Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Postby Fratelo » 12 Aug 2023, 16:32

Stanite jeste li vi normalni, momak ne moze sansu da dobije ds igra aba ligu ali zato treba da igra na svetskom prvenstvu?

Za ovo takmicenje npr Uskokovic> Topic.

Koliko smo propali kada pricamo o izvesnom Topicu kao kandidatu krv ti jbm.
Fratelo

Postby Bojdo » 12 Aug 2023, 16:35

Može on da igra ABA i trebao je da ju igra da nisu sa papirima uprskali.

Kad god je igrao protiv abaligasa bio je dobar.
Република Српска је Пијемонт српства!
Bojdo

Postby Grande Alessandro » 12 Aug 2023, 16:40

Fratelo, taj 12 igrac na turnirskom takmicenju, ako su vecina zdravi, ne dobije ukupno ni dvocifren broj minuta...i to vecinu jos u grupnoj fazi...

Tako da se ne slazem...
Grande Alessandro

Postby Cvele » 12 Aug 2023, 16:43

Topić bi lagano mogao biti bekap opcija u Zvezdi u ABA, ali je procenjeno da ja bolje da ima konstantnih 20 do 30 minuta u Megi.

Taj koncept dobijanja nekoliko minuta u EL da bi se "trčalo sa najboljima" je precenjen. To ima više smisla dati nekom manjem talentu ali koji je spreman da bude igrač zadatka, kao Trifa, nego nekom čija igra traži veću slobodu, kao što su Vukčević i Topić. Zato se Musa proveo onako kod Atamana. Minuti i samo minuti, a ABA je sasvim solidan nivo za sada. Ako si "taj", neće biti problem privikavanje na EL naredne sezone.
Last edited by Cvele on 12 Aug 2023, 16:47, edited 1 time in total.
Cvele

Postby Bogun » 12 Aug 2023, 16:46

Sani wrote:Bogune, a koga bi ti vodio umesto Topica sa spoljnih pozicija?

Sve spoljne koji su ostali na spisku.

Prosto posmatram. Da Topić je veći talenat od Radanova i Trifunovića, Topić trenutno ne može više da pruži od igrača koji nekoliko sezona igraju seniorsku košarku. Ako bi pružio, baš pozitivno bi me iznenadio.

Što se Jovića tiče, on bi trebao da ide kao neki veteran, pa makar i ne odigrao minut u prvoj fazi, možda će značiti njegovih 5 minuta u drugoj grupi ili eliminacijama, da unese smirenost u ekipu.

Jedini igrač sa spiska ispred kojeg bi mi Topić imao prednost je Beslać.

Žao mi je što nije igrao seniorsku košarku prošle sezone na ABA nivou, da vidimo od čega je. Da ga je Zvezda na vreme poslala u FMP pa da odigra tamo 15-20 minuta po meču, da vidimo koliko može u profesionalnoj ligi na nedeljnoj bazi. Mi ništa ne znamo o njemu kao o igraču, osim da je dobar u svom uzrastu.
Sećaš se kako je Vanja Marinović sa 17 godina odigrao dobru prvu sezonu u Partizanu pa kada je došao plejof i kada je krenula da se igra tvrđa košarka kako je nestao, jer je jednostavno to mnogo drugačije od juniorske lige i regularne sezone u ABA i EC.

Da li smatram da dečko nije talentovan? Ne smatram tako nešto, samo mislim da je baš, baš, bez iskustva za ovakvo takmičenje.
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Radonjaa » 12 Aug 2023, 16:54

Dexi wrote:Nebitno je decko je najbolji igrac U 18 selekcije koja je uzela zlato kao sto kazes igrao je i KLS i apsolutno bih njega vodio pre Simanica,Radanova i Davidovca,bez razmisljanja.

Najbolji igrači zlatnih U18 selekcija u vremenu SFRJ: Kukoč, Rađa, Divac, Đorđević, Danilović, Komazec, itd

Najbolji igrači u kasnijem periodu: Teodosić, Tepić, Đurković, Labović, Mačvan, Katnić, Stefan Stojačić, Đekić, Musli, Nemanja Jaramaz...

