Board index Razni Sportovi Odbojka

Ženska reprezentativna odbojka

Re: Ženska reprezentativna odbojka

Postby Milutinov Tata » 03 Sep 2023, 22:00

Foteljas wrote:Jedna stvar je sigurna u zadnjih par godina - nema u postavi Brankice, nema ni zlata.

Igrala je u Tokiju, pa nam nije pomoglo :D. Lozo isto nije u formi sa SP, a Busa se malo koristila u napadu. Utakmica nije izgubljena zbog napada direktno, nego slabijeg serisa i odbrane, sto je na neki nacin i povezano. Tijana je na primer dosla u idelanom trenutku na servis sad na kraju, jednim asom nas vraca u mec, a sa dva dobra servisa potpuno okrece tok meca. Necu gledati reprizu, ali sam siguran da su Turkinje imale mnogo vise lakih napada, dok je kod nas Tijana recimo dosta prolazila iz druge linije na teskim loptama. Vargas je zadnja dva poena dobila idealne lopte za smec, tu samo spasava instiktivni blok.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Foteljas » 03 Sep 2023, 22:03

Igrala je u Tokiju, pa nam nije pomoglo :D.

S obzirom da kao i da nije igrala tada, to se ne racuna... :biggrin:

Svakako ce biti sve teze dolaziti do zlata i medalja, jer se konkurencija sada definitivno pojacava. U Parizu ce za godinu dana biti klanica.

Lozo isto nije u formi sa SP,

Sad je lako biti general posle bitke, ali cini mi se da je greska bila i onoliko forsiranje Uzelac u mecevima grupne faze, dok su Lozo i pogotovu Lazovic ulazile na kasicicu. OK, lepo je dati mladoj devojci sansu, lepo je i odmarati ove starije, ali morao si i njih da razigravas i dajes im minutazu da polako dizu formu za najbitnije meceve. Dok je pa Tijana isuvise raubovana umesto da se vise odmara u nebitnim mecevima.
Last edited by Foteljas on 03 Sep 2023, 22:36, edited 1 time in total.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby cole » 03 Sep 2023, 22:25

Foteljas wrote:
Svakako ce biti sve teze dolaziti do zlata i medalja, jer se konkurencija sada definitivno pojacava. U Parizu ce za godinu dana biti klanica.

Turska dovela Vargas, Italija Antropovu
cole

Postby Milutinov Tata » 03 Sep 2023, 22:31

Sad ce biti i previse takmicenja, tako da ce teroetski biti lakse uzeti neko zlato :D. Ja verujem u nase, imamo sampionski gen, ovakvu utakmicu neko drugi bi izgubio 3-0. Prosle godine su nase imale neverovatan nivo na SP.

A sto se Vargas tice, pisali smo bas o ovoj situaciji pre par godina, kada se pominjalo da moze da se naturalizuje. Evo vidim Turke sramota sto igra za njih, nece da priznaju te medalje i odricu se reprezentacije dok je ona tu. Isto i Poljaci svetski prvaci, zemlja odbojke, naturalizuje Leona, Brazilci naturalizuju Leala, o Italijanima da ne pricam, oni su u jednom trenutku mogli da naprave postavu na terenu od "stranaca". Italijanke sada pred EP sredjivali pasos korektorki, a imaju Egonu. Sto pre treba da shvatimo da smo duboko zagazili u 21. vek i da moramo shodno tome i da vucemo poteze.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
SK 2010/2014
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Bojdo » 03 Sep 2023, 22:40

Vargas je cisti korektor i sigurno nece ici tamo gdje ce je seliti na poziciju primaca. Kao superstar našla je sebi reprezentaciju da bude glavna da igra na prirodnoj poziciji. Tako da Srbija joj ne leži zbog Bošković.
Република Српска је Пијемонт српства!
Bojdo

Postby Foteljas » 03 Sep 2023, 22:41

Milutinov Tata wrote:Sad ce biti i previse takmicenja, tako da ce teroetski biti lakse uzeti neko zlato :D. Ja verujem u nase, imamo sampionski gen, ovakvu utakmicu neko drugi bi izgubio 3-0. Prosle godine su nase imale neverovatan nivo na SP.

A sto se Vargas tice, pisali smo bas o ovoj situaciji pre par godina, kada se pominjalo da moze da se naturalizuje. Evo vidim Turke sramota sto igra za njih, nece da priznaju te medalje i odricu se reprezentacije dok je ona tu. Isto i Poljaci svetski prvaci, zemlja odbojke, naturalizuje Leona, Brazilci naturalizuju Leala, o Italijanima da ne pricam, oni su u jednom trenutku mogli da naprave postavu na terenu od "stranaca". Italijanke sada pred EP sredjivali pasos korektorki, a imaju Egonu. Sto pre treba da shvatimo da smo duboko zagazili u 21. vek i da moramo shodno tome i da vucemo poteze.

Ja to objasnjavam i na temi za kosarku, ali ajde...

Sto se Vargas tice, nisam pratio tacnu pozadinu cele price, kako sam shvatio ona je prvenstveno bila zelela saradnju sa Terzicem. Ako se predomislila zato sto ovaj vise nije selektor, ili zato sto su Turci uleteli sa velikom lovom, u redu, nista. Ali, ako je prekrizena mogucnost da igra za nas samo jer zelimo arijevski cist tim Srpkinja, to je nevidjena glupost, jer je ona morala biti uzeta iz razloga da je neko drugi ne uzme, ojaca se i ugrozi nas, sto se vidimo i desava.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby grobar_Zvornik » 03 Sep 2023, 22:46

Уопште се не слажем да требамо пратити тренд натурализације.

Тијана у сузама.

Много радости су нам донијеле...
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby Hajzenberg » 03 Sep 2023, 22:51

Ovde će se stranac u nekom sportu priznati kao reprezentativac samo ako bude rođen ovde bio da je ''mešanac'' ili dete stranaca, tome slično i nikako drugačije. Najsmešnije od svega što su nam dobri stranci kao individualci tipa Gruzin i kompanija u borilačkim sportovima ali kada treba da budu deo ekipe ili ekipa od 12 članova ne može. Znači može kao pojedinac gde je medalja u tom slučaju stoprocentno ne-srpska a ne može kao deo kolektiva gde je medalja procentualno njegova nekih 8-9 %. Pusti Srbi. I zato jedva čekam da dođe dan a doći će kada će i za naše reprezentacije zaigrati stranci / strankinje.

Ups, zaboravih Pejdž i Anderson :nisamja: gde mi je pamet...a posle današnjeg dana koji je bio veoma nategnut i nije čudo, falilo je eto to zlato naših gracija pa da bude baš perfektno. Tako je to u životu i sportu, porazi su sastavni deo, našim curama je svakako najteže.
Hajzenberg

Postby tremi08 » 03 Sep 2023, 22:54

Turkinje imaju brutalan napad, pa Ebrar je bila korektorka dok nije presla na primaca kad je dosla Vargas. Mislim da je i Baladin igrala korektora pre nego sto se Ebrar pojavila, neka me neko ispravi, ili blokera ali znam da nije bila na poziciji primaca.

Erdem ce u penziju posle OI, ali tu ostaje Gunes, najgore stoje na tehnicaru, i to je sansa za ostale ekipe. Sto se tice naturalizacije, Italijanke pored crnkinja su ove godine naturalizovale i ruskinju i ja nista ne bih imao protiv toga da se ruskinje naturalizuju za nasu ekipu.

Sto se tice samog tima, Maja je odigrala los peti set, Bojana je morala da ostane jer je bila odlicna u cetvrtom. Nama je problem jer nemamo vise Brankicu da malo oslobodi pritisak sa Tijane, Brankica se verovatno nece vracati u tim (mozda jedino za OI, ali i to je pitanje), tako da treba traziti alternative. Busa nije sposobna za napad toliko, pratiti Lozo i Uzelac pa da vidimo kako ce ici posebno sa Uzelac.
tremi08

Postby Zappa » 03 Sep 2023, 23:21

Mi smo definitivno lud narod.. Devojke uzele dve medalje na OI, dva puta zaredom svetski prvaci, EP svaki put medalja...

To nijedna selekcija nema, ubacujemo u tim na svakom takmičenju neko novo mlado lice..
I onda pojedini priželjkuju strankinje, samo zato što druge reprezentacije imaju..

Plakali pojedinci na temi košarke za stranca, ___Pantera, a u top 8 na SP Letonci, Litvanci zemlje od max 5 miliona ljudi..

I te borilačke sportove niko i ne prati i to je sramota, gomila tihGruzina..
Ekipni sportovi su kod nas normalnih, časnih Srba pitanje ponosa... :biggrin:
Zappa

Postby Milutinov Tata » 04 Sep 2023, 00:04

Jedino sto je bitno kod naturalizacije je sta o tome misle igracice i to treba ispostovati. Ako se one slazu, javnost je tu nebitna. Koliko ljudi u Srbiji uopste zna ko je sve bio sampion Srbije posledjih godina, a tek kada bi culi koji su odbojkaski centri trenutno, ne bi verovali.

