Board index Fudbal Svetski i evropski fudbal

Engleska liga

Ko će osvojiti Premier Ligu u sezoni 23/24?

Liverpul
3
7%
Mančester Siti
16
36%
Mančester Junajted
8
18%
Arsenal
10
23%
Čelsi
0
No votes
Totenhem
0
No votes
Njukasl
7
16%

Total votes : 44

Re: Engleska liga

Postby ИлићКапитен22 » 16 May 2023, 07:55

За Гвардиолу јесте. Зато је и доведен.
Бранко Нордеус и пријатељи клуба :srce:
ИлићКапитен22

Postby Vasilije 1980 » 16 May 2023, 10:35

Kreanga wrote:Masina za mlevenje mesa koja nije ostvarila primarni cilj godinama, posle svih ulozenih milijardi.
Osvajanje PL sa najsirim rosterom u svetu fudbala nije iznenadjenje,dok skolovanja u LS iz sezone u sezonu jesu.

Inače, United nije razbijao prethodnih godina kasicu-prasicu nego smo poslovali u maniru nekih osrednjih srpskih klubova. Nažalost možemo samo da zavidimo Cityju i treneru kojeg imaju a mi ćemo već Ten Haga zbog osvojenog Kupa svrstati u kategoriju nedodirljivih. A to što se promašilo sa većinom skupo plaćenih pojedinaca krivi su Pep, Cityjeva plastika i bogati šeici...
Vasilije 1980

Postby Cinciripini » 16 May 2023, 12:32

Koliko je to Junajted uložio manje para od Sitija, kada sam gledao neke brojke ispostavilo se da je u zadnjih nekoliko godina Junajted više para potrošio na dovođenje igrača, ili su tu negde u par miliona. Kod ovakvih dominacija uvek je bitno čovek koji vodi taj sistem, kao što je to nekada bio Ferguson, tako sada to isto vodi Gvardiola.
Cinciripini

Postby Baxter Stockman » 16 May 2023, 14:38

Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

Postby Tileoleo » 16 May 2023, 15:20

:laugh:
Tileoleo

Postby Kreanga » 16 May 2023, 16:09

Kakvo spinovanje :laugh:
Gvardiola je dosao u tim koji je vec bio visestruki sampion Engleske, ali nije mogao da opepeli u LS. Ovaj je doveden da im donese taj trofej i sve ovo je ulagano sa bi se doslo do tog trofeja. U PL su prosto nedodirljivi zbog ogromne rotacije, gledam utakmicu pre neki dan, Bernardo Silva ulazi u 88. minutu, o cemu dalje pricati.
Kreanga

Postby Cinciripini » 16 May 2023, 20:35

Postoji razmak od 30 godina, kada je Ferguson u Junajted došao nije bilo toliko stranih igrača, ali ovde nije priča o stvaranju igrača na duge staze, za šta je imao Fergi odrešene ruke od tadašnjeg vlasnika, to je poznata stvar. Radi se o načinu selektiranja igrača, odnosno tačno prepoznati šta treba za sistem koji se forsira, a po tome su obojica poznati, da su retko mašili sa igračima koje su dovodili.
Što se tiče rotacije, mogao je i MU da ima dovoljno široku da je pametije trošio novac, postoje neminovni podaci i činjenice da je ulupao pare u velike promašaje.

https://www.sportsadda.com/football/features/highest-net-spend-in-football-2012-2022

Macester siti:
Ederson - 40m
Ruben Dias - 70m
Ake - 45m
Stones - 55m
Laporte - 65m
Akanji - 17m
Walker - 50m
Rodri - 60m
Filips - 50m
Gundogan - 25m
De brujne - 70m
Bernando Silva - 50m
Grealish - 115m
Mahrez - 67m
Haland - 60m
Alvarez - 20m

Mancester junajted:
Lisandro Martinez - 60m
Varan - 40m
Maguire - 90m
Lindelof - 40m
Shaw - 40m
Malacia - 15m
Dalot - 25m
Wan Bissaka - 55m
Casemiro - 70m
Fred - 60m
Van de Bek - 40m
Bruno - 65m
Sancho - 90m
Antony - 95m
Martial - 60m

Sadašnji sastavi, Siti ima 16 a Junajted 15 dovedenih igraca:
Siti trosi po igracu 53,68m
Junajted po igracu trosi 56,6m
Pogledati kakvu ulogu i učinak imaju igrači, u odnosu na ono koliko su plaćeni.

