Felipao wrote:harper lee wrote:. Patriota by the book - srce u Srbiju, novcanik u Italiju Monako. Fuj.
Tu sam te cekao macko

Ne vidim kako ne vidish taj problem kod Djokovica a za Mihajlovica ti je to fuj...Ako covek kaze da pevaju himnu ima da pevaju himnu,ako im je rekao da urade 1000 sklekova ima da urade 1000 sklekova.Ako im to ne odgovara nek putuju,niko ih ne zadrzava.Pa mora da se zna neki red rodjaci...
Ala si me docekao, svaka ti cast. U skladu sa kognitivnim sposobnostima. Djokovic nikome ne namece nikave standarde niti se ponasa kao licemer. Zivi svoj zivot onako kako misli da je najbolje za njega. To ne bi bio problem ni kod Mihe da nije krenuo drugima da "objasnjava" kako treba da se ponasaju i na koji nacin da postuju zemlju u kojoj su rodjeni i za koju igraju fudbal. Nemam ja nikakav problem sa njegovim milionima, kucama i imovinom u Italiji, imam problem s tim sto strogocu koju nije istrenirao na sebi trenira na drugima. To ga cini licemerom.
Kao sto Zlaja lepo rece, postovanje, ljubav i strast se ne uteruje u ljude glupavim pravilima, batinama i ubistvima stranaca po raznim Obilicevim vencima. Ni Ljajic, ni Subotic, ni Ivanovic, niti bilo koji drugi fudbaler ne mora da dokazuje pevanjem koliko postuje dres za koji igra vec trudom i zeljom dok igra fudbal. Za jednog fudbalera je to kriterijum, sve drugo je siljenje patke i najcistija budalastina. Za nas ostale ljubav prema domovini treba da se ogleda u tome koliko smo spremni da za nju zalegnemo, nesto korisno ucinimo za nase sugradjane i tako te stvari, a ne da li smo spremni da ubijemo stranca na ulicama Beograda kako bismo sebi dokazali kolike smo patriote.
Dakle, razlika izmedju, recimo, mene i Irrineja ili Mihajlovica je u tome sto sam ja patriota a oni su foliranti koji, doduse, pevaju himnu dok je ja ne pevam ali nikad ne propuste priliku da se ogrebu o suplju pricu o patriotizmu zarad licne koristi, sto ja nikad ne cinim iz patriotskih razloga. U principu je vrlo jednostavno.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.