Board index Razni Sportovi Američki fudbal

Američki fudbal - NFL

Ko ce biti sampion?

Poll ended at 10 Feb 2025, 14:31

Cifsi
7
54%
Iglsi
6
46%

Total votes : 13

Re: Američki fudbal - NFL

Postby Dr. Thomas » 22 Jan 2024, 08:13

Страшна утакмица нема шта. Кад играју ове две екипе делује да је терен краћи како га брзо пређу.
Наби им Махомс још веће комплексе, колико су га мрзели сад је то дупло. Црни Алене сад можеш и у пензију.
"Привилегија је бити у Партизану у овом тренутку, а ви знате због чега. Али то нам даје морал, нову енергију". - Жељко Обрадовић.
Dr. Thomas

Postby Baxter Stockman » 22 Jan 2024, 08:56

Treći put ih Mahomy izbacuje u PO, polako prerasta u komplekse…
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

Postby Pit Bull » 23 Jan 2024, 02:09

OC Bengalsa Brajan Kalahan novi trener Tenesija.

Ocekivano da to uzme neki trener kome ce biti prvi posao. Nisam siguran da je ispred Tenesija bilo kakva blistava buducnost. Slijede godine tavorenja u prosjecnosti i pri dnu.

Ostalo je jos pet pozicija da se popune.

Belicik naginje ka Atlanti, Harbo ka Cardzersima, a Dzonson ka Vasingtonu.

Karolinu ce vrv. uzeti neko ko bude toliko ocajan ili po mojoj prognozi Slovik, a za Sijetl cemo vidjeti. Den Kvin je po kladionicama prvi favorit, ali ako uzmu njega prije nego Vrejbela, onda su komicni.
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Zlaja » 23 Jan 2024, 07:35

Mene interesuje da li bi Pit Kerol bio zainteresovan za poziciju DC, npr u Fili.

Gotovo sigurno nema mesta za HC, ali bi mogao još par godina kao koordinator kod nekog ofanzivnog HC.
Zlaja

Postby Milutinov Tata » 23 Jan 2024, 08:18

Postavljena anketa
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Pit Bull » 23 Jan 2024, 20:06

Sve ukazuje da ce Harbo u narednim satima biti promovisan kao novi trener Cardzersa.
Pit Bull

Postby John Doe » 23 Jan 2024, 20:20

Dr. Thomas wrote:Кад се нема одговор одмах иде вицкасти коментар.
John Doe

Postby Pit Bull » 25 Jan 2024, 00:56

:laugh: :laugh:

Pregovori sa Harboom su bili iscrpljujuci ja bi rekao. :D

Pit Bull

Postby Pit Bull » 25 Jan 2024, 02:17

Ostalo je jos da se popuni na cetiri mjesta.

Ben Dzonson je navodno done deal u Vasingtonu i cim Detroit zavrsi svoj nastup u plej-ofu, to ce biti objavljeno. Daleko najvise smisla ima. Karolina je bila voljna da plati Dzonsona koliko god, ali on je i lani imao ponudu da ih preuzme i odbio je. Vasington daleko zdravija sredina, uzimaju QB-a na draftu, racionalno.

Iznenadicu se ako Belicik i Atlanta nisu done deal. Blank ce htjeti da utisa sve ovo sto sad ide oko Harboa, pogotovo sto su ga i oni htjeli. A to moze samo ako potpise Belicika. Vrejbel mu nece donijeti taj "boom efekat", a nekog treceg tu ne mogu da zamislim s obzirom na potencijal koji ekipa ima.

Ja licno mislim da je Vrejbel najbolji fit za Sijetl. Oni ako su vec otpustili Kerola, moraju da ga mijenjaju sa nekim respektabilnim trenerom, a ne sa rukijem. Den Kvin je najlogicnija opcija jer je bio DC tamo, cijenjen je, ali Den Kvin je luzercina na kvadrat. Defanzivni trener cije odbrane su se uvijek raspale kad je bitno (uostalom i ove sezone), a pri tome je i Atlanta propala cim je Senehen otisao. I u toj Atlanti je odbrana u zadnjim godinama bila strava i uzas. Bukvalno sofisticiranija verzija Brendona Stejlija.

