by Pit Bull » 09 Dec 2023, 01:13
Kapiram da je ovih 13 kola dovoljno da se izvuci neki zakljucak:
-Real i Barselona su ocito top4 ekipe tj. timovi koji ce imati prednost domaceg terena u plej-ofu.
-Monako, Partizan, Olimpijakos i Fenerbahce vjerovatno cetiri tima koja ce na kraju da konkurisu za preostala dva mjesta u top 4. Monako je tu negdje igrom i kvalitetom na slicnom nivou kao i mi. Olimpijakos igra u skladu sa ocekivanjima, ali imaju iskustva i nece ih biti lako dobijati u Pireju. A Fener je pregrmio ovaj pretezak raspored pun povreda i oni ce sad krenuti da se dizu. Cak bih se usudio da kazem da ce sest navedenih ekipa ciniti top6 nakon 34 kola. Najvise skepse imam prema Olimpijakosu tu.
-Virtus i Baskonija su izgradili lijepu prednost u odnosu na ostale. Virtus podsjeca dosta na Makabi lani. Kuci imaju skor 7-1, skinuli su neke ozbiljne timove poput Barse na svom terenu i ako zavrse sa nekih 14-3 ili 13-4 kuci, vjerujem da ce i na strani uzeti 4-5 pobjeda ukupno sto bi bilo dovoljno za top8, mozda i top6. Uzeli su vec dvije.
Baskonia je prosla izuzetno tezak raspored sa 7-1 od dolaska Duska. Nadoknadili su poraze od Bajerna i Zalgirisa kuci, ali i igraju generalno odlicno i meni su oni bolji tim od Virtusa. Ne vjerujem da ce imati neki veliki pad ove sezone jer su kompletniji i bolji nego lani. Vjerujem da ce se vrtiti na kraju tu oko 18-20 pobjeda. Ako neko od ovih gore iznad kiksne, najprije nekog od njih vidim u top6, mada top8 mi djeluju kao ozbiljni kandidati.
-Makabi, Efes i Panatinaikos svako ima svoj kvalitet, ali i mane. Makabi ima najgoru odbranu u takmicenju plus ne igraju u Izraelu i nemaju taj mocni domaci teren posto su vec gubili u BG od Olimpijakosa, Reala i Barselone, a to se pise kao domaci poraz. Vjerujem da ce ih to na kraju i kostati top8. Efes u ovoj rotaciji nece u seriji pobjedjivati. Oni su mi ona toplo/hladno ekipa koja ce tu negdje stalno biti oko granice plej-ofa i na kraju vjerovatno biti poziconirana izmedju 9. i 12. mjesta. Panata tu ima daleko najveci upside, ali u narednih sest kola imaju pet gostovanja i Zvezdu kuci. To ce dati jasniju sliku hoce li se boriti za 7-8. mjesto ili ce juriti play-in. Njima bi dao najvece sanse od ove tri da budu deveti ili eventualno sedmi ako Virtus/Baskonija dozive moguci brodolom.
-Ovo sve ostalo je neozbiljno za plej-of. Ako bih morao prognozirati ko jos teoriju da se ugura u top10, rekao bi Milano. Nakon unaprijed upisanog poraza od Barselone naredne sedmice, i oni imaju niz prelakih meceva gdje mogu napraviti tipa 7-1 u 8 kola sa povratkom Mirotica jer ce igrati vecinu meceva kuci protiv timova koji nisu plej-of timovi (Asvel, Panatinaikos, Baskonija, Bajern, Alba, Zvezda), uz gostovanja Valensiji i Olimpijakosu. Tako da njih itekako mogu zamisliti da pridju na neki skor 10-12 npr. nakon 22 kola i sa kvalitetom koji imaju mogu da kliknu u finisu i dohvate 17-17 koliko je realno play-in zona.
-Sto se ostalih tice, mislim da su Alba, Asvel, Zalgiris i Zvezda vec sad naucna fantastika za top 10. Ne naravno skorom iskljucivo, nego utiskom i vidjenim od njih, uz raspored u naredna dva mjeseca. Valensija slicna prica kao prosle sezone, bice stalno tu negdje, ali u konacnici nigdje. A Bajern djeluje simpaticno i njih ne bi smio unaprijed otpisati, ali neko 12-13. mjesto je laganica za prvu sezonu.
Sve u svemu, imamo neki uzorak da vidimo ko ima kakve domete gdje.
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