by Milutinov Tata » 15 Jan 2024, 16:42
Mandic je postao legitmini igrac prve postave vec u Budimpesti 2014. Problem je sto je u sustini on ostao u reprezentaciji kao jedini bitna igrac koji pravi razliku. Bez obzira na kvalitete Jaksica, ipak je on bio tu u senci, na njegovoj poziciji Aleksic je bio prva opcija. Randjelovic je oduvek bio igrac zadatka i pre svega bitan za odbranu, a ne napad. Centri su se nakon odlaska Nikica stalno menjali, Ubovic u Budimpesti, Vico u Barseloni, Lazic u Tokiju. Naravno svako od njih je bio druga opcija iza Duska. Strahinja Rasovic debitovao tek u Tokiju, naravno kao igrac iz drugog plana. Kad se na ovo doda da Mitrovic nije Sefik, pa cak ni Soro, vidimo da mi nemamo neku sirinu u igracima koji prave razliku.
Pre dve godine taktika rivala je bila jasna, presing na Mandicu, ostali sta urade. I to se i dalje ne menja mnogo. Cak je neigranje Mandica na SP mozda pomoglo da nekako prodisemo u napadu. Mandic se previse trosi u takvom sistemu i ne moze da povuce kada je najbitnije, a to su zavrsnice utakmica. Radulovic ima prevelika ocekivanja od sebe i on je ovde prosto sagoreo. Na selektoru je sada da ga psiholoski pripremi za SP i nadam se OI, jer je on igrac koji treba da pravi razliku i ujedno da bude stub reprezentacije naredna dva olimpijska ciklusa. Jaksic je bio povredjen i upitan za EP, tako da od njega se i nije moglo ocekivati da bude na vrhunskom nivou. Sto se golmana tice to je sto je, Mitrovic je tu jos par meseci, sigurno kao prvi golman i ostaje da se nadamo da ce imati vise boljih nego losih dana. Nejasno mi je vodjenje Filipovica kao rezerve, koji sigurno nece biti prva opcija nakon Pariza.
Nije realno ocekivati neke velike promene za SP ili OI, mada verujem da bu na SP mogli da odigramo koliko toliko bolje. Tu ce biti i dodatni pritisak u vidu vize za OI, pa i prilika da vidimo moze lio konacno ovaj tim da se nosi sa tim ili ce opet sagoreti pa cemo zavisiti od drugih. Ono sto ocekujem od selektora vec od jeseni je jasna ideja ko ce igrati u Los Andjelesu. U A tim moraju Kojic i Gladovic pre svih, a mora se i prelomiti ko ce biti prvi golman.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.
#8 #24
OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018
OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!