Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Postby mmajstor » 10 Aug 2023, 18:32

Bogun wrote:Zanima me koliko će minuta na 4 u NBA da ima.

Dečko je petica. To je igrao na koledžu, to je igrao u Megi, to je igrao u Efesu, kod vas je silom prilika morao da igra 4 jer jbg jedina preostala četvorka je bio Bentil.

I mogu ti reći, vrlo se loše snalazi na toj poziciji defanzivno, napadački uspe da doprinese ponekad. Značilo mu je da igra u paru sa Mitrovićem koji je fluidan igrač, odlično se kreće i ima dobar IQ i pregled igre, npr sa Martinom kad je igrao u tandemu, napadački je to delovalo dosta tanje.

Pogledaj derbi iz Arene u EL koji je Zvezda dobila. Petrušev je ostavio ili loše rotirao na svom igraču minimum 5 puta, što je rezultovalo sa isto toliko otvorenih šuteva koje smo mi promašili sve od reda.

Loše rotira u odbrani kada treba da brani liniju 6.75, očajno brani klouzaut situacije, generalno lako ga je izvući "na ostrvo" spolja i onda nogama teško isprati i krilo, a kamoli beka, jedino gde doprinosi u odbrani sa te pozicije je niski post i strana pomoći, a danas su retkost četvorke bez šuta za tri.
Sa pozicije 5 ima mnogo manje toga, pa bi mu defanzivni kvaliteti koje ima više došli do izražaja.

Npr mučeni Alen je mnogo više 4 od njega, a i on se mnogo bolje snalazi na 5 nego na 4.

Ne mogu da kazem da se generalno ne slazem, i sam sam napisao da ce i u buducnosti igrati verovatno na poziciji 5. To sto je ovako odradio posao na 4 je samo plus a ne minus. Po meni je on u napadu pokretljiviji igrac od Smajlija i bolji je sa loptom, a za odbranu mogu samo da se slozim. Slican su tip igraca stim sto je jedan poceo kao petica a drugi kao cetvorka pa su sada zamenili uloge.
mmajstor

Postby Angus Young » 10 Aug 2023, 18:59

Sani wrote:
Koja je korist Misku da Petrusev igra ovo SP?

I to ce biti treca/cetvrta opcija.

Veća je šteta da mu otpadne i ne ode.

mmajstor wrote:
Nije uopste zarobljen... igra na poziciji 4 gde je imao odlicnu sezonu u EL na bazi koke je izborio NBA ugovor, a moze i da odigra na poziciji pet gde ce verovatno zavrsiti vremenom kad ojaca. Vrlo je pokretljiv, skolovan je igrac i ima sut. Jel si uopste gledao EL ove sezone?

Nisam gledao :roll:

Koji šut ima? Koja odlična sezona? Nemoj da se zavaravamo, završio je u NBA na bazi Miška, odakle će se vratiti uskoro čim provale taj njegov šut koji ima i pokretljivost. Uostalom bio je u srednjoj školi tamo, pa na koledžu i završio je u Evropi.

mmajstor wrote:Ristic je potpuno klasa ispod, Davidovac je 3na4, Jovic nema ozbiljnu kosarku iza sebe, a Milutinov je vec klasicna petica i dokazan igrac koji je u prajmu.
Dakle delice minutazu sa Jovicem, a ostali igraju na drugim pozicijama pa nema mnogo smisla to sto si naveo.

Naravno da ima smisla, dečko je 4/5.

Ristić je zacementiran na pet posle celih kvalifikacija i skroz korektnog i poštenog odnosa, kao i posle sasvim solidne role na ovom akropolis kupu, Davidovac je korisniji u ekipi jer može i na 3 i na 4, Jović ozbiljan potencijal na 4, sve ono što Petrušev želi da bude, zato će i biti u 12, a Smailagić bolji košarkaš koji pokriva obe njegove pozicije.
nije uvek lako, ali je uvek lepo..
Angus Young

Postby Baxter Stockman » 10 Aug 2023, 19:02

Koliko je ovo igrača ispalilo selektora?
Jokić, Kalinić, Vasa, Nedović?

