Board index Razni Sportovi Američki fudbal

Američki fudbal - NFL

Ko ce biti sampion?

Poll ended at 10 Feb 2025, 14:31

Cifsi
7
54%
Iglsi
6
46%

Total votes : 13

Re: Američki fudbal - NFL

Postby Zlaja » 28 Jul 2023, 15:26

Meni je ovo zanimljivo zato sto izlazi van granica standardnog NFL klisea.

Uvek su svi zahvalni, svi javno o svakome pricaju sve najbolje i posle otkaza, kata, ne razvalce se igraci kad holduju zbog ugovora, ne bacaju se otrovne strelice preko medija, na kzs... iako imamo dosta rivalstva i ekipa koje se ne vole.

Ne secam se da sam nesto slicno procitao ili cuo u poslednjih 5, 6 godina.
Zlaja

Postby mmarko28 » 28 Jul 2023, 15:54

Zlaja wrote:Meni je ovo zanimljivo zato sto izlazi van granica standardnog NFL klisea.

Uvek su svi zahvalni, svi javno o svakome pricaju sve najbolje i posle otkaza, kata, ne razvalce se igraci kad holduju zbog ugovora, ne bacaju se otrovne strelice preko medija, na kzs... iako imamo dosta rivalstva i ekipa koje se ne vole.

Ne secam se da sam nesto slicno procitao ili cuo u poslednjih 5, 6 godina.

Garantujem da se ovako nešto nije desilo barem 20-25 godina. Ovo je nešto što totalno ruši sve obrasce ponašanja trenera u NFL. Većina trenera misli ovo što je Payton izjavio, ali se nikad ne bi usudili da javno izjave ovako nešto. Čak i bivši treneri i GM-ovi ne pričaju ovako.Kad vidiš nekoga da krene da priča ovako znaš da je digao ruke od NFL i da nema nameru da se vraća u ligu. Payton, aktivni trener, da izjavi ovako nešto je presedan nad presedanima.

Ono što je meni zanimljivo je da je on ovo namerno uradio. Nije se izlanuo, nije rekao nešto u poverenju novinaru pa da je ovaj to objavio. Ovo je planirana izjava koja ima specifičnu svrhu da skine odgovornost sa Wilsona za prošlu sezonu.
mmarko28

Postby Pit Bull » 28 Jul 2023, 15:59

Pejton je poznat po tome da prica kako misli.

Ali 100% ovo sto je Marko rekao. Apsolutni cilj da rastereti Vilsona i usadi mu u mozak "nisi ti bio kriv za debakl".

Pri tome, kad se vidi ugovor Vilsona, vjerujem da je i dobio zeleno svjetlo od vrha da radi sta god zna samo da ga 'opravi.
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby John Schneider » 15 Aug 2023, 20:02

Vratio nam se Brooks sa PUP liste... Ogromne vesti za nas...kazu da ce uskoro i Adams...

Inace ajde ovde za ljubitelje domaceg basketa... Dogovorili smo beka preko bare :biggrin:
John Schneider

Postby Zlaja » 24 Aug 2023, 18:46

Zanimljiv trejd za Džinove...

Zlaja

Postby John Schneider » 25 Aug 2023, 06:17

Jbt kako je najavljivan covek, secam se ja sam se nadao da ga mozda mi pokupimo...I na kraju tropa...Mozda je do seme videcemo, mozda mu ovaj Martindele nadje zicu...

A sta reci za Lancea...3 pika prve runde + pik 3 i na kraju ce ili da ga daju za neku 6,7 rundu ili da ga otpuste...

Inace nama je cela ruki klasa povredjena, ali bukvalno cela osim Halla...

JSN, Spoon, Sarbone, Moris, Young, Oluwatimi, Mcintosh...Neverovatno jbt...

