Board index Razni Sportovi Američki fudbal

Američki fudbal - NFL

Ko ce biti sampion?

Poll ended at 10 Feb 2025, 14:31

Cifsi
7
54%
Iglsi
6
46%

Total votes : 13

Re: Američki fudbal - NFL

Postby Pit Bull » 10 Jan 2024, 20:15

Otkaz i Kerolu.

Opala.
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby mmarko28 » 11 Jan 2024, 13:38

Najbolji trener u poslednjih 25 godina u NFL i najbolji trener u poslednjih 25 godina na koledžu više nisu treneri svojih timova. Bill Belichick dobio otkaz, Saban otišao u penziju. Definitivno je kraj jedne ere u istoriji ovog sporta.

Mada, 100% sam uveren da će Belichick nastaviti da trenira. Ako ništa drugo, ne može da podnese Don Shulu, pa će trenirati još 2-3 godine samo da bi oborio njegov rekord po broju pobeda.
mmarko28

Postby Zlaja » 11 Jan 2024, 13:43

Mislim da ce Bil pre u neki tim koji ispadne ovog/sledeceg vikenda iz plejofa nego da se bakce sa ribildom.
Zlaja

Postby Felipao » 11 Jan 2024, 14:57

Chargersi su tim kojima treba remodel (poput Ramsa ove godine) a ne rebuild. Atlanti isto treba nadogradnja, ne potpuni rebuild. Ta dva tima su po meni za njega top.Eventualno Fila ili Tampa (Tampa bi bila fora) ako bi Siriani ili Bowles popili otkaz posle ispadanja u WC. Ne verujem da ce Dalas pustiti Mekartija ako izgubi od GB, ali i to je moguce.
Felipao

Postby mmarko28 » 11 Jan 2024, 15:34

Felipao wrote:Chargersi su tim kojima treba remodel (poput Ramsa ove godine) a ne rebuild. Atlanti isto treba nadogradnja, ne potpuni rebuild. Ta dva tima su po meni za njega top.Eventualno Fila ili Tampa (Tampa bi bila fora) ako bi Siriani ili Bowles popili otkaz posle ispadanja u WC. Ne verujem da ce Dalas pustiti Mekartija ako izgubi od GB, ali i to je moguce.

Chargersi su daleko od remodeling tima. Imaju 6 igrača koji uzimaju 70% cap-a, a nijedan od tih igrača, osim Herberta, nije igrao na tom nivou da zaslužuje taj novac. Plus, nijednog od tih igrača ne mogu da katuju a da se to ne odrazi sa velikim troškovima za sledeću godinu. Tu treba godinu dana čišćenja cap-a, pa tek onda da se pravi tim u sezoni 2025. Odbrana im je pravljena za totalno drugačiji stil igre od ovoga što Belichick želi, tako da će i tu trebati rebuild. Sa druge strane, mislim da su Chargersi organizacija koja bi mu dozvolila da vodi tim onako kako on želi, ne bi imao GM-a iznad sebe. Mislim da će Chargersi da jure Harbaugha, ako to ne uspe onda Belichicka.

Atlanti fali ono najbitnije, fali im QB. Mislim da su precenjen tim, imaju dosta skill igrača koje su draftovali u 1.rundi, ali nijedan nije opravdao očekivanja. Jako su spor napad, OL je precenjena, u DL nemaju nikoga ko stvarno pravi razliku. Ima tu više posla nego što se čini. Ono što je prednost je što je divizija dosta slaba tako da bi sa prosečnim QB mogli da uzmu diviziju.

Ako Cowboysi izgube od Packersa, ne bi me čudilo da ludi Jerry Jones otera McCarthy-ja i pokuša da dovede Belichicka. Dovoljno je lud i dovoljno je očajan. Juri Super Bowl pre nego što se oprosti sa ovim svetom. Samo, 90% sam uveren da Belichick ne bi hteo da bude trener Cowboysa. Video je kako je prošao njegov mentor Parcells pre 15-20 godina u "saradnji" sa Jerry Jones-om. Jones je jedva izdržao 3 godine pre nego što je početo da tera Parcellsa, jer je hteo da glumi GM-a.
mmarko28

Postby Felipao » 11 Jan 2024, 17:37

Pazi, mi smo ove godine pojeli 70 miliona dead cap (za Robinsona, Flojda, Remzija i Vagnera) i otisli u plejof. Zato sto smo imali jaku osnovu Donald, Kap, Jones uz top7-8 QB Staforda, plus odlicnu ruki generaciju. I naravno dobar coaching.

Chargersi mogu da pojedu dead cap redom,ako zele za Alena 11M (usteda 23M), za Vilijamsa 12M (usteda 20M), Macka 15M (usteda 23M), Morgan Fox 1M (usteda 4M)
Novi trener ima prostor da se zahvali veteranu koga ne vidi kao deo tima a opet mu ostane zdrava osnova, Herbert (top5 QB), Bosa, Derwin James, Slater, Linsli ... Mislim da u Chargersima ima oko cega da se gradi i da ne treba lupati totalni reset kao sto zahtevaju Tenesi, Vasington, Karolina, Arizona ,...

Sto se tice Atlante, imaju odlicnog RB oko koga mogu da grade i po meni solidnu odbranu. Mislim da im fale QB i hvataci da postanu relevantan faktor, nesto poput Hjustona ove godine koji je pogodio sa trenerom Rajanom, QB Stroudom i WR Delom i napravio totalni zaokret za jednu sezonu.

Mislim naravno, ako smatramo rebuildom na isti nacin. Meni je rebuild visegodisnji proces, koji traje bar 2-3 sezone gradjenja tima da bi mogao da budes kompetentan, odnosno pravis nesto od nule. Ako si par promena daleko od plejofa, to mi je remodel.
Felipao

Postby mmarko28 » 11 Jan 2024, 19:37

Cory Linsley se povlači, ima neki problem sa srcem.
mmarko28

Postby John Schneider » 12 Jan 2024, 09:02

Atlanta ima Pitisa i Londona...Imaju oni i hvatace ali nemaju QB-a...Ali moguce da ce uzeti Wilsona, mada je on ocigledno propao kao zeton...Covek je za celu sezonu basio samo 18 pasova u MOF...Ali eto on bi mozda mogao da bude jedna od opcija za Belicika u Atlanti...

Chargersi ce da jure Harboa ali dark horse tu mi je Kerol...

Kerol je dobio sut kartu i jasno je izjavio da se do zadnjeg trenutka svim snagama borio da ostane trener i da i dalje ima zelju da trenira...

Sto se tice nas videcemo u kom pravcu zeli da ide Snajder koji sad ima potpunu kontrolu (na moju veliku radost) nad timom...Mislim da mi idemo na prodaju posle 2024-25 i da je njemu bitno da ga novi vlasnici (Jef Bezos) ostave...E sada da li ce pokusati da sa Smitom odmah pravi rez ili sa novim trenerom da juri klinca QB i neku zdravu osnovu za buducnost , ni sam ne znam sta da mislim...Mislim da je Quinn ubedljivo prvi favorit za novog HC, a da su u opticaju jos Johnson i McDOnald...

NEP- bio sam ubedjen da ce Vrabel ali vidim da se sada spominje Mayo...

U Pantere ce da dodje neko samo da bi uzeo pare...Niko drugi kome je stalo do reputacije i nekog uspeha nece...

WAS je zanimljiva opcija jer imaju 2-og overal pika...Ja mislim da ce oni juriti nekog mladog i talentovanoog HC-a da upare sa Mayeom (Ben Johnson mi je prva opcija) ali videcemo...

Tenesi mi je meh...Tu ce isto neki klinac ali definitivno jedna od bezveznijih opcija za nove trenere...

LV je valjda raspustio sve trenere sto znaci da ne racunaju na Pirsa i njegov tim ali je publika jasno stavila do znanja sta zeli...Harbou se spominje i za njih ali videcemo...

Mislim da ce se i Fila osloboditi ako izgube od TB-a...E to je onda bas bas zanimljivo mesto za ove starije trenere...
John Schneider

Postby Pit Bull » 12 Jan 2024, 13:15

Neka ocekivanja:

Atlanta - Belicik
Cardzersi - Harbo (ovo je valjda 1.30 kvota na kladionicama pa je kapiram done deal)
Sijetl - Kvin (Vrejbel dark horse)
Karolina - Dzonson
Tenesi - uz Karolinu najgori posao, znaci ide ili neko ko ocajnicki hoce HC posao ili ide neki rookie coach ala Bienemi
Rejdersi - ostace Pirs u nedostatku boljih (smislenijih) opcija
Vasington - ili neko tipa Dzonson ili Vrejbel
Nju Inglend - Mejo
Pit Bull