Sam zaboravio nekog?
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

Postby mmajstor » 10 Aug 2023, 19:10

To sad znaci da ce svaki igrac kod Miska zavrsiti u NBA. Ajd da se stvarno ne zavaravamo, jos od juniorskih kategorija se videlo da je on materijal za nesto vece i nakon Gonzage i Mege je postalo ocekivano da ce na bazi svojih igara pre ili kasnije zabosti NBA ugovor ali mu je trebala neka jaca sezona koja se nije desila u Efesu vec u Zvezdi.

Oduvek je on imao meku ruku i sut spolja, za razliku recimo od Pecarskog i mase drvenih centara. To sto procenat suta nije bio nesto wooow ne znaci da ga nema, izmedju ostalog i jer je ovo bila prva ozbiljna rola na evroligaskom nivou. Za Ristica mozes reci da nema sut, za Milutinova, Mitrovica, ali ne i za Petruseva. Mitrovic samo zbog toga ne moze da igra na 4.
mmajstor

Postby Dexi » 10 Aug 2023, 19:12

Bravo ,odlican potez :okk: Ionako je ono sto je pruzao na Akropolis kupu sramotno.
Ako ga je Kari odstranio jos veci naklon ima Kari od mene :okk: .

Sada se tim vec polako kristalise.
Avram ,Jovic
Gudura,Bogdan
Dobric,Vanja
Jovic,Petrusev
Milutinov,Smajli,Rile.

Ostaje jos 12 igrac ja licno bih poveo Trifu ako nije povredjen ili malog Topa.Ne bih vodio Dsvidovca.

Inace Italijani lagano odradjuju Grke,sto je dokaz jos jedan da je to tim koji je u usponu.

Optimista sam posle ovog veceras jos vise,verujem da cemo ostvariti ciljeve i da cemo otici do 1/2 SP :okk:
Dexi

Postby Olimp » 10 Aug 2023, 19:14

Sve se slažem s Deksijem osim Trife kojeg ne bi vodio da je zadnji na svijetu bolje i Rade Zagorac.
Olimp

Postby druga generacija » 10 Aug 2023, 19:27

Baxter Stockman wrote:Koliko je ovo igrača ispalilo selektora?

Sam zaboravio nekog?

Mitrović. Mada koliko sam razumeo on ima neke povrede koje vuce iz Zvezde, i za sve strane je pametnije da ih izleci i igra prozore za reprezentaciju
druga generacija

Postby Ćoba » 10 Aug 2023, 19:32

Baxter Stockman wrote:Koliko je ovo igrača ispalilo selektora?

Sam zaboravio nekog?

Oni su ispalili Srbiju i svoj narod, nisu selektora.
Ćoba

Postby Bogun » 10 Aug 2023, 19:32

mmajstor wrote:Oduvek je on imao meku ruku i sut spolja, za razliku recimo od Pecarskog i mase drvenih centara.

Pecarski je četvorka.
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Angus Young » 10 Aug 2023, 19:32

mmajstor wrote:To sad znaci da ce svaki igrac kod Miska zavrsiti u NBA. Ajd da se stvarno ne zavaravamo, jos od juniorskih kategorija se videlo da je on materijal za nesto vece i nakon Gonzage i Mege je postalo ocekivano da ce na bazi svojih igara pre ili kasnije zabosti NBA ugovor ali mu je trebala neka jaca sezona koja se nije desila u Efesu vec u Zvezdi.

Važi, ispratićemo njegovu NBA karijeru :okk:

mmajstor wrote:Oduvek je on imao meku ruku i sut spolja, za razliku recimo od Pecarskog i mase drvenih centara. To sto procenat suta nije bio nesto wooow ne znaci da ga nema, izmedju ostalog i jer je ovo bila prva ozbiljna rola na evroligaskom nivou.

Dobro, mislio sam da ćemo da ga poredimo sa nekim ozbiljnim igračima, al ako ćemo sa Pecarskim onda i treba da bude u NBA.

mmajstor wrote:Za Ristica mozes reci da nema sut, za Milutinova, Mitrovica, ali ne i za Petruseva. Mitrovic samo zbog toga ne moze da igra na 4.

Zašto ga u šutu konstantno porediš sa centrima? Dečko je krilni centar, koji se zbog nedostatka tog šuta i brzine premešta na pet, baš kao i Mitrović pomenuti.
Angus Young

Postby Ćoba » 10 Aug 2023, 19:34

Gudurić na poziciju Nedovića a Jović na poziciju Gudurića i to izgleda mnogo smislenije. Samo da Jovke izdrži...

Što se tiče Petruševa rasprava je besmislena jer ne vidim kako neće biti u 12. Šta kao bolji Davidovac i Simanić od njega, hau jes nou.
Ćoba

Postby Foteljas » 10 Aug 2023, 19:37

Ako S. Jovic uopste i bude mogao da igra na SP... Sa druge strane, Topic i nije na pripremama.
SOS = Srpski Olimpijski Sindrom
Foteljas

Postby Bogun » 10 Aug 2023, 19:38

Topić je tu da oseti seniorsku reprezentaciju na 7 do 10 dana koliko ćemo biti u Beogradu do odlaska na Filipine.

Nije to neka velika nauka.
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby mmajstor » 10 Aug 2023, 19:48

Angus Young wrote:
Važi, ispratićemo njegovu NBA karijeru :okk:

Kakve veze ima njegova nba karijera sa Miskom? Bice verovatno kaosto su karijere najveceg broja Evropljana koji nisu ekstraklasa... garbidz tajm, malo G liga, tako u krug i nazad u Evropu.

Angus Young wrote:Zašto ga u šutu konstantno porediš sa centrima? Dečko je krilni centar, koji se zbog nedostatka tog šuta i brzine premešta na pet, baš kao i Mitrović pomenuti.

Zato sto je od svih nabrojanih i nenabrojanih centara upravo on pomeren na 4 a ne neko drugi.
Kao sto je rekao drugi forumas pre mene - on je izvorno petica, a pomeran je na cetvorku zbog manjka klasicnih cetvorki u timu. A zasto bas on a ne neko drugi? Pa zato sto je pokretljiviji od drugih petica i ima sut. Najveci problem je sto ne moze u odbrani da isprati druge cetvorke.
Dakle ne pomera se on na 5 zbog manjka necega, vec upravo obrnuto pomeran je na 4 zbog potrebe ekipe, i zato sto ima nesto sto nemaju druge petice a sto ga cini versatilnim igracem.
mmajstor

Postby Angus Young » 10 Aug 2023, 20:34

Ćoba wrote:Što se tiče Petruševa rasprava je besmislena jer ne vidim kako neće biti u 12. Šta kao bolji Davidovac i Simanić od njega, hau jes nou.

Simanić svakako ispada, Davidovac u ovom momentu korisniji jer smo na krilu spali na Dobrića, logično mi je da će povesti Davidovca i koristiti ga i na tri i na četiri.

mmajstor wrote:
Kakve veze ima njegova nba karijera sa Miskom? Bice verovatno kaosto su karijere najveceg broja Evropljana koji nisu ekstraklasa... garbidz tajm, malo G liga, tako u krug i nazad u Evropu.

Pa to i kažem. Do NBA je došao zbog Miška i uticaja, veza, vezica koje on ima. Petrušev nema ništa što u NBA treba. Niti ima snagu za 5, niti ima šut i atletičnost za 4. Isprobaće se tamo i vratiće se brzo.

mmajstor wrote:Zato sto je od svih nabrojanih i nenabrojanih centara upravo on pomeren na 4 a ne neko drugi.
Kao sto je rekao drugi forumas pre mene - on je izvorno petica, a pomeran je na cetvorku zbog manjka klasicnih cetvorki u timu. A zasto bas on a ne neko drugi? Pa zato sto je pokretljiviji od drugih petica i ima sut. Najveci problem je sto ne moze u odbrani da isprati druge cetvorke.
Dakle ne pomera se on na 5 zbog manjka necega, vec upravo obrnuto pomeran je na 4 zbog potrebe ekipe, i zato sto ima nesto sto nemaju druge petice a sto ga cini versatilnim igracem.

Suština je da nama na ovom šampionatu Petrušev neće doneti ništa na petici, a na četvorci imamo dva igrača koja trebaju tu da igraju, Smailagić i Jović. Gore sam napisao zašto bi po mom mišljenju trebao i Davidovac da krene. Tako da mi je on dečko u ovom momentu višak.

Neće biti otpisan jer bi izbio skandal, Miško bi upleo prste jako itd...a dovoljno je skandala Pešić imao u ovom mandatu..

Tako da se odjavljujem iz ove priče.

Edit:
Prevideo sam da Nedovićevim otkazom spadamo na 12 tačno. Neće biti višak.
Angus Young

PreviousNext

Return to Reprezentacije