Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Serije

Najbolja domaca serija?

Porodicno blago
15
15%
Bolji zivot
16
16%
Otvorena vrata
5
5%
Slozna braca
4
4%
Vruc Vetar
14
14%
Srecni ljudi
6
6%
Grlom u jagode
4
4%
Otpisani
5
5%
Vratice se rode
33
32%
Kamiondzije
1
1%

Total votes : 103

Re: Serije

Postby Tegi » 04 Jan 2024, 08:59

Preža Milinković je samo jednom igrao glavnu ulogu, u filmu "Grad" iz 1963. Samo što je taj film zbog političke subverzivnosti bunkerisan i nikada nije prikazan. :biggrin:
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby rolerkoster » 04 Jan 2024, 09:12

Hvala Tegi na info.Citao sam o tom filmu,omnibus film,a Grad je rezirao Zivojin Pavlovic mozda i zacetnik crnog talasa.
rolerkoster

Postby Grande Alessandro » 04 Jan 2024, 10:35

belpH #77 wrote:ne znam da li je ispratila knjigu jer istu nisam citao, ali serija je zavrsena....tj, sve je reseno, samo ta jedna sezona...nece se nastavljati.

Hvala.
Cim zavrsim knjigu, bacam se na seriju...
Grande Alessandro

Postby Cvele » 08 Jan 2024, 22:05

Ide serija Toma na Prvoj, odlična scena Pejakovića i Milana Marića.
Cvele

Postby rolerkoster » 11 Jan 2024, 18:05

Odgledah u 2 dana Decu Zla.Po meni za nase standarde ok serija,ali mi bode oci,
Spoiler: pokaži
jos jedna srpska serija/film o srpskim zlocinima.Vidim neki optuzuju Majica da je uzeo deo iz knjige Mileta Kordica:Jelena 1993.,samo da je izmenio etnicki zlocince i zrtvu,nisam citao pa nisam kompetentan da dam komentar.Poslao mi je drugar link,2011.je pocelo bilo sudjenje trojici nasih dobrovoljaca za ratni zlocin u selu kod Bijeljine,ubistvo oca i silvanje dve zene,Majic je bio jedan od sudija.Verovatno mu je i to sudjenje bilo jedan od motiva za pricu.Nisam citao Majicevu knjigu,ali mi kazu da je manje-vise isto,neke sitnice se razlikuju u knjizi advokat Nikola ima 50-ak,a u seriji 40 godina,itd,itdsl..I to mi je upalo u oci,ugledan advokat pije saku ksalola i zolofta(imam drugara jednog iz detinjstva sto su ga psihijatri navukli izmedju ostalog i na ta dva leka,najblaze receno nije bas funkcionalan za zivot,gori je pre nego sto ih je pio,a kamoli saku da pije kao glavni glumac)i funkcionalan je za zivot i jedan od boljih BG advokata.Cudno mi je u uglednoj advokatskoj kancelariji radi pripravnik koji nema nikoga i promenio je ime i prezime,na kraju krajeva dva NN lika postavljaju kamere u lux apartmanu i ucenjuju sudiju koga igra Bandovic sa gej slikama i zeznu Ministra Pravde i pravosudnu mafiju(tuzioce koji hoce da zavrse slucaj pre izbora)i muriju.Ostalo mi je nejasno(ili sam glup ili sam umoran gledao u 2 dana 10 epizoda :biggrin: ),da li pandur koga igra Kojo zna koje rodio Dragana,jer govori zeni od ubijenog politicara koju igra Anica Dobra,sta ce da svedoci i tako pakuje Draganu dozivotnu,to mi je ostalo nedoreceno.BG ugledni advokat posle oslobadjajuce za ubistvo politicara,verovatno bi nastavio sa svojim psolom i trazio nove zrtve,tj klijente,ne verujem da bi se igrao inspektorsko-detektivskog posla da istrazuje zlocin od pre 30 godina,ide u selo kod Bijeljine,itd...Nije objasnjeno da li je ubica usvojen,tj evidentno jeste ali se ne spominje,kada prvobitno advokat odbije slucaj,samohrani otac izvrsi samoubistvo.Za kraj mislio sam da preteruju ljudi,ali i ja sam stekao dojam da se ljudi iz RS prikazuju kao divljaci.Prvo u radnji neljubazan lik,pa ona dva pijanca ispred dragstora,kada kazu to je to i to selo,bila je Dzamija ali je srusena,k....c ce je ponovo podici,itd....Uz sve to po meni serija moze da prodje,napeti triler na nas nacin.
P.S.Zbog Nikole Koja podseti me serija na film 4.covek od pre 15 godina.I u tom filmu se sve desava zbog kasete,gde Kojo po komandi Diklica,strelja muslimanske civile,a Dragan Petrovic Pele snima
rolerkoster

Postby SemperIdem » 17 Jan 2024, 00:33

Image

Opet mi oči bode ova scena u ,,Senkama nad Balkanom".
Da li je namerno ili slučajno snimljena tako da se u pozadini vidi spomenik srpskom generalu (poznatom i po prozivkama Đure Jakšića) Ranku Alimpiću?
Zar lutajuć mi otac tu je zemlju video? I njoj me mati dojila, od prvoga plača?
SemperIdem

Postby rolerkoster » 17 Jan 2024, 06:07

Jel se zna nesto kada ce 3.sezona Senki?Nju sam zaboravio,ok mi je domaca serija.Bjela napravio Supermena od Mustafe Golubica. :biggrin:
rolerkoster

Postby Rancesco » 17 Jan 2024, 07:38

rolerkoster wrote:Jel se zna nesto kada ce 3.sezona Senki?Nju sam zaboravio,ok mi je domaca serija.Bjela napravio Supermena od Mustafe Golubica. :biggrin:

Ja nesto po netu sto sam nasao jeste da treca sezona ide u toku ove godine...Valjda je to Bjela negde i najavio.
Rancesco

Postby rolerkoster » 17 Jan 2024, 09:05

Hvala na info,nadam se da ce biti po kvalitetu makar na nivou prve dve sezone,a nadam se i bolja.
rolerkoster

Postby Mikisha » 17 Jan 2024, 11:56

Turio Bikovica da bude bravar, kvalitet ode na maks.....
Pomiluj mi muda Ostoja
Mikisha

Postby rolerkoster » 17 Jan 2024, 16:51

Jao da setih se sada da se pojavljuje na kraju kao bravar :biggrin: .Samo po meni LDP Marica da ne ubaci,od tih mladjih njega najmanje mogu da svarim.
Ja tek skoro sam saznao da je od Jovane Stoiljkovic,deda bio pokojni Vlajko.A cale njen je takodje izvrsio samoubistvo.
rolerkoster

Postby Monogamija » 18 Jan 2024, 13:59

Sinoć sam naišao na preporuku za seriju Dogs of Berlin, pa sam pogledao prvu epizodu i oduševio sam se. Nemačka krimi serija stavljena dosta u nacionalističku konotaciju (Turska, Nemačka). Zaplet počinje kada se ubije prva zvezda nemačke reprezentacije turčin Orkan Erdem dan pred utakmicu dve navedene države.

Ako je bila priča o ovoj seriji na temi, nemojte se ponavljati jer nisam ispratio da li je neko pisao o njoj.
Borjan - Stojković, Degenek, Savić, Rodić - Jovančić, Krstičić - Srnić, Ben, Marin - Pavkov
06.11.2018. Crvena Zvezda 2 - 0 Liverpul

SINIŠA MIHAJLOVIĆ 20.02.1969.-16.12.2022. Večna ti slava ljudino!
Monogamija

Postby Angus Young » 19 Jan 2024, 08:33

Konačno odgledao u cugu Shameless, ali američku verziju, nisam britansku. Hvatao sam ranije u ponoćnom terminu na RTS-u, ali nisam ispratio do kraja tada. Vrhunska serija.

Ukratko život disfunkcionalne porodice na ivici egzistencije u siromašnom delu Čikaga, otac nezaposleni alkos sa šestoro dece i njihova borba za snalaženje u sistemu, u ljubavi i generalno životu. Mana je kao i kod dosta serija što je simljeno previše sezona, moglo je i kraće.

https://m.imdb.com/title/tt1586680/
nije uvek lako, ali je uvek lepo..
Angus Young

Postby Cvele » 20 Jan 2024, 20:24

Posle dnevnika počinje "Koža" na RTS1.

"Kosti"(isti autori) su mi bile možda i naša najbolja serija u moru ovih novih.
Cvele

Postby JNA » 20 Jan 2024, 21:53

A Meso?

Idem da gledam, ne stigoh...

Mislim da jedno 5 godina čekam ovo...
JNA

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura