https://bleacherreport.com/articles/2353434-serie-a-controversy-charting-the-fall-of-crisis-club-parma Ok, nikad ta Parma nije imala 'arapski' budzet...ali sigurno nije dovodila igrace za kikiriki, a kad bi se racunao kurs i ulaganja tad i onda, doslo bi se do neke slicne price kao za M.Siti...a hejt nije ni priblizan
I uglavnom ces tesko naci lika (za koga god navijao), ko je pratio taj fudbal s pocetka do kraja 90ih, da ih ne romantizuje, sto zbog igraca, dresova, dodati po zelji
I to je sve legitimno...u svim sportovima igarci vise nisu smekeri kao nekad, fudbal se pretvorio u xG, VAR, puni analiticara poput brata od cudesnog Jevte i to odbija 'romanticare'
Ne znam, ja sam uvek bio tim Galijani, ali verovatno u ocima ostrascenih - i on i Morati su jedne velike lopovcine...o Berluskoniju da ne pricam i porodici Anjeli
No i tu je sigurno neka romantika, fazon - bolje i oni, nego neki kineski konzorcijumi i Ilon Maskovi
Kao sto rekoh na pocetku - posle pada berlinskog zida, aj da kazes i do pocetka 21. veka, sva ta prica je mogla i da pije vodu...s pocetkom 21. veka je isplivao hc kapitalizam i kad je Florentino krenuo da okuplja Galaktikose...ostalo je bio samo domino efekat
Apsoultno mi je svejedno da li ce da sipaju u Mancester Junajted, Aston Vilu (za koju navijam) ili Vreksam, Oldam, Tranmer, Nots Kaunti
Fudbal, generalno - jedino moze da spasi neka salary cap prica, ali sigurno da ti bogati timovi (i sa tradicijom i bez tradicije), nece dozvoliti
Do tad gledaj Pepu, dok iole igra dobar fudbal
Ok je teza da se nekom ne svidja taj stil, cisto takticko-igracki...ali sve ostale price su za semenkarenje na Adi, dok gledas omladince IMT-a i Palilulca