Da, Amusan definitivno ne djeluje kao neko ko u ovom trenutku ima Bog zna kakvu rezervu, čak je i KK danas izgledala ubjedljivije. Doduše, čini mi se da je Herison imala blagi vjetar u leđa (tipa +0.5) a da su njih dvije imale (takođe blagi) vjetar u prsa, ali nakon polufinala u najmanju ruku ne djeluje da je razlika baš u tim nijansama. Tradicionalno navijam protiv svih Amerikanaca u plivanju i atletici

, ali mi ne bi bilo krivo da Herison uzme zlato
Jakob drugu godinu uzastopno gubi od Škota

Sad gledam rezultate iz dijamantske lige, neshvatljiv pad, a sporije čak i od rezultata iz Judžina. Definitivno nije bio u elementu, možda je i taktika promašena, ali ako će ga dodatno motivisati za OI, ne bi me čudilo ni da u idućoj sezoni ugrozi granicu od 3:27:00, mada je možda glupo spekulisati o tome u ovom momentu
Sjutra su polufinala na 200m za oba pola, kvalifikacije na 5000m, kao i polufinale na 800m za muškarce.
Što se tiče finala, osim pomenutih i isčekivanih 100 sa preponama, sjutra su finala u ženskom kladivu, muških 400 metara, i ženskih 400 sa preponama, meni ne toliko zanimljivim disciplinama u ovom momentu.
Ali je tu i finale u muškom dalju, koje je (ponovo) oslabljeno izostankom oba Kubanca koji bi pretendovali na medalje, ali je i u Tokiju i Judžinu bila jedna od najuzbudljivijih disciplina, oba puta se rešavalo u šestoj seriji, uprkos tome što su daljine u finalu bile blago rečeno slabe. Ovog puta je Jamajčanin Pinok skočio čak 8.54 u kvalifikacijama (drugi najbolji skok u kvalifikacijama na svetskim šampionatima, iza Luisovih 8.56 iz 1991), što je i najbolji rezultat na svijetu ove godine, tako da će valjda makar u tom smislu biti kvalitetnije finale, a nadam se i uzbudljivo kao poslednja 2 puta, tu je Tentoglu koji treba da protagoniše, samo da vidimo da li opet kao junak ili opet kao tragičar