Evo jos malo priblizavamo se tacno godinu dana do pocetka OI u Parizu.Nekako bas je brzo vreme proletelo od Tokija,kao da je juce bilo

.
Ocekujem uskoro da krenu i kalkulacije u vezi medalja ,a bogami i u odnosu na komsije ko ce da bude bolji i ko ima veci potencijal itd.
Srbija je je imala progres od kada je samostalna,islo se uzlaznom linijom od 3,4,8 pa do 9 medalja.isto vazi i za broj zlatnih medalja.
Smatram da neki ciljevi za Pariz 2024 treba po meni da budu da se pojuri magicna cifra od 10 medalja ,ili sto je realnije da se pojuri 4 zlata.Isto tako smatram da ce veliki uspeh biti ako u Parizu imamo jednu vise ekipnu ekipu.
Sto se tice ekipnih sportova realnost je da odu vaterpolisti,kosarkasice i odbojkasice kao i prosli put,pvaj put pcskujem i kosarkase i nadam se rukometase(odbojkase).
Sto se pojedinacne konkurencije tice tu su glavni aduti kao i uvek strelci i sportisti u borilackim sportovima.Upravo su strelci (2 medalje) i borci(4 medalje)izvukli prosle OI.
E sad sto se tice medalja,mada je jos rano ocekujem da nas obraduju basketasi,kosarkasi,odbojkasice,vaterpolisti,zatim Novak konacno da dodje do olimpijskog zlata,atletici.Nadam se da ce strelci opet biti na nivou kao prosli put i nadam se makar jednoj medalji.(nadam se da ce Zorana konacno upucati medalju)
Svi se nadamo da ce nam rvaci odnosno takmicsri u tekvondou opet doneti medalju.
Po ovoj mojoj racunici to je vec 9 medalja,treba nam jos jedna i ja tipujem na veslace.Isto tako verujem da ce jedna od ove dve nase velike nade u atletici osvojiti medalju u Parizu.
Za ostale sportove i sportiste nisam siguran da mogu nesto da urade,ali nek iznenade.Ne znam ali imam neki osecaj da ce neki dubl u tenisu da nas iznenadi
Sto se zlata tice,tu je cilj rekao bih da dodjemo do 4 zlata (jednu vise nego u Tokiju).Svakako ocekujem da basketasi odu do kraja,odbojkasice su isto moji favoriti,kao i Novak.4 zlato ocekujem da donesu strelci ili borci.
Iako deluje da su vaterpolisti dosta daleko od medalje,,ipak su oni u 5,6 ekipa i dalje,vratice se Mandic,ovi momci ce se uigrati i verujem da ce uci u borbu za medalje i uzeti je i u Parizu
Kosarkasice,odbojkasi(rukometasi)objektivno nemaju neke sanse i sluzice da se gledaju sa uzivanjem i opusteno ako se budu plasirali.
Verujwm da mozemo do cilja ,a to je 10 medalja,donji minimum ispod kog ne bi smeli da idemo je po meni pet