Gvadiola je došao posle dve sušne godine Sitija i on je dosta igrača promenio, radio je doselekciju, sada što to nisu znali da urade Mojes i ostali problem je Junajteda. Generalno je bolje za fudbal da više ima jačih ekipa, tako da me raduje i Njukaslovo izdizanje, koji po svemu sudeči radi odličan posao.
Cinciripini

Postby Inzaghi » 16 May 2023, 20:36

Ajde Lutone
"да једна мала група људи није хтела да одустане..."
Inzaghi

Postby Kreanga » 16 May 2023, 20:49

Problem Mancestera je posle SAF-a.
Ostavio je ekipu kojoj je prosao zenit, nosioci vec u godinama. Kod Mojesa niko nije hteo, navalio na banderu da mu dovedu i eto. Za Huana Matu su slali helikopter :laugh:
LVG je dovodio svoje kombinacije, kao sto radi i ETH, zato i mislim da ce doziveti istu sudbinu. Po meni, to je poznato na forumu, godinama pisem, najzdarviju pricu je imao OGS i znam da se mnogi ne slazu sa tim. Podmladio ekipu, nije los fudbal igrala, ali za neke konkretne rezultate nije bilo ni srece ni dovoljno znanja. Posla ga je kostao CR.
Ali to je neko moje misljenje. Gvardiola je dosao u ekipu gde imas Kuna,Kompanija,Jaju, KDB-a. Naravno da je Siti bolje kupovao kad je jedan menadzer kupovao, za to vreme ovamo su se smenila 3-4 komada.
U svakom slucaju uleteo si u ovu pricu iz tramvaja :laugh:
Nema veze ovo sa onim o cemu sam hteo da pricam.
Nego novinaru malo da pobijam teorije. Prvo ovde, pa na KKP temi. Ako ista mrzim u zivotu, to su narikace, jos ako su muske...
Kreanga

Postby Baxter Stockman » 16 May 2023, 21:58

Šta uradi ova budaletina iz Lutona :lol2:
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

Postby Cinciripini » 16 May 2023, 22:22

@Kreanga Jeste Gvardiola došao u kvalitetan tim, ali nije baš ni Aleks ostavio olupinu od tima Mojesu. :biggrin:

Skoro mi je klinac srenuo pažnju na ovaj podatak o potrošnji para najvećih klubova i kako ga nervira spinovanje medija da Gvardiola ima odličnu rotaciju zbog velike potrošnje, kao da drugi ne troše veliki novac. To je dotle išlo, da se stekao utisak da Siti igra protiv Gladnih, koliko ostali siromasi ne mogu da ih prate.
Nisam hteo da se mešam u vašem lamentovanju kluba za koji navijate, samo sam imao potrebu sve ovo navesti radi istine o Gvardioli, kao neko ko ne navija ni za jedan od ova dva kluba, niti sam nešto lud za Gvardiolom. :beyond:
Cinciripini

Postby Tileoleo » 17 May 2023, 22:20

У ЛШ мање више очекивано вече, али у Енглеској мање више неочекиван резултат и пролазак Ковентрија у финале плејофа.

27. мај на Вемблију - Лутон против Ковентрија за Премијер лигу.

Ковентри може да се врати у елиту после 22 године, Лутон појма немам јел и био некад, мсм да није.

Штета за брата Керика и за Чубу Акпома.
Tileoleo

Postby Cinciripini » 17 May 2023, 23:04

Tileoleo wrote:
Ковентри може да се врати у елиту после 22 године, Лутон појма немам јел и био некад, мсм да није.