Postby Felipao » 12 Jan 2024, 14:33

Rahim Moris je jak kandidat ove godine, 5 timova je vec trazilo intervju sa njim. Doduse, moguce je da moraju da ispune onu kvotu crnih kandidata ali taj Tenesi i Karolina mi se uklapaju, jer on je ocajan da postane HC a nisu neka pozeljna destinacija. Raidersi ce ici na neko jako ime, al tesko da veliko ime zeli kod njih.
Felipao

Postby Baxter Stockman » 12 Jan 2024, 14:43

Mejo i zvanično u NEP
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

Postby Nikola » 12 Jan 2024, 15:14

Da se malo igramo:

Eagles-Bucs Na papiru, Eaglesi i dalje imaju OL koja je medju najboljima u ligi, imaju iskusvo igranja i playoffa i Super Bowla, ali poslednjih nedelja ne mogu da dobiju nikoga, ne mogu da preseku pas, iznude fumble, nista... Otkako je Patricia preuzeo ulogu DC-a, nista se i dalje nije promenil. A Mayfield moze sigurno da ih namuci. Cak i dok je Philla dobijala, delovalo je da to nije to. Sta god da je (a pominju se problemi i u svlacionici), ja mislim da to nece prestati sada. Cak i da Eaglesi dobiju na suvi kvalitet, nece daleko. A mislim da nece dobiti ni sada

Packers-Cowboys Cisto navijacki, voleo bih da to budu Packersi, ali ne vidim ni kako ni cime

Rams-Lions Jedva cekam mec kao i svi. Ima ovde navijaca Ramsa, pa ce proanalizirati mec. Licno bih voleo da prodju Lionsi, jer nisu prosli u drugu rundu 30 godina jos od vremena velikog Sandersa i imaju 8 uzastopnih poraza u playoffu. Licno me zanima koliko ce Lionsi rizikovati blitz u kojem se Stafford ne snalazi najbolje, ali koji moze skupo da ih kosta ako ne bude prolazio. Pobeda Lionsa FG-om - kad ako ne sad

Dolphins-Chiefs Vec smo pricali kako Dolphinsi igraju protiv boljih ekipa i protiv boljih odbrana, plus imaju i sami mnogo problema sa povredama u odbrani. Igraju protiv tima koji ima jednu od najboljih odbrana protiv pasa u ligi, a najavljuje se da ce biti ledeno u Kansasu za vikend. I bas u takvoj situaciji da Dolphinsi dobiju? Tesko... sto znaci da me ne bi iznenadilo da uspeju :biggrin: Ali ozbiljno... realno, ako negde treba da traze sansu to je ako budu mogli da iznude greske Chiefsa, ali tesko

Steelers-BIlls Koliko vidim, sve je veci hype oko Billsa da mogu da kraja, a nije da ne razumem zbog cega. Rudolph mi ne uliva poverenje protiv tima koji igra odlicno kod kuce i ima sjajnu odbranu. Plus, kako sam video danas, T.J. Watt je i zvanicno OUT za ovu utakmicu. Tesko da Pitsburgh moze da dobije

Browns-Texans Da se igra u Klivlendu ili cak na neutralnom terenu, bio bih siguran da Brownsi dobijaju, ovako domaci imaju sansu. Ipak ne mogu a da u ovakvoj situaciji ne dam prednost daleko iskusnijem QB-u i timu koji ima DL i odbranu uopste kakvu imaju Brownsi. Bice verovatno cupavo
4,250+ consecutive matches in which the club has included at least one homegrown player in the matchday squad. MUFC - The Religion

"Takva bitka nije mogla da se dobije [...]. Već je morala da se vodi." Dule Vujošević
Nikola

Postby Zlaja » 12 Jan 2024, 17:38

Komandersi doveli GM iz Najnersa.

Sad me ne bi iznenadilo da Vilks dobije posao HC.
Zlaja

Postby Pit Bull » 12 Jan 2024, 18:42

Zlaja wrote:Komandersi doveli GM iz Najnersa.

Sad me ne bi iznenadilo da Vilks dobije posao HC.

Oni su izabrali Majers iz Golden Stejta da im vodi potragu, tako da ne vjerujem da ce "veteranskog koordinatora" uzeti.

Posto oni sigurno uzimaju Vilijamsa ili Meja na draftu, recimo Ben Dzonson je za njih vrv. top kandidat. Kapiram da ce ili ici tim putem mladi ofanzivni um da ga upare sa mladim kvoterbekom kojeg uzimaju na draftu, ili vec neko ime tipa Vrejbel da slozi tim.