@tremi - nemoj molim te da saljes ikoga u penziju, cim neku spomenes ta odradi jos jedan ciklus :D

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
SK 2010/2014
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Old school » 04 Sep 2023, 09:41

Bravo devojke!
Nemam im šta zameriti bile su odlične.
Mora se malko poraditi na tim psihološkim padovima posle dobijenog seta. To im se ponavljalo od početka prvenstva i na kraju došlo na naplatu protiv jake i motivisane Turske.

Ostao sam dužan moje viđenje zapažanja da u reprezentacijam država koje standardno uvoze ogroman broj naturalizovanih sportista nema ni jednog a vidim da se to dotiče i polemike oko naturalizacije.
Mislim da u belgijskim, holandskoj Ž, italijanskoj M itd. nema naturalizovani sportista iz Afirke i Azije jer u odbojci nema mnogo para sem možda na baš vrhunskom nivou tipa Tijana itd.
Afrički naturalizovani sportisti su skloni da kroz sport rešavaju egzistencijalno pitanje a verovatno ih i porodice podržavaju, da ne kaže nešto grublje, u tome.
Dakle, fudbal na prvom mestu, basket, atletika pa i rukomet. Odbojka slabo, vateropolo...
"Prvi znak ljudske gluposti je potpuno odsustvo stida." S.Frojd
Old school

Postby starac vujadin » 04 Sep 2023, 22:57

Trener nije imao hrabrosti da ostavi Drču do kraja, a ona je donela preokret u trćem setu. Mnogo raznovrsnije i brže je razigravala igrača, dok Maja igra 90% na Tijanu..čak ej nekoliko puta forsirala da po tri puta smečuje u jednom poenu. Ok, jaka je Tijana, ali svako bi se izmorio od toga. Da ne govorim koliko ej to predvidljivo i lako za braniti. Povrh svega kada smo zavhaljujući Drči pre svega okrenuli rezultat u trećem setu, ona na set poen vadi nju i vraća Ognjenović da bi kapiten osvojio set...ponižavajuće i nezahvalno za igrača koji je doneo preokret u tom setu. Svaka čast Maji ognjenović, imala je odlične momente na ovom prvenstvu, ali je novi trener sa insistiranjem da se ona vrati u reprezentaciju narušio hemiju, a imamo izvanrednog tehničara umesto nje.

Što se tiče Vargas - Terzić ju je nagovarao da igra za nas, ona je uzrla naš pasoš, ali kada je spoznala da ona neće biti prva opcija onda se predomislila i otišla u Tursku. Bez obzira na jučerašnji meč Tijana Bošković je bolji igrač od nje i naravno da nema mesta za nju i razumem je što nije htela da bude rezerva ilid a igra nešto što nije njena prirodna pozicija.
starac vujadin

Postby Milutinov Tata » 09 Sep 2023, 17:43

Гвидети: Надам се да ће се Маја прикључити

У Кину ће отпутовати 14 играчица, а Маја Огњеновић ће се репрезентацији прикључити накнадно, навео је Одбојкашки савез Србије.

На списку селектора Ђованија Гвидетија су: техничари: Маја Огњеновић, Слађана Мирковић и Ана Јакшић; коректори: Тијана Бошковић и Ана Бјелица; либера: Теодора Пушић и Александра Јегдић; блокери: Јована Стевановић, Мина Поповић, Маја Алексић и Хена Куртагић; примачи: Бјанка Буша, Сара Лозо, Катарина Лазовић и Александра Узелац.

Турнир се игра од 16. до 24. овог месеца, плаве грације смештене су у А групи са још седам селекција, ривали су Кина, Доминиканска Република, Холандија, Канада, Чешка, Мексико и Украјина. Само две најбоље избориће одлазак у Град светлости.

Сениорке Србије ће отворити турнир утакмицом против Мексика, у суботу, 16. септембра од 4.00 часа по нашем времену, у 2. колу, у недељу ривал је Украјина од 10 часова. У 3. колу, после дана паузе у уторак, Србија ће на мегдан Канади (4.00 часа) у 4. колу, дан касније на реду је Чешка (10 часова).

После другог слободног дана, плаве ће у 5. колу, у петак, 22. септембра играти против Доминиканске Републике од 4.00 часа, а у 6. колу, у суботу, са друге стране мреже је Холандија (10)

Дерби је остављен за крај, против домаћина Кине, у недељу, 24. септембра од 13.30.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
SK 2010/2014
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby wildwest » 10 Sep 2023, 06:33

Gde je Drca?