Najbolji igrači zlatnih juniora u poslednjim godinama: Mišković, Pecarski, Momirov, Uskoković, Paunović, Trifunović, Petrušev, Dalibor Ilić...

Vidi se obrazac, od generacija sa nekolicinom vrhunskih igrača, gdje su skoro svi nosioci to postali i u seniorskoj reprezentaciji, preko ,,šarenog'' perioda, gdje je bilo odličnih seniora, ali više onih koji su podbacili , do ovoga gdje je praktično incident da dobar junior postane i dobar senior.

Nikola Mišković je 2017. bio u potpuno istoj situaciji kao Topić sada. MVP i osvajač juniorskog EP, ljeto pred prvu seniorsku sezonu u Megi. A to je godina kad smo imali ubjedljivo najviše problema sa povredama i kad je Đorđević lako mogao da potraži alibi vođenjem Miškovića umjesto Birčevića, pa mu nije palo na pamet da to uradi, jer je svjestan da ne bi imalo nikakvu svrhu ni za njega ni za ekipu.

Tako ni sad nema rezona da Topić ide, prvo jer nije dorastao seniorskoj košarci na ovom nivou, drugo jer su recimo Uskoković i Novak igrali kvalifikacije, a imaju (pogotovo Novak) iskustvo iz ozbiljnog broja utakmica u ipak ozbiljnim ligama, za razliku od Topića. Naravno da nije krucijalno po rezultat oće li ići ili ne, ali ovakvim odlukama se gradi ili urušava kult reprezentacije, što je SĐ dobro razumio.
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby Grande Alessandro » 12 Aug 2023, 16:58

Radonja, a mozda bas ti igraci nisu uspeli da se nametnu i postanu nesto kasnije, jer nisu dobili "boost" time sto su pozvani za seniorski tim...

Sta ja znam...ali mislim da nije bas sve tako crno ili belo...

Ne mozes da ocekujes da se mladi igrac razvije, ako mu ne ukazes poverenje u nekom prelomnom trenutku njegove karijere...
Ako mu nije dala CZ, mozda treba Pesic u trenutnoj situaciji...

Svima nama su puna usta DV-a, ali nekako nismo spremni da trpimo kada je neko drugi u pitanju...
Grande Alessandro

Postby balkanski spijun » 12 Aug 2023, 17:09

Ovako se ne radi.

Ne zove se klinac zeljan dokazivanja,buducnost nase kosarke,kao trinesto prase kad odpadne njih nekoliko.

Momak je trebao od starta da bude uz reprzentaciju da radi,pa ako dodje do nepredvidjenih okolnost,da ide.

Ovako ispada nema ko,dobar si i ti.NIje to dobro.

Morao je da dobije sansu da bude u !2 u Zvezdi i da radi uz Teodosica i vise bi mu to znacilo neko jebena sezona u Megi.
balkanski spijun

Postby Radonjaa » 12 Aug 2023, 17:13

Grande Alessandro wrote:Radonja, a mozda bas ti igraci nisu uspeli da se nametnu i postanu nesto kasnije, jer nisu dobili "boost" time sto su pozvani za seniorski tim...

Sta ja znam...ali mislim da nije bas sve tako crno ili belo...

Ne mozes da ocekujes da se mladi igrac razvije, ako mu ne ukazes poverenje u nekom prelomnom trenutku njegove karijere...
Ako mu nije dala CZ, mozda treba Pesic u trenutnoj situaciji...

Svima nama su puna usta DV-a, ali nekako nismo spremni da trpimo kada je neko drugi u pitanju...

Recimo Mišković nije mogao da se nametne u ABA 2 i poljskoj ligi jer nije vođen na Evrobasket sa 18 godina :biggrin: Podržavam da se da šansa i podsticaj mladom igraču, ali da to ima smisla, ne pošto-poto, i da bi se reklo da smo vodili nekog mladog. Ima mjesec dana da sam pisao da se nadam osovini sa Jovićem (prije svih), Smailagićem, Pokuševskim, pa i Petruševim u određenoj količini.
Ali još nisam čuo za primjer da se negdje mladi igrači prvo nameću kroz reprezentaciju, a onda kroz klub, ni u jednom sportu. Ne računajući naravno igrače koji sjede na klupi u NBA a igraju za reprezentaciju Švajcarske/Poljske, i slično.
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby Zappa » 12 Aug 2023, 18:24

Hipotetički razmišljam
Šta je doneo Birčević na treninzima i igri 5na5, da li bi istu ulogu imao Misković
Šta bi doneo Topić ,a šta npr. Trifunović, Radanov ?
Tegi wrote:Deksi-Bojdo-SrbinPG.
U pravu su ljudi koji tvrde da savezna UDBA nije propala.
Zappa

Postby Grande Alessandro » 12 Aug 2023, 19:29

Radonjaa wrote:Recimo Mišković nije mogao da se nametne u ABA 2 i poljskoj ligi jer nije vođen na Evrobasket sa 18 godina :biggrin: Podržavam da se da šansa i podsticaj mladom igraču, ali da to ima smisla, ne pošto-poto, i da bi se reklo da smo vodili nekog mladog. Ima mjesec dana da sam pisao da se nadam osovini sa Jovićem (prije svih), Smailagićem, Pokuševskim, pa i Petruševim u određenoj količini.
Ali još nisam čuo za primjer da se negdje mladi igrači prvo nameću kroz reprezentaciju, a onda kroz klub, ni u jednom sportu. Ne računajući naravno igrače koji sjede na klupi u NBA a igraju za reprezentaciju Švajcarske/Poljske, i slično.

Slazem se sa boldovanim delom...i posebno sa onim sto je @balkanski napisao...

Trenutna situacija je ispala skroz bzv, bas zbog onoga sto je "deda" napisao...a to je da Topic sad upada kao 13 prase...

Ali generalno gledano, uvek sam pre za to da 12 mesto popuni neki talentovani igrac, nego neko ko reprezentativni dres moze da nosi u ovim kvalifikacionim prozorima, kada ne racunamo na NBA i EL igrace...

Sad je Topic, juce je bio Miskovic, sutra ce biti neko treci...
Grande Alessandro

Postby JoJo » 12 Aug 2023, 20:11

Topic je najtelantovaniji mladi igrac na poziciji playa!

Srbija drugog nema!

Micic i Avramovic 1994 godiste... a Topic 2005, nema nikoga izmedju...!?
Ko ce nam igrati playa?

Mora da se gura, sve da je i prosecan, a nije, visok moderan play...

Mora biti u 12!
KK Partizan ce osvojiti sve u sezoni 21/22!
JoJo

Postby JNA » 13 Aug 2023, 15:15

JNA

Re: Četvrtfinale SP: Litvanija - Srbija

Postby Niko123 » 03 Sep 2023, 21:56

Zappa wrote:Auuu, tuga..

.
black swan wrote:Jebem ti i kosarku e sada tesko je igracima posle ovog sa Simanicem
HVALA TI DRUZE STO SI SE ZRTVOVAO ZA SRBIJU , za razliku od nejih drugih

:crybaby:

Ja tog nekog drugog ne bih ni zvao ako se plasiramo na OI.Sta, treba da dodje umesto nekog, ko je igrao na SP i ko je zasluzan, sto cemo se nadamo se plasirati na OI?Iako mislim da ce se javnost i Misko, svim silama potruditi da opljunu po reprezentaciji :puke:
Niko123

Re: Četvrtfinale SP: Litvanija - Srbija

Postby Bogun » 03 Sep 2023, 21:58

Grobar89 wrote:Ja tog nekog drugog ne bih ni zvao ako se plasiramo na OI.Sta, treba da dodje umesto nekog, ko je igrao na SP i ko je zasluzan, sto cemo se nadamo se plasirati na OI?Iako mislim da ce se javnost i Misko, svim silama potruditi da opljunu po reprezentaciji :puke:

Ako ćemo tako, danas bi igrali Bogdan, Avram, Davidovac, Stefan Jović i to je to. Možda i Gudurić.

Ako se ne varam i ostalih 6 ili 7 igrača je u nekom trenutku odjavljivalo reprezentaciju kada su bili zdravi.
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

PreviousNext

Return to Reprezentacije