by Houdini » 30 Apr 2023, 19:31
u samom gradu imas jako lepu plazu, Playa de La Malagueta, siroka, pescana, mesta koliko hoces.. bukvalno da si svaki dan tamo, nece ti dosaditi.. ako pak hoces malo da obidjes Torremolinos i Benalmedena imaju lepe plaze, klasika je taj deo da je pesak, siroko sve.. Torremolinos je meni lepsi gradic za nijansu..
a setnju imas ceo uzi centar grada, ali izdvajaju se taj deo kod luke, gde je vise ono sedis pijuckas pice, slusas ulicne svirace, ima buvljak lep.. i setaliste u centru sa Plaza del Obispo, to su standard prodavnice okolo i kafici..
restorani, mislim da ne mozes da pogresis.. hrana je perverzija i mislim da mi se nije desilo da sam seo u los restoran.. ali ovako na prvu El Mesón de Cervantes je njihova tradicionalna klopa, tapas.. i La Barra de Zapata, to je onako ludilo ukusa i menadzer koji tako ide od stola do stola i govori ti sta sa cim da kombnujes.. ali kao sto rekoh tesko ces da omasis restoran tamo..
takodje imaju centralni market, gde je takodje sve perverzija.. od voca i povrca, do maslina u hiljadu varijanti i riblje pijace, gde ti ako zelis i isprze sve, tacnije bude neki mali restoran za to go..
imaju i tvrdjavu sa zamkom, Mirador de Gibralfaro, lepo za setnju uzbrdo..
a ako si za izlet jedan dan, Marbelja je fenomenalna..
u svakom slucaju, Malaga je bomboncic..
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju