da dobiješ jednu takvu utakmicu, do toga da dobiješ 3 ili 4 uzastopne da bi uzeo medalju, kao što je slučaj na SP.
Ironično, na OI je druga priča, tj veća šansa za iznenađenje, jer pobjedama protiv dvije neevropske ekipe izvjesno ideš u četvrtfinale, odnosno na utakmicu od borbe za medalje. A nema nepobjedivih protivnika, iako će sigurno Španci, Mađari, Grci, Italijani doći dosta spremniji za OI nego što su za dva uzastopna turnira u januaru-februaru u olimpijskoj godini.
Tegi wrote:
Ovo sigurno nije stvar nostalgije: tada se narod mnogo više ložio na "manje" sportove nego danas.
Kad se pokrene slična tema, sjetim se da je ovamo 2007. na ulicama slavljena Šerifovićkina pobjeda na Evrosongu

To mi sad djeluje kao drugi vijek.
Lester Bo wrote:Od ostalih mislim da Španiji osvajanje EP u Zagrebu može biti prekretnica da izdominiraju u narednom periodu,puno bi već ostajali kratki u poslednjih 5-6 godina na svim frontovima sa izuzetkom SP u Budimpešti da su i to ispustili.
Isto mi je palo na pamet, da ovo ne bude njihov Rim

Jer uopšte nisu mnogo stara ekipa