Karolina je zadnja rupa na svirali svima. Njima bi vrv. najsmislenije bilo da iskesiraju Vrejbela koliko god trazi, mada rekoh ranije na ovoj temi, meni je Bobi Slovik dark horse tu. Jer ako Belicik i Vrejbel uzmu Atlantu&Sijetl, ili ako Vrejbel odbije Tepera, a Dzonson ide u Vasington, od koordinatora daleko najsmislenija opcija Slovik.

Pit Bull

Postby John Schneider » 25 Jan 2024, 07:41

Pelisero je juce bio gost na Sijetlovom radiju i izjavio da Snajder nije ni zvao Vrebela na bilo kakav razgovor, da ne moze sa sigurnoscu da tvrdi ali nikako ne vidi Vrebela kao novog trenera Sijetla...Spominjao je veliku razliku u kulturi i pristupu svemu izmedju Sijetla i NEP-a...

Takodje je rekao da DQ nikako nije favorit za novog trenera Seahawksa i da ima istu polaznu osnovu kao i svi ostali, i da ni jedan razgovor koji Snajder vodi nije tek da bi ga vodio ili zbog Runi pravila ili tako nesto...Svi imaju podjednaku sansu na startu a moje misljenje je da ce neko od tih 5 tj pogotovo Kafka, Evero i Graham na kraju biti OC ili DC kod nas sledece godine......U celokupnoj javnosti Sijetla, na svim onim glasanjima po tviteru itd koje postavljaju novinari sa mnogo pratilaca, DQ je ubedljivoo poslednji kada su u pitanju zelje za novog trenera...A mislim da je na odluku da se smeni Kerol u mnogome uticao pritisak javnosti tako da ono...

I Pelisero i Albert Brir su bili manje vise jasni da ce novi trener biti jedan od 7 kandidata a to su: Graham, Kafka, Evero, DQ, Moris, Johnson i MacDonald...

Prva petorica su ove nedelje u Sijetlu ...Graham je bio prekjuce, Kafka Juce, DQ je valjda danas, pa idu Moris i Evero...

Verujem da ce Johnson biti pocetkom sledece nedelje...

Sa MacDonaldom postoji veliki problem...NFL ima neko preglupo pravilo da za trenera no1 seed ekipe moras da se prijavis za virtuelni razgovor u prva tri dana nakon poslednje tekme u regularnoj sezoni...Mi to nismo uradili jer u tom trenutku Kerol jos uvek nije bio otpusten...Tako da na razgovor sa njim bi morali da cekamo ili da ispadnu od KC ili tek nakon SB...

Sustina je da ni McDonald ni Johnson nece ni u CAR ni u ATL...Tako da ce nam jedan od njih dvojice svakako biti dostupan i nakon SB...Mislim da su problem koordinatorska mesta koja ce do tada biti popunjena u svim ekipama sto znaci da ce svi dobri kandidati nestati sa trzista...

I ima jos jedan problem a to je ugovor Smitha...DO 16.02 mozemo da ga katujemo a do 17.03 da ga trejdujemo...Nakon toga mu se aktiviraju oni bonusi i sigurne pare i to vise nema smisla raditi...Malo je glupo da glavni trener nema nikakvu ulogu u toj odluci ali sa druge strane svakako mislim da ga necemo katovati tako da do 17 marta ima vremena...

I ovo sto Pit prica da je Johnson done deal u WAS...Mnogima deluje tako ali ako ga John zeli nisam siguran da nema municije da ga ubedi da dodje kod nas...

Vrhunsko okruzenje za rad, uspostavljena kultura i pozitivno okruzenje u koje svi zele da dodju da rade, Snajder je jedan od najboljih i najcenjenijih GM u ligi (pogotovo sto se tice medjuljudskih odnosa), u napadu imamo dosta talenta (Metkalf, JSN, K9) i svakako da ce se uskoro ici na dizanje i razvijanje novog QB...Jedina prednost Vasingtona je taj visoki pik na draftu...

I Johnsonu su postavili pitanje pre desetak dana o njegovoj vezi sa Pitersom i tome sto svi misle da ce biti novi trener WAS i covek je rekao da ga poznaje samo povrsno ali da je cuo sve najbolje i da se raduje upoznavanju i sastancima tj razgovorima o poslu koji ce uslediti...
John Schneider

Postby Pit Bull » 25 Jan 2024, 08:14

Za Dzonsona ti je na TW od par insajdera koji imaju renome juce prosao info da je on dogovoren u Vasingtonu, da im je od pocetka najveca zelja i da jasno ne moze da se promovise koordinator dok god mu je ekipa u plej-ofu.

I Harbo je trebalo danas da ide za Atlantu na drugi razgovor, pa... :D

I iz perspektive Dzonsona, daleko smislenija opcija. I ja bi izabrao Vasington prije Sijetla. Novi vlasnik, zdrava struktura, poznat GM i vjerovatno ugovor na 5-6 godina. Pri tome, ovo je istorijska QB klasa na draftu sa 5-6 vrhunskih potencijala gdje ti uzimas Vilijamsa ili Meja i dobijas potencijalno QB-a koji ce da nosi fransizu. I jedan i drugi su potencijal da dosegnu Alen/Burou level, znaci mozes kroz tri godine da izgradis sampionski tim ako ne budu fail.

Pri tome, Vasington ima najvise prostora u capu u cijeloj ligi, sto znaci da ce imati odlicnog kvoterbeka na rookie ugovor, vec sad imas odlicnog WR-a u Meklurinu + Robinson koji je imao vrhunsku sezonu je na rookie ugovoru.

Znaci ako potpises 3-4 odlicna igraca na FA i Vilijams/Mej ispadnu to sto se projektuje, ti si vec ove sezone u situaciji u kojoj je Hjuston bio ove, a u ovom prozoru 2024-2027 si contender.

Tako da je po meni od svih osam slobodnih mjesta koje je bilo izmedju sezona, Vasington daleko najzdravija situacija, pa onda Atlanta, pa Cardzersi. Atlanta je ove godine imala top 10 odbranu, u napadu nekoliko vrsnih igraca, oni su udaljeni za kvoterbeka i dobrog trenera da budu najbolji u diviziji. Cak bi im i neki Kazins ako je zdrav zavrsio posao ili npr. Steford level.

Cardzersi su u win now modu. Nema prostora u capu, ali i ne treba. Tek ce se vidjeti koliko je Herbert dobar QB. Za mene talentovaniji od Alena, ali je radio sa krs trenerima. Sad kad je dobio Harboa, ja ocekujem Cardzerse da skinu Cifse u diviziji sl. sezone.

Sijetl je u uzasnoj poziciji po meni. Prostora u capu nema, odbrana igra lose, nemas kvoterbeka, Metkalf polupan sa glavom... Tu je apsolutno nemoguce izmajmunisati nesto u kratkom roku i biti relevantan. Tu da se sve kockice sloze sljedece sezone, to je opet 9-8 ekipa... Sijetlu bi najsmislenije bilo da ide u potpuni rebuilding, da trejduje sve sto moze da se trejduje, da proguta dvije lose sezone i da uzme na draftu Peniksa ili Niksa ili Mekartija (zavisno koji ostane) i da ocekuje oko 2026. i uz jos dva dobra drafta da sredi stvari. Zato je mislim i doslo do razlaza sa Kerolom jer je on htio da zivotari kao prethodne dvije sezone i da budete rubna PO ekipa, ali to dugorocno nema efekta. Snajder je vrv. vidio sta slijedi, uostalom copy/paste situacija kao Belicik u Nju Inglendu. Ide rebuilding i to je to.

Tako da ne ocekuj previse. Bicu iznenadjen ako sl. sezone ne budete najgori tim divizije.
Pit Bull

Postby Zlaja » 25 Jan 2024, 10:50

Cim je iz File stigla informacija da Sirijani ostaje, znao samo da idu na 2 jaka imena za koordinatora, da nece biti eksperimentisanja sa pozicionim trenerima kao prosle godine.

Prvi je Fandjio, covek koji je iz Pensilvanije i jako blizak sa ljudima iz kluba. Vec je bio kao savetnik dok nije imao posao i bio je vidjen jos prosle godine kao novi DC, ali je citava situacija oko Genona i njegov kasni odlazak to sprecilo.

Za OC se pominje Kingsberi, ali svakako ce doci neko ko ce biti plej koler i imati svu slobodu.

Sve u svemu, Fila ce biti cudan miks talentovanih igraca, dobrih koordinatora, GM i vlasnika kao vrha piramide i HC, koji ce mozda imati najmanja ovlascenja u citavoj ligi.

A sto se tima tice, tu je jasno da sav draft i cap kapital treba usmeriti na DB i LB.

A imace 3 pika u prvih 53 i gomilu kompenzacionih pikova, pa neka gadjaju i trejduju.

Napad ce biti ok, Hurts, AJ, SMit i Godert ukupno jedu jedva nesto malo preko 40 miliona, OL ima dobru rotaciju, jos samo da za malo para nadju RB koji mogu da pokupe blic i WR.

A za odbranu dati Fandjiju i Rousmanu pikove i prostor u kepu, pa neka popravljaju, jer je ovo iz ove godine bila sramota.
Zlaja

Postby John Schneider » 25 Jan 2024, 10:57

Polu se slazem sa napisanim...

Mislim da smo daleko od uzasne pozicije, a i niko ne ocekuje da se u prvoj ili drugoj sezoni napravi nesto veliko...

Taj problem sa seleri kepom prakticno i ne postoji jer vec 2025 na rosteru neces imati nikoga osim DK koji je sada u prvih 5,6...To su Adams, Diggs, Smith i Loket...

Apsolutno se slazem da je Kerol hteo da nastavi ovako da zivotari i da je zato i dobio otkaz...Slede verovatno veliki rezovi, ali u vec uspostavljenoj kulturi sa opet ponavljam jednim od najcenjenijih GM-ova u ligi koji po prvi put ima potpunu kontrolu nad timom...

I sa prilicno mladom i dobrom osnovom u DK, JSN, K9, Brooks, Woolen, Witherspoon, Cross...

A sto se tice generacijskih QB-ova, vec sad mnogi analiticari imaju Jaydena iznad Mayea, neki imaju i Nixa kao bolje ocenjenog od Drakea...Sa klincima nikad ne znas, ali svakako da je bolje imati 2-i nego 16-ti pik...

Sto se tice insajdera, koji su to koji su rekli da je Johnson done deal u WAS?

Ja ih pratim gomilu i osim jakih glasina nigde nisam naisao na neke jace tvrdnje...
John Schneider

Postby yobara » 25 Jan 2024, 10:59

Debili iz Majamija umesto da uklone kancer u vidu qb, otpustise lika koji je koordinisao deo tima sto mu je drzao vodu iznad glave :laugh:

Sledeci potez verovatno Flores, sa kojim su se prvi put onako lepo rastali :biggrin:

Cirkus
yobara

Postby John Schneider » 25 Jan 2024, 11:36

Da se nadovezem malo na Cargerse...Oni su u uzasnoj situaciji sa SC ali jbg imaju jednog od 5 najboljih QBova lige, imaju 5og pika i to je dovoljno da krenu sve iz pocetka i da budu atraktivan tim za trenirati...Njima Mek, Bosa, Allen i Williams nose 140miliona u SC...

Ali kad imas top mladog QB, top mladog LT i vrhunskog trenera, tesko da ti treba nesto mnogo vise pa da za 2,3 godine budes kandidat za najvise ciljeve...A mozda se vec poslozi sve u prvoj sezoni da oduvaju...
John Schneider

PreviousNext

Return to Američki fudbal