Board index Košarka Evropska košarka

Španska košarkaška liga ENDESA

Re: Španska košarkaška ACB liga

Postby Unexpected » 22 May 2011, 13:50

irriducibili wrote:Niko da prokomentarise komicnu namernu licnu na minut pre kraja, koja je omogucila Bilbau da stigne prednost...

Pa meni su sudije u sezoni 2008/2009 2010/2011 oduzele titulu polufinale sa Zvezdom Valensijom!

SKP

:D
The End.
Unexpected

Postby bekrinjo » 22 May 2011, 13:52

Parovi polufinala su:
Barsa-Kaha
Real-Bilbao
bekrinjo

Postby AirBall » 22 May 2011, 13:53

irriducibili wrote:
AirBall wrote:
irriducibili wrote:Niko da prokomentarise komicnu namernu licnu na minut pre kraja, koja je omogucila Bilbau da stigne prednost...

Nema tu sta da se komentarise druze... Cokirali su big time...12-0 jedan trener sa Karijevim renomeom ne bi smeo da dozvoli sve da su igrali sa 3 igraca i da je trener Bilbao sudio...

Da su cokirali, jesu...

Samo sto Bilbao nije ni najmanje naivna ekipa, a da bi se nipodastavao sudijski orkan u ledja. Poklonjena namerna, potom Kuku uzeta lopta pri izvodjenju, iako je igrac izasao sa terena ometajuci ga, Bilbao sa jednim faulom u zadnjem minutu...Nije tu tolika razlika u kvalitetu, pa da bi se faktor sudjenja mogao zanemariti...

Pa ne bi Valensija ni ispala da ih nisu razbili prvi mec na gostujucem terenu...

Daleko od toga da ja mislim da je to smak sveta, ali trener sa 20 i kusur godina iskustva rada u najjacim klubovima da na ovakav pacerski nacin popije seriju 12-0 u 150 sekundi, to je svakako vredno pomena...

Inace Valensija je na sve moguce nacine pokusavala da se izbori za plasman makar ukvalifikacije EL, ali ovim porazom mislim da su izgubili i teoriju...

Ovo je ogroman udarac za klub i ako u prvi mah mozda tako i ne izgleda...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby irriducibili » 22 May 2011, 14:00

AirBall wrote:Pa ne bi Valensija ni ispala da ih nisu razbili prvi mec na gostujucem terenu...

Daleko od toga da ja mislim da je to smak sveta, ali trener sa 20 i kusur godina iskustva rada u najjacim klubovima da na ovakav pacerski nacin popije seriju 12-0 u 150 sekundi, to je svakako vredno pomena...

Inace Valensija je na sve moguce nacine pokusavala da se izbori za plasman makar ukvalifikacije EL, ali ovim porazom mislim da su izgubili i teoriju...

Ovo je ogroman udarac za klub i ako u prvi mah mozda tako i ne izgleda...

:+1:

Na sve ovo nemam sta da dodam, sve stoji od reci do reci...

Ipak sam uveren da bi se igrala majstorica, da sudije direktno nisu prelomile mec...
irriducibili

Postby Golden Warrior » 22 May 2011, 14:31

Kari majstor nastavlja svoj niz sa jos jednom totalno nedorecenom sezonom :mop:

Skoro sve dobro sto je uradio ove sezone je ukenjao totalno neshvatljivim kiksom...
Golden Warrior

Postby KKP » 22 May 2011, 14:59

Ovo je stvarno vleiki kiks Valnesije i Pešića. Posle toliko uspeha i pohvala, ne znam šta im se to desilo protiv Bilbaoa...
KKP

Postby lord_slawe_ » 22 May 2011, 15:20

Sada je vreme da Caja opet dodje glave Tuzbaloni.. jedva cekam tu seriju, prstace na sve strane..
lord_slawe_

Postby DON » 22 May 2011, 15:49

E Kari, Kari, i Karijevi sledbenici...

Crta se podvalači na kraju sezone...

Bravo za Bilbao, ne igraju pare košarku i to je lepota ovoga, i svih sportova.
DON

Postby mali_buda » 22 May 2011, 15:51

Ovo svakako jeste iznenadjenje (ispadanje Valecsije), ali se mora priznati da je ovo i bio derbi prvog kola. Bilbao je odlicno ukomponovana ekipa, veoma jaka na domacem terenu. Imali su 21 pobedu u regularnom delu, samo tri manje od Valensije, pa bi se tesko moglo reci da su u ovom duelu bili totalni autsajderi. A igra na dve dobijene vise odgovara malo slabijim ekipama, jer je veca mogucnost iznenadjenja i manja sanse za povratak u seriju.

Slazem se sa konstatacijom da je ovim porazom Valensija definitivno zatvorila sebi vrata Evrolige za narednu sezonu (mada nikad ne potcenjuj "srce" privatnika koji je vlasnik lige) i verovatno ce uslediti i izmene u ekipi. Pretpostavljam i da ce Kari preuzeti Real.

Kako cu u polufinalu svim srcem da navijam za Kahu :) Je l igraju na 3 dobijene?
Ja ćutim, ti ćutiš, on ćuti, mi ćutimo, vi ćutite, oni kradu...
mali_buda

Postby Bodi Bond » 22 May 2011, 16:00

Kari nije sastavljao ovu ekipu i igrao je jako dugo na visokom nivou. Da su otišli na F4 sve bi verovatno bilo drugačije. Izvukao je iz ovog tima maksimum, ali su ispali iz forme u najgore vreme. Da je forma tempiran drugačije možda ne bi stigli tako daleko u Evroligi i ne bi bili 3. u ACB ligi.

Pre bih voleo da ga vidim u Kahi nego u Realu. I Ivanoviću nije sigurno mesto ako ispadne od Barse.
Ja volim taj sex.
Bodi Bond

Postby ima 1 tim » 22 May 2011, 18:49

VUČKO_88 wrote:E Kari, Kari, i Karijevi sledbenici...

Crta se podvalači na kraju sezone...

:thumbup:

tj prvo skoci pa reci hop :D

Trofejni trener smatra da su mu sudije tada oduzele titulu i kaže:

"Svetislav Pešić svuda radi po istom sistemu, tako sam radio i u Crvenoj zvezdi, ali je u ACB ligi suđenje mnogo drugačije, jer je ovde liga regularna. Ovde uvek imaš priliku da zaslužiš pobedu, bilo da gostuješ Unikahi pred 10.000 navijača ili da dočekuješ kući Menorku. Svako ima šansu, a u Srbiji se sve zna unapred. Pa meni su sudije u sezoni 2008/2009 oduzele titulu sa Zvezdom!".

samo se lepo moze ruziti,zavist valja i zasluziti

air:Hvala druze, nije nista licno protiv tebe, ali moramo neke standarde da postavimo...

Nemoj da se ljutis molim te...
ima 1 tim

Postby bekrinjo » 26 May 2011, 23:32

Kirksay i Ivanov su napustili Kahasol dok Arcibald najverovatnije nece produziti ugovor sa Unikahom...
bekrinjo

Postby AirBall » 26 May 2011, 23:37

bekrinjo wrote:Kirksay i Ivanov su napustili Kahasol dok Arcibald najverovatnije nece produziti ugovor sa Unikahom...

Kirksay se najverovatnije vraca u Unics Kazan...
AirBall

Postby AirBall » 27 May 2011, 18:20

Veceras pocinju polufinalne serije u Spaniji

Barcelona-Caja Laboral

Prava poslastica je u pitanju, jer po mom misljenju Barsa je vrlo ranjiva i njima Caja Laboral tradicionalno ne odgovara... Pod pritiskom je moguce i pucanje, samim tim sto se u Blaugrani sprema potpuni remont na leto... Vec je stavljeno do znanja da se na neke igrace vise nece racunati, dok oni imaju problem i sa godinama, jer su jedna od iskusnijih ekipa u ligi... Caja Laboral sjajno slaze mozaik i predsednik Quaerjeta zbilja dovodi igrace koji imaju ogroman prostor za napredak... U jedno sam uveren da se Barca nece prosetati do finala, ako uopste i prodje..

Real-Bilbao

Real je definitivno favorit, jer mislim da je Bilbao u mecevima protiv Valensije dostigao svoj maksimum...
AirBall

Postby AirBall » 27 May 2011, 19:43

Ivanovic je odlicno pripremio utakmicu, igraju izvrsnu odbranu na Navarru, a Barsa trenutno nema igraca koji moze da preuzme odgovornost na sebe... Neverovatno je koliko im samo nedostaje Mickeal... Teletovic, bek-suter u telu cetvorke je pogodio brdo vrlo teskih suteva preko ruke... Lucidna dodavanja Huertasa i neverovatni pogodci ovog brazilca s jedne noge, sjajna igra 1 na 1 Batiste i na poluvremenu +1 za baskijce...

Definitivno matchup koji ne odgovara Barsi... Da Lorbek nije pogodio neke vrlo teske suteve ko zna koliko bi gosti vodili...

Sjajna utakmica za sad...
AirBall

PreviousNext

Return to Evropska košarka