by Pit Bull » 06 Jan 2024, 03:04
Jos sedam kola do pauze od tri sedmice.
Bogun je na prethodnoj strani izvlacio ko igra s kim do tada, ako bi favoriti dobijali sve do tada, tabela bi izgledala ovako:
Real Madrid 23-3
Barselona 17-9
Virtus 17-9 (racunao sam Virtusu pobjedu protiv KKP iako sam bas uvjeren da cemo ih mi tuci tamo)
Panatinaikos 16-10 (msm. da ce i oni klizati negdje kuci gdje su favoriti i da ce prije to biti 15-11 ili 14-12 u momentu pauze)
--------------------------
Fenerbahce 16-10
Monako 14-12
Olimpijakos 14-12
Makabi 14-12
------------------------
Baskonija 14-12
Valensija 14-12
-----------------------
Partizan 13-13
Zvezda 13-13
Bajern 12-14
Milano 11-15
Efes 11-15
Tako da je sve tu otvoreno. 1-2 iznenadjujuce pobjede i KKP moze i u top 6 da doceka zavrsnih osam kola. Ali i dva kiksa, uz regularne poraze protiv favorita lako bacaju na nekih 12-14 iz cega bi se bilo zajebano izvuci.
Nas raspored u zadnjih osam kola:
vs Efes
at Milano
at Barselona
vs Baskonija
vs Real Madrid
vs Olimpijakos
at Alba
vs Valensija
To je raspored na kojem se moze izaci 5-3 i zavrsiti sezona sa 18-16. To je ta neka dioba oko 8-10. mjesta. Ako dobijemo kuci Makabi, Zalgiris i Bajern do pauze sto je realno, bas bi valjao jedan skalp na strani. To duplo kolo Monako/Virtus u konacnici moze biti kljucno. Ako bi sa 14-12 docekali pauzu, mislim da bi imali realne sanse da zavrsimo na 19-15 sto je msm. dovoljno za top 7 (7. mjesto donosi dva meca u najgorem slucaju kuci za PO).
Monako u finisu sezone ima bas smijesan raspored u zadnjih 5-6 kola, oni su 20+ pogotovo sto ce im u tom finisu dolaziti timovi kao sto su Bajern, Zalgiris, Valensija, Alba, Asvel... Vrv. niko u borbi ni za sta.
Fener isto ima korektan raspored koji bi ga trebao dovuci do 20+ pobjeda.
Kad se sve sabere/oduzme, i kad se pogleda raspored u drugom dijelu sezone, top 6 trenutno najvece sanse imaju:
Barselona/Fener/Monako/Virtus/Panatinaikos
S tim sto mislim da ce Barselona/Fener da dohvate 2-3 pozicije i da ce biti pitanje samo hoce li Monako uhvatiti Virtus. A vrlo lako to moze biti 4-5 kombinacija za cetrtfinale.
Od ostatka, Panatinaikos ima daleko najbolju situaciju, dok su Partizan/Olimpijakos/Makabi bas bara-bara situacija.
U ovom sistemu, tri vezana poraza i tri vezane pobjede apsolutno sve mijenjaju, ali fina sansa propustena u mecevima sa Virtusom i KKCZ za nas.
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