I da , da ne bude da sam trolovao...Ovaj bek preko bare je kao bio Shaq Harrison...A informacija je bila da je sve dogovoreno i da se cekaju papiri samo...Ocigledno je to samo nekada mnogo...
John Schneider

Postby John Schneider » 26 Aug 2023, 04:54

Lance u Dalasu za pika 4 runde.. Mislio sam da ni to nece dobiti... Kakav uzasan potez Linca i Sanahana kad su ga draftovali... Ako Purdy ovee godine podbaci(tj po mom misljenju bude ono što jeste jer je prošle godine odigrao iznad onoga ssto realno može) realno je da obojica popiju otkaze,pogotovo Linč koji je bio glavni zagovornik Lancea (Sene je navodno hteo Jonesa)...
John Schneider

Postby Zlaja » 26 Aug 2023, 06:18

Svi pričaju o Šenahanu kao ofanzivnom geniju, kako ima najbolji plejbuk, ali ne videh da se neko pozabavio koliko mu je QB bilo povređeno u toku utakmice.

Ne mogu svi da budu injury prone.

Npr. povreda Purdija u finalu konferencije je došla kao rezultat akcije gde je 3. TE trebalo da blokira Hasana Redika, gde ga je ovaj pojeo u 1 koraku i bilo je pitanje samo kakvu će štetu da napravi.

Svi ti kreativni pulovi i plajekšni dolaze sa cenom.
Zlaja

Postby John Doe » 26 Aug 2023, 15:58

John Schneider wrote:Lance u Dalasu za pika 4 runde.. Mislio sam da ni to nece dobiti... Kakav uzasan potez Linca i Sanahana kad su ga draftovali... Ako Purdy ovee godine podbaci(tj po mom misljenju bude ono što jeste jer je prošle godine odigrao iznad onoga ssto realno može) realno je da obojica popiju otkaze,pogotovo Linč koji je bio glavni zagovornik Lancea (Sene je navodno hteo Jonesa)...

Ovo nije tacno. Sanahan je hteo Mek Dzonsa ili TL. I sam je juce/jutros rekao da ako nekoga za ta 3 pika da je to on a ne Linc. Inace, Linc je hteo Dzastina Fildsa i to nije nikakva tajna u krugovima 49ersa, jedino nije jasno zasto je KS odustao od prvobitne odluke da izabere Dzonsa. Svi koji prate 49erse pisu o tome da je Linc, posle povrede prsta TL u prvoj sezoni tj u predsezoni i posle prvih utakmica u drugoj sezoni, Linc trazio od KS da ga trejduju ali da KS nije dao. I to se ne pise danas, nego se spekulisalo prosle godine.

Zlaja wrote:Svi pričaju o Šenahanu kao ofanzivnom geniju, kako ima najbolji plejbuk, ali ne videh da se neko pozabavio koliko mu je QB bilo povređeno u toku utakmice.

Npr. povreda Purdija u finalu konferencije je došla kao rezultat akcije gde je 3. TE trebalo da blokira Hasana Redika, gde ga je ovaj pojeo u 1 koraku i bilo je pitanje samo kakvu će štetu da napravi.

KS mozda jeste ofanzivni genije, ali u toj svojoj genijalnosti ne obraca paznju na to kakvu OL ima i koga stavlja na teren. Posto si pomenuo Broka koji se povredio na 7 step drop from under center, na isti nacin se povredio i Dzos Dzonson na istoj toj utakmici jer je KS zaboravio da TE (jebeni Kroft) ne moze da blokira Hason Redika ni u snu a ni MekGlinci. I u oba slucaja je pukla desna strana, a za 7 step ti treba zesca pas protekcija. Isto je uradio i pre nedelju dana na predsezonskoj utakmici protiv Denvera gde je na srecu TL izbacio loptu, odbrana je pukla sa leve strane i TL je doziveo zescu saranu. I to sve dok se u celoj predsezoni (i na treninzima i protiv Rajdersa i Bronkorsa) vidi iz aviona da je second string OL bukvalno katastrofalna i da 49ersi nemaju nikakvu dubinu u OL i to ce biti najveci problem ove sezone. Ne daj boze da se neko iz OL povredi. Isto tako je terao TL na to QB power trcanje kroz sredinu izmedju teklova, gde se lome ful bekovi a ne jedan klinac. 3 puta je TL trcao QB power na utakmici sa Sijetlom, 4. put je poginuo.
Dr. Thomas wrote:Кад се нема одговор одмах иде вицкасти коментар.
John Doe

Postby Zlaja » 26 Aug 2023, 21:54

Možda najzanimljivije do premijere nove sezone je situacija između Krisa Džounsa i Čifsa oko novog ugovora i holdauta.

