Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Kvizovi

Re: Kvizovi

Postby Tegi » 27 Apr 2023, 19:12

Improvizacija.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Cvele » 05 May 2023, 18:17

Najslabija karika

Spoiler: pokaži
Ode Erceg u prvoj rundi, prilično nesrećno.
Cvele

Postby Milan L. » 08 May 2023, 21:04

Kako šteluju setove pitanja u Poteri pa dva igrača dobiju istu vrstu pitanja - narodne epske pesme (Dioba Jakšića, Zidanje Skadra) i kategorija konji poznatih ličnosti (Incitat, Kopenhagen). Takmičaru ljubitelju šaha bilo je namenjeno jedno šahovsko pitanje (Štajnic). Nema ništa od raznovrsnosti. Pre bi Srbiju pogodio asteoroid nego što Žarko ne bi dobio pitanje vezano za Oskara/Nobela.
Milan L.

Postby Tegi » 08 May 2023, 21:15

Šta je poenta tvojih konstatacija? Bez trunke ironije pitam.

Razumem pojedinačne tvrdnje, ali mi suština nije jasna.

Namešta se takmičarima ili tragačima? Problem je što je neko odlučio da postavi dva srodna pitanja?

Vrlo teška pitanja kroz celu epizodu. Obično se kuka kako je kod nas prostać, a Hrvati daju hardcore setove.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Milan L. » 09 May 2023, 03:32

Na neki način namešta se određeni broj pitanja i jednima i drugima. Takmičarima usko vezano za profesiju i interesovanja (koja bi onda bila svrha testiranja i informacija o kandidatima pre nastupa?) Kao i da bi sakupili više novca i učinili igru interesantnijom. Tragačima sa forsiranjem oblasti u kojima su jaki. I to je taman dovoljno da neko bude uhvaćen, što je i jedan od ciljeva igre. Samo ovde moram da napomenem da tragači po svojoj definiciji imaju širok dijapazon jakih oblasti, ali zna se otprilike šta (ne)preferiraju. Daću jedan primer. Milica je u više navrata rekla da voli francuski jezik, fado muziku. Milinković voli da čita nekog južnoameričkog pisca. To su veoma bitne informacije jer na osnovu njih možemo pretpostaviti da je to njihov stabilan teren, a pod velikim znakom pitanja za potencijalnog takmičara.

Rešenje bi bilo da pitanja zaista budu nasumična u svojoj raznovrsnosti, a da setovi imaju približnu težinu kako niko ne bi bio diskriminisan. Znači, u redu je da budu dva laka, dva srednja, dva teža.
A ne sad zato što je došao, lupam, neki sakupljač lekovitog bilja mora da se pojavi pitanje o majčinoj dušici. Desi se često da sastavljači precene takmičare i zapravo im odmognu - jer travar možda ne zna latinski naziv biljke koju ubere, već samo kuva čajeve.

Ta srodna pitanja ne mogu da razumem jer uvek postoji način da se zaobiđu. Verovatno ih je pisao isti čovek i onda su to podelili u više setova. Pa baš da moraju dva puta slavni konji, ako već hoće istoriju kao oblast onda tu ima pregršt mogućnosti. Tako i u SMAZ-u, u celoj epizodi se uhvate Mućki ili Maratonaca pa onda tako dok ne iscrpe sve replike, nadimke i ostale trivije. Ili u Pobedniku, tone pitanja tipa "Šta ne može biti zaova mojoj svekrvi?" Tačno treba rotirati timove koji pišu posle mesec dana jer gube kreativnost.

Jesu bila teža pitanja od proseka i to uvek pogoduje tragačima, pošto neko bude izbačen pre završne. To je legitimno, ne očekujem da se u svakoj emisiji uzmu pare.
Milan L.

Postby fabricio » 09 May 2023, 22:06

Jovan brat. Jos iz slagalice mi je pregotivan.
A sta ti radis kada ne poklanjas jogurte?
fabricio

Postby Tegi » 09 May 2023, 22:26

Ludak u pozitivnom smislu. Ume da zablokira, ali kada je ušao u seriju na kraju, videlo se da do jutra neće pogrešiti.

Процес.

Milane L., hvala na iscrpnom odgovoru. Sutra stiže replika.
Last edited by Tegi on 09 May 2023, 22:46, edited 1 time in total.
Tegi

Postby fabricio » 09 May 2023, 22:38

Ali ovo bankiranje na 5k i 10k, aaaaaaa ne mogu, nervi mi igraju.

Bankiranje im je toliko lose, da je bolje da rizikuju dok ne vezu tih 9 tacnih, nego ovo glupiranje sa 5k.
A sta ti radis kada ne poklanjas jogurte?
fabricio

Postby Milan L. » 20 May 2023, 18:18

Jedna od lošijih epizoda SMAZ-a, da li im to ponestaje dobrih kandidata?
https://www.youtube.com/watch?v=ZADBSUI ... %8Dnikanal
Milan L.

Postby Tegi » 20 May 2023, 21:31

Ne, već idu prijave za novu sezonu, pa da se osmeli što više ljudi kada vide da i učesnici sa vrlo skromnim znanjem uzimaju 3-4k evra.
Tegi

Postby Milan L. » 20 May 2023, 22:08

Potera je jedno vreme na kraju svake epizode puštala video bivših pobednika gde se gledaoci ohrabruju da se prijave. Na kraju su od toga odustali. A i zašto bi to radili kad mogu jedne te iste ponovo da zovu, ako opadne interesovanje.

Mislim da za SMAZ nikako nije dobra reklama to da se spušta kriterijum potreban za pobedu. Nije problem ako se ne znaju sastojci koktela ili boje Moćnih rendžera, ali da se ne znaju godine kada je Srbija postala nezavisna ili donela prvi Ustav, to je nedopustivo. No dobro, pare će se svakako podeliti i svi srećni i zadovoljni.
Milan L.

Postby Tegi » 20 May 2023, 23:02

Milan L. wrote:Potera je jedno vreme na kraju svake epizode puštala video bivših pobednika gde se gledaoci ohrabruju da se prijave. Na kraju su od toga odustali. A i zašto bi to radili kad mogu jedne te iste ponovo da zovu, ako opadne interesovanje.

Odustalo se privremeno zato što isti ljudi rade Kariku, pa nije bilo vremena da se posvete marketingu Potere kao prethodnih sezona.

Danas je izašla najava sa Milenom.

Pitaj slobodno šta god te interesuje, sve ću ti razjasniti. :laugh:
Tegi

Postby Milan L. » 21 May 2023, 18:14

Znam da Poteru i Kariku radi ista ekipa, čak je Kojo u jednoj epizodi pomenuo Marinelu (producentkinju) kada je razgovarao sa takmičarem koji se zove Marinel.
Milan L.

Postby Veljkona22 » 29 May 2023, 20:44

Tegi, istina je da Holandezi drugačije izgovaraju imena i lrezimena. Krojf je Krauf.
Ne znam šta ovaj filolog priča

Tegi :lollol: :lollol: :lollol: :lollol:
Last edited by Veljkona22 on 29 May 2023, 20:52, edited 1 time in total.
Mikisha wrote:Helikopter iznad Zr upravo.

pikanterije wrote:Obeliks idi nadji Asteriksa.

pikanterije wrote:Sad ce i Leo bice komplet lepinja na prolece
Veljkona22

Postby ИлићКапитен22 » 29 May 2023, 20:52

Хахахахахахахахаха

Иди бре Теги
Бранко Нордеус и пријатељи клуба :srce:
ИлићКапитен22

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura