Zlaja wrote:Komandersi doveli GM iz Najnersa.
Sad me ne bi iznenadilo da Vilks dobije posao HC.
Oni su izabrali Majers iz Golden Stejta da im vodi potragu, tako da ne vjerujem da ce "veteranskog koordinatora" uzeti.
Posto oni sigurno uzimaju Vilijamsa ili Meja na draftu, recimo Ben Dzonson je za njih vrv. top kandidat. Kapiram da ce ili ici tim putem mladi ofanzivni um da ga upare sa mladim kvoterbekom kojeg uzimaju na draftu, ili vec neko ime tipa Vrejbel da slozi tim.
Sto se WC vikenda tice:
Hjuston vs Klivlend - Ovo mi je bas 50/50 utakmica, ali naginjem ka Hjustonu iako bih potajno volio da Klivlend prodje i da imamo Fleka protiv Baltimora u narednoj rundi. Po meni je Klivlend tim koji moze i do Super Bowla da dodje ako se sloze kockice, ali njima Hjuston nikako koncepcijski nece leci. Snaga Braunsa je DL i odbrana trcanja gdje su spektakularno dobri, ali secondary je pustao mnogo big playeva ove sezone, a Straud ce da cilja stalno bombe niz teren za Kolinsa. Rekao bih da ce u takvom odnosu snaga presuditi ko ce imati manje izgubljenih lopti (INT-ova prije svega), uz jedan ili dva big playa vise.
Kanzas vs Majami - Ne mislim da ce ovdje biti mnogo drame. Majami je odigrao iznenadjujuce dobar mec protiv Bafala. Da se nije desio punt return za TD u 4/4 mislim da bi dobili. Ali odbrana im je suplja u zadnje vrijeme i Mahoms ce to znati da kazni taman toliko da prebace 20 poena, sto ce u konacnici biti dovoljno. 21-17 ili 27-17 je otprilike rezultat koji vidim. Odbrana Cifsa ce odraditi sasvim dovoljno ovdje.
Bafalo vs Pitsburg - Simpatije su mi apsolutno na strani Pitsburga, ali ovo ce biti njihova klasicna plej-of utakmica u zadnjih pet godina. Sam ulazak u plej-of kao i prethodnih par puta je ogroman overachievement na kvalitet Tomlina, ali kad udjes u PO sa timom koji je realno kvalitet za skor 6-11 sa prosjecnim trenerom, nije bas realno da budes u gostima relevantan faktor. Dvocifreno za Bafalo.
Dalas vs Grin Bej - Ovdje je kljucno kako se otvori mec. Kad imas Mekartija na klupi, raspad je uvijek opcija koliko god ekipa bila bolja. Ako bi Grin Bej otvorio kao u Detroitu na Dan zahvalnosti, jedan brzi TD na pocetku za 0-7, unijelo bi ozbiljan nemir u Dalas. S druge strane, ako Dalas prvi nagazi, moze i blowout da bude opusteno jer je ogroman kvalitet na strani Dalasa.
Detroit vs LA Ramsi - A ovdje ce se za sve pitati odbrana Remsa ja bi rekao. Detroit bez Laporte gubi jako vaznu opciju u napadu, pogotovo u stani pani situacijama n 3rd downu ili oko end zone. A opet kad krenu mljeti u napadu i kad run igra radi, onda mogu kuci i boljim timovima od Remsa spakovati 25+. S druge strane ne sumnjam da ce napad Remsa isporuciti svoje i da ce Steford sa Nakuom i Kapom napraviti show, ali to nece biti dovoljno ako odbrana dozvoli 30 poena. Najsigurniji bet ovdje mi je Remsi over 23.5 poena. A hoce li to biti dovoljno za prolaz vidjecemo. Ja bi tipovao na Remse zbog Mekveja, kvoterbeka i iskustva. Svi kljucni match upovi za plej-of mec su na strani Remsa, ali objektivno kvalitet ima Detroit.
Tampa vs Filadelfija - Filadelfija ako izgubi, a pogotovo ako to bude ruzno izgledalo, mislim da ce otpustiti Sirianija sto je izgledalo nezamislivo prije 30 dana. Ja cu tipovati prolaz Filadelfije jer njihovi problemi ocito nisu igracki nego unutar svlacionice. Ne moze tim koji je onako dominirao godinu i po da se raspadne u mjesec dana kao bugarska skupstina ako nesto nije debelo trulo u svlacionici i mislim da je povezano sa promjenom def. koordinatora. Da se tu na nekoj relaciji zasralo. Ako se dozovu pameti i skupe, oni mogu i do Super Bowla. Ali ako ce da igraju kao u zadnjih mjeseca, eto Toda Bolsa u polufinalu NFC-a. Ako moram pickovati, Filadelfija, ali samo lud covjek ce se kladiti na ovo prije meca.