Već je izgubio skoro 2 milona zbog propuštanja kampa.

Ne treba pisati koliko znači za njihovu odbranu i može da bude zajebano ukoliko bi odigrali prvih 8 utakmica bez njega.

Mislim da je ostao jedini igrač koji je u holdautu, čak su se svi RB dogovorili, ali ne i najbolji DT lige.

Još ukoliko bi ga pustili na trejd u NFC, to bi moglo da bude odlučujuće za timove kao npr Dalas, Sijetl, ili Detroit.
Zlaja

Postby kecman » 28 Aug 2023, 08:58

Vidim da ste pisali oko ove nove situacije sa GamePass-om na DAZN.
Jel ja to dobro vidim da sada kod nas moze samo po US ceni da se uzme (210 USD za sezonu?!)
Ja sam do pre par dana bio u Maleziji, i tamo je paket bio fazon 100 dolara ukupno, ali mi ovde ne radi malezijski nalog, a DAZN ima odlican VPN block, i ne radi sa VPN-om.
Ako neko ima bilo kakvu alternativnu opciju pisite.
SVAKOJ VLASTI VERNI, SVAKOJ VLASTI ODANI...
kecman

Postby mmarko28 » 28 Aug 2023, 11:15

Zlaja wrote:Svi pričaju o Šenahanu kao ofanzivnom geniju, kako ima najbolji plejbuk, ali ne videh da se neko pozabavio koliko mu je QB bilo povređeno u toku utakmice.

Shanahanov problem je to što njegova šema sakriva mane OL. Ta šema donekle pravi "lenje" igrače OL. Jako retko imaju snepove gde treba dugo da blokiraju u pass protection, pa se ne razviju do kraja u tom segmentu igre. On u suštini nema kvalitetnu OL ako izuzmemo LT Williamsa koji je Hall of Fame igrač. U toj šemi, još od vremena Mike Shanahana i Broncosa, igrači OL su sitniji i atlete jer treba da su pokretljivi. Ali, kad dodje vreme da QB mora da baca u dropback igri, tu ima mnogo mana. U tom trenutku fali bolji plan zaštite QB. Nije uopšte slučajno što se QB u 49ers-ima često povredjuje. Slična je priča i sa Dolphinsima i Mike McDanielom. Njima su se povredili i Tua i Bridgewater prošle godine.

Što se tiče Lance-a, to je jedan od najvećih debakla u istoriji lige. Ovo prevazilazi i onu RGIII glupost Washingtona.
Draftovali su kao 3.pika igrača koji nije imao dovoljno iskustva na koledžu, koledž iz njegove države ga nije hteo kao QB već su ga terali da postane sejfti, pa je otišao u niži nivo takmičenja da bi igrao QB. Igrao je samo godinu dana, propustio celu sezonu pred draft osim jednog meča gde je bio jako loš. Pored toga, nijednog trenutka se napad njegovog koledža nije bazirao na njegovim kvalitetima. Može da se debatuje o tome da li je bilo pametno draftovati Mac Jonesa kao 3.pika, ali draftovanje Lancea je katastrofalan skauting. Meni samo nije jasna ova priča po medijima da Lance nije dobio priliku. Valjda se prilika zaslužuje time kako neko igra na treningu. Plus, prošle sezone je bio QB1 ceo kamp i kad su mu dali priliku prošle godine u predsezoni, bio je tako katastrofalan protiv Texansa da su par sati posle toga zvali Garoppola i potpisali ugovor sa njim na još jednu sezonu. Razmišljanje 49ersa je bilo ispravno 2021, ali egzekucija je bila katastrofalna. Njihov rezon je bio da u playoffu, u nekom trenutku, dodje momenat da QB mora da te spašava koliko god da imaš dobar tim. Mora da napravi nešto kad napadačka šema i kreativnost udare u zid. Zato su tražili QB koji može da uradi nešto više od same ekzekucije napadačke šeme. Na njihovu žalost, zaboravili su da QB mora da ima i neki instinkt za igranje te pozicije, ne samo atletske sposobnosti.
mmarko28

Postby Zlaja » 28 Aug 2023, 11:38

Nije ni logika bila ispravna.

Prvo, kovid. Nisi imao posete, workoute, igraci su preskakali sezonu. Limitiran pravim informacijama, skauti i GM su bili prenatrpani nebitnim sranjima, u vezi karaktera, radne etike, procesuiranja...

Druga stvar je sam jump na draftu i to mesec dana ranija. Tipa idemo na 3. mesto i uzimamo 3. QB posle Dzagurasa i Dzetsa. Kog? Pa imamo mesec dana da vidimo. Da li vredi dati toliki kapital za bilo koga osim Lorensa? Pa imamo mesec dana da dokazemo da vredi.

Da su skocili posle pika Dzetsa za vreme drafta, pa da razumem. Znaju sta zele i koga zele, idemo na 3. mesto jer taj i taj QB vredi.
Zlaja

Postby mmarko28 » 28 Aug 2023, 13:46

Zlaja wrote:Nije ni logika bila ispravna.

Prvo, kovid. Nisi imao posete, workoute, igraci su preskakali sezonu. Limitiran pravim informacijama, skauti i GM su bili prenatrpani nebitnim sranjima, u vezi karaktera, radne etike, procesuiranja...

Druga stvar je sam jump na draftu i to mesec dana ranija. Tipa idemo na 3. mesto i uzimamo 3. QB posle Dzagurasa i Dzetsa. Kog? Pa imamo mesec dana da vidimo. Da li vredi dati toliki kapital za bilo koga osim Lorensa? Pa imamo mesec dana da dokazemo da vredi.

Da su skocili posle pika Dzetsa za vreme drafta, pa da razumem. Znaju sta zele i koga zele, idemo na 3. mesto jer taj i taj QB vredi.

Uopšte nije tačno da oni nisu znali koga draftuju. Shefter je još prošle godine objavio da su 49ers trejdovali na 3.pika sa namerom da draftuju Mac Jonesa. Inače, Shefter je jako blizak porodici Shanahan već 20 godina. On ne priča te stvari tek tako. Onda je krenuo veliki pritisak Lyncha i Adama Petersa na Shanahana da draftuje Lancea. Na kraju su uspeli da ga ubede da je Lance bolja opcija. Ali, Shananhan je znao zašto trejduje. On je te godine prvo jurio Stafforda. Kad to nije uspelo, bacio se na skauting QB sa drafta i mislio je da je Jones savršen za njegov sistem. Video ga je kao mladog Matt Ryana. To što je kasnije ispao budala i dozvolio da ga Lynch ubedi u suprotno je njegova greška.

Što se tiče limitiranosti informacijama, imao je prilike da gleda utakmice i da vidi da Lance ima problema sa mehanikom bacanja, da praktično uopšte ne baca lopte od 5-15 jardi koje su život NFL QB. I opet je odlučio da ga draftuje.
mmarko28

Postby John Doe » 29 Aug 2023, 20:40

It started with a phone call in January.

Kyle Shanahan, the 49ers' coach, called general manager John Lynch on a Sunday that month, telling his colleague he was "getting obsessed" with North Dakota State quarterback Trey Lance.

Shanahan sent Lynch tape of Lance, which the GM watched until 2:30 A.M. the following Monday.

"We knew we felt very good about two guys that we wanted, who we knew we'd be happy with [on] our team wherever we got 'em," Shanahan told Van Pelt, seemingly referring to Alabama's Mac Jones, whom the New England Patriots selected No. 15 overall.

"So we tried to decide where we had to go, and we knew we'd have to be pretty high, and if we did get there, we could do our due diligence and do a lot more than just the film. We could talk to all of 'em, get close with 'em and Trey, just from the beginning with his tape, that's where we fell in love with [him] the most."

Three months after Shanahan called Lynch about his draft crush, the 49ers are now in a full-on courtship with Lance.
Dr. Thomas wrote:Кад се нема одговор одмах иде вицкасти коментар.
John Doe

PreviousNext

Return to Američki fudbal