Bio je, igao i Radomir Antić, čak ih je spasao od ispadanja jedne sezone, u utakmici koja je direktno odlučivala ko će ispasti u drugu ligu.
Ko zna, možda će se za 40 godina Luton boriti za Ligu Šampiona :biggrin:

https://www.youtube.com/watch?v=sN3RX6MN9BI
Cinciripini

Postby Tileoleo » 18 May 2023, 00:18

Ма ја се несретно изразих, мислио сам на Премијер лигу (од 1992. па на овамо), али дебил написах елиту па испало за све године. За прву лигу Енглеске од њеног оснивања бих очекивао да су некад играли у сто година. :biggrin:

Сад гледам, ликови су ладно пре 15 година испали и у нон-лиг (полуаматерске) дивизије, били у петој лиги Енглеске. Какав повратак. Само, имају проблем са стадионом јер ће морати да га реновирају за ПЛ ако уђу, пошто не испуњава услове, бар су тако рекли. До тада би вероватно играли на неком другом.

Хвала за инфо све у свему, добар фан фект, фан фект недеље нема шта - Радомир Антић је оставио Лутон у лиги голом пред сам крај против Ситија на покојном Мејн Роуду. А Сити послао у другу лигу. Топ.
Tileoleo

Postby yobara » 18 May 2023, 11:51

Cinciripini wrote:Postoji razmak od 30 godina, kada je Ferguson u Junajted došao nije bilo toliko stranih igrača, ali ovde nije priča o stvaranju igrača na duge staze, za šta je imao Fergi odrešene ruke od tadašnjeg vlasnika, to je poznata stvar. Radi se o načinu selektiranja igrača, odnosno tačno prepoznati šta treba za sistem koji se forsira, a po tome su obojica poznati, da su retko mašili sa igračima koje su dovodili.
Što se tiče rotacije, mogao je i MU da ima dovoljno široku da je pametije trošio novac, postoje neminovni podaci i činjenice da je ulupao pare u velike promašaje.

https://www.sportsadda.com/football/fea ... -2012-2022

Macester siti:
Ederson - 40m
Ruben Dias - 70m
Ake - 45m
Stones - 55m
Laporte - 65m
Akanji - 17m
Walker - 50m
Rodri - 60m
Filips - 50m
Gundogan - 25m
De brujne - 70m
Bernando Silva - 50m
Grealish - 115m
Mahrez - 67m
Haland - 60m
Alvarez - 20m

Mancester junajted:
Lisandro Martinez - 60m
Varan - 40m
Maguire - 90m
Lindelof - 40m
Shaw - 40m
Malacia - 15m
Dalot - 25m
Wan Bissaka - 55m
Casemiro - 70m
Fred - 60m
Van de Bek - 40m
Bruno - 65m
Sancho - 90m
Antony - 95m
Martial - 60m

Sadašnji sastavi, Siti ima 16 a Junajted 15 dovedenih igraca:
Siti trosi po igracu 53,68m
Junajted po igracu trosi 56,6m
Pogledati kakvu ulogu i učinak imaju igrači, u odnosu na ono koliko su plaćeni.

Gvadiola je došao posle dve sušne godine Sitija i on je dosta igrača promenio, radio je doselekciju, sada što to nisu znali da urade Mojes i ostali problem je Junajteda. Generalno je bolje za fudbal da više ima jačih ekipa, tako da me raduje i Njukaslovo izdizanje, koji po svemu sudeči radi odličan posao.

Pogledaj samo pare za Antonija i Sanca...a na kraju udje neki Granaco i pokaze vise od obojice...njima je problem ni sto se ne zna ko je starter, ko rezerva koja ce da promeni tempo...a bukvalno su nakrcali igrace ciji egoi probijaju plafon...naravno rezultat je vidiljiv

Kao sto pomenuh na temi za LS...Foden je prosle godine imao veliku ulogu, ali sad ga je Grilis istisnuo...no, nijednim gestom ti kod njega ne vidis da glumi primadonu...kad udje - da doprinos, postuje hijerarhiju

Ista prica za Alvareza...zamisljam situaciju lupam da su opet Lukaku i Ibrahimovic u Junajtedu, u jos relevantim godinama za ozbiljan fudbal..pa to bi pucalo od sujete, a tim ispastao

Alvarez dolazi kao jedan od najvecih talenata latinoamerickog fudbala, ima puno pravo da pickara Gvardiolu, da trazi vise sanse...mislim iza kulisa je mozda stvarno tako...ali u realnosti decko je dobijao maltene sansu na kasicicu i svaku iskoristio

Junajted je klasicna anarhija, tu nema prizmenog coveka...propast neizbezna
yobara

PreviousNext

Return to Svetski i evropski fudbal