Nemoj da bindžuješ, serije takvog tipa se gustiraju i polako svaki kadar analizira

Mislim da sam je gledao jednom celu i to ne kada je premijerno emitovana i jednom onako na preskoke ali kad tad će doći na red onako natenane da se konzumira opet.
Na BD izbacuju gomilu domaćih starih serija i to punom parom, na strani 5 gde se nalaze upravo Gorki plodovi naleteh na seriju
Savamala iz 1983 g. davno sam film gledao a ovo je serija od 3 epizode što je u stvari produžena verzija filma, moram skinuti, krem našeg glumišta. Mladi i premladi Lauš, Smoki, Štrljić, Žutić, Ciga Jerinić, Dušan Janićijević...Ko je gledao zna o čemu se radi a ovde ima i više materijala za pogledati. Lako se skida preko mega nz.
Drugo što mi je zapalo za oko je tv film
Prva srpska železnica iz 1979 g. za koji uopšte ne znam da li sam ga ikad pogledao. Opet Žutić i Ciga Jerinić a šta tek reći za Gidru, Marka Todorovića, Mrguda Radovanovića, Aligrudića i još gomilu glumačkih gromada koje igraju u ovom delu. Ono što je zajedničko i za malopre pomenutu Savamalu i za Srpsku železnicu je što u oba dela igra i Jovan Milićević za koga većina na prvu loptu ne zna ni kako izgleda a dovoljno je samo reći odnosno spomenuti ulogu direktora ili načelnika specijalne policije Beševića iz filma i serije Povratak otpisanih, nekako mi je uvek delovao mirno i staloženo, specifične boje glasa, nekako ne baš neuobičajena ali ipak specifična pojava, živeo je od 1923-1992 g. Koliko je samo tako dobrih glumaca prošlo ''ispod radara'' kome čovek ni ime ne zna a i ti večiti epizodisti su bili mnogo bolji glumci nego neki sada nazovi vodeći.
Moram naći vremena da odgledam ova dva ostvarenja jer sam iz Savamale gotovo sve zaboravio a ovo drugo nisam ni gledao, ne mora da bude ni vrlo dobro ni odlično ali opet nije gore sigurno nego ova gomila treša kojom nas zatrpavaju zadnjih par godina u ovoj silnoj hiperprodukciji svega i svačega. Gomila ostvarenja iz 70-ih i 80-ih je sada ili obnovljena ili prvi put stavljena i nadajmo se trajno pohranjena na Balkandownload i samo čeka da se skine.
https://www.balkandownload.org/topic/88023-prva-srpska-železnica-1971/?hl=%2Bprva+%2Bsrpska
https://www.balkandownload.org/topic/12 ... mala-1983/Mali edit vezan za ovaj film, nažalost link je mrtav, sad pokušah da skinem, ostao je na pokojnom uptoboxu ali valjda će ga neko obnoviti a za Savamalu je sve okej.