jos jedna srpska serija/film o srpskim zlocinima.Vidim neki optuzuju Majica da je uzeo deo iz knjige Mileta Kordica:Jelena 1993.,samo da je izmenio etnicki zlocince i zrtvu,nisam citao pa nisam kompetentan da dam komentar.Poslao mi je drugar link,2011.je pocelo bilo sudjenje trojici nasih dobrovoljaca za ratni zlocin u selu kod Bijeljine,ubistvo oca i silvanje dve zene,Majic je bio jedan od sudija.Verovatno mu je i to sudjenje bilo jedan od motiva za pricu.Nisam citao Majicevu knjigu,ali mi kazu da je manje-vise isto,neke sitnice se razlikuju u knjizi advokat Nikola ima 50-ak,a u seriji 40 godina,itd,itdsl..I to mi je upalo u oci,ugledan advokat pije saku ksalola i zolofta(imam drugara jednog iz detinjstva sto su ga psihijatri navukli izmedju ostalog i na ta dva leka,najblaze receno nije bas funkcionalan za zivot,gori je pre nego sto ih je pio,a kamoli saku da pije kao glavni glumac)i funkcionalan je za zivot i jedan od boljih BG advokata.Cudno mi je u uglednoj advokatskoj kancelariji radi pripravnik koji nema nikoga i promenio je ime i prezime,na kraju krajeva dva NN lika postavljaju kamere u lux apartmanu i ucenjuju sudiju koga igra Bandovic sa gej slikama i zeznu Ministra Pravde i pravosudnu mafiju(tuzioce koji hoce da zavrse slucaj pre izbora)i muriju.Ostalo mi je nejasno(ili sam glup ili sam umoran gledao u 2 dana 10 epizoda

),da li pandur koga igra Kojo zna koje rodio Dragana,jer govori zeni od ubijenog politicara koju igra Anica Dobra,sta ce da svedoci i tako pakuje Draganu dozivotnu,to mi je ostalo nedoreceno.BG ugledni advokat posle oslobadjajuce za ubistvo politicara,verovatno bi nastavio sa svojim psolom i trazio nove zrtve,tj klijente,ne verujem da bi se igrao inspektorsko-detektivskog posla da istrazuje zlocin od pre 30 godina,ide u selo kod Bijeljine,itd...Nije objasnjeno da li je ubica usvojen,tj evidentno jeste ali se ne spominje,kada prvobitno advokat odbije slucaj,samohrani otac izvrsi samoubistvo.Za kraj mislio sam da preteruju ljudi,ali i ja sam stekao dojam da se ljudi iz RS prikazuju kao divljaci.Prvo u radnji neljubazan lik,pa ona dva pijanca ispred dragstora,kada kazu to je to i to selo,bila je Dzamija ali je srusena,k....c ce je ponovo podici,itd....Uz sve to po meni serija moze da prodje,napeti triler na nas nacin.
P.S.Zbog Nikole Koja podseti me serija na film 4.covek od pre 15 godina.I u tom filmu se sve desava zbog kasete,gde Kojo po komandi Diklica,strelja muslimanske civile,a Dragan Petrovic Pele snima