Sto se WC vikenda tice:

Hjuston vs Klivlend - Ovo mi je bas 50/50 utakmica, ali naginjem ka Hjustonu iako bih potajno volio da Klivlend prodje i da imamo Fleka protiv Baltimora u narednoj rundi. Po meni je Klivlend tim koji moze i do Super Bowla da dodje ako se sloze kockice, ali njima Hjuston nikako koncepcijski nece leci. Snaga Braunsa je DL i odbrana trcanja gdje su spektakularno dobri, ali secondary je pustao mnogo big playeva ove sezone, a Straud ce da cilja stalno bombe niz teren za Kolinsa. Rekao bih da ce u takvom odnosu snaga presuditi ko ce imati manje izgubljenih lopti (INT-ova prije svega), uz jedan ili dva big playa vise.

Kanzas vs Majami - Ne mislim da ce ovdje biti mnogo drame. Majami je odigrao iznenadjujuce dobar mec protiv Bafala. Da se nije desio punt return za TD u 4/4 mislim da bi dobili. Ali odbrana im je suplja u zadnje vrijeme i Mahoms ce to znati da kazni taman toliko da prebace 20 poena, sto ce u konacnici biti dovoljno. 21-17 ili 27-17 je otprilike rezultat koji vidim. Odbrana Cifsa ce odraditi sasvim dovoljno ovdje.

Bafalo vs Pitsburg - Simpatije su mi apsolutno na strani Pitsburga, ali ovo ce biti njihova klasicna plej-of utakmica u zadnjih pet godina. Sam ulazak u plej-of kao i prethodnih par puta je ogroman overachievement na kvalitet Tomlina, ali kad udjes u PO sa timom koji je realno kvalitet za skor 6-11 sa prosjecnim trenerom, nije bas realno da budes u gostima relevantan faktor. Dvocifreno za Bafalo.

Dalas vs Grin Bej - Ovdje je kljucno kako se otvori mec. Kad imas Mekartija na klupi, raspad je uvijek opcija koliko god ekipa bila bolja. Ako bi Grin Bej otvorio kao u Detroitu na Dan zahvalnosti, jedan brzi TD na pocetku za 0-7, unijelo bi ozbiljan nemir u Dalas. S druge strane, ako Dalas prvi nagazi, moze i blowout da bude opusteno jer je ogroman kvalitet na strani Dalasa.

Detroit vs LA Ramsi - A ovdje ce se za sve pitati odbrana Remsa ja bi rekao. Detroit bez Laporte gubi jako vaznu opciju u napadu, pogotovo u stani pani situacijama n 3rd downu ili oko end zone. A opet kad krenu mljeti u napadu i kad run igra radi, onda mogu kuci i boljim timovima od Remsa spakovati 25+. S druge strane ne sumnjam da ce napad Remsa isporuciti svoje i da ce Steford sa Nakuom i Kapom napraviti show, ali to nece biti dovoljno ako odbrana dozvoli 30 poena. Najsigurniji bet ovdje mi je Remsi over 23.5 poena. A hoce li to biti dovoljno za prolaz vidjecemo. Ja bi tipovao na Remse zbog Mekveja, kvoterbeka i iskustva. Svi kljucni match upovi za plej-of mec su na strani Remsa, ali objektivno kvalitet ima Detroit.

Tampa vs Filadelfija - Filadelfija ako izgubi, a pogotovo ako to bude ruzno izgledalo, mislim da ce otpustiti Sirianija sto je izgledalo nezamislivo prije 30 dana. Ja cu tipovati prolaz Filadelfije jer njihovi problemi ocito nisu igracki nego unutar svlacionice. Ne moze tim koji je onako dominirao godinu i po da se raspadne u mjesec dana kao bugarska skupstina ako nesto nije debelo trulo u svlacionici i mislim da je povezano sa promjenom def. koordinatora. Da se tu na nekoj relaciji zasralo. Ako se dozovu pameti i skupe, oni mogu i do Super Bowla. Ali ako ce da igraju kao u zadnjih mjeseca, eto Toda Bolsa u polufinalu NFC-a. Ako moram pickovati, Filadelfija, ali samo lud covjek ce se kladiti na ovo prije meca.
Pit Bull

Postby Malkovic » 13 Jan 2024, 00:26

Очекује се снег у Бафалу у току ноћи суботе на недељу и недељу преподне.
Данас пламсаш само од крви најбољих
што су мачу дали своја тела справна;
блештећи у духу и у чистој вољи,
божанствена света земљо Православна
Malkovic

PreviousNext

Return to Američki fudbal