Bogun wrote:
1. Olimpijakos 17:7
2. Barselona 16:8
3. Real 16:7
4. Monako 15:9
5. Fenerbahče 14:9
6. Partizan 13:11
7. Baskonija 13:11
8. Valensija 13:11
----------------------------
9. Žalgiris 13:11
10. Makabi 12:12
11. Virtus 11:13
12. Zvezda 11:13
13. Efes 11:12
14. Bajern 9:15
15. Panatinaikos 8:16
16. Olimpia 8:15
17. Asvel 8:16
18. Alba 6:18
Tabela nakon 26. kola1. Olimpijakos 18:8
2. Barselona 18:8
3. Real 18:74. Monako 16:10
5. Fenerbahče 16:9
6. Partizan 14:12
7. Baskonija 14:12
8. Makabi 13:13
-----------------------9. Valensija 13:13
10. Žalgiris 13:13
11. Efes 13:12
12. Virtus 12:14
13. Crvena zvezda 11:15
14. Bajern 10:1615. Olimpia 10:15
16. Panatinaikos 8:18
17. Asvel 8:18
18. Alba 7:19Prvo jedna napomena, možda vas buni što su mi timovi sa utakmicom manje, a istim brojem pobeda iza timova koji imaju poraz više. E pa ja sam staromodan i poraze bodujem kao 1 bod, a ne računam na procenat pobeda.

Što reče Željko Obradović posle Albe, nijedna ekipa još uvek nije obezbedila plasman u četvrtfinale, kao što nijedna ekipa još uvek, makar teoretskinije ispala iz trke za četvrtfinale. Zanimljivo obzirom da je odigrano skoro 75% utakmica.
Da krenem od crvenih ekipa, mislim da tu samo jake teorije igraju, čak i sve pobede ne bi bile dovoljne ako se ne poklope baš svi rezultati.
Što se "zelenih" tiče tu nema promena, Real, Barsa, i Olimpijakos samo neke lude teorije dele od ispadanja iz plejofa. Najbliži su i domaćem terenu, ali obzirom da petoplasirani Monako zaostaje 2, odnosno 3 pobede, domaći teren će matematički biti obezbeđen tek nakon 30 kola.
Opet, najzanimljiviji deo jeste svakako od 4. do 13. mesta, sa dodatkom Milaneza. U odnosu na prošlu tabelu, Olimpiju sam sklonio iz "crvene zone", pre svega jer su po kvalitetu top4 tim lige, a zatim imaju i utakmicu manje. Ako neko može da napravi jaku kampanju do kraja to su oni, i uopšte me ne bi začudilo da finiširaju sa 7:2, 8:1. Vezali su dve pobede, a Olimpijakos su demolirali.
Fenerbahče je najbliži tome da se izdvoji iz ove grupe i da se udalji od Monaka te da do kraja "brani" domaći teren. Nakon prethodne dve utakmice su verovatno najtoplija ekipa EL, 2 pobede, 200+ poena i 35 ubačenih trojki.
Sledi duplo kolo koje će dosta toga da reši, pre svega akcenat na timove za koje ja smatram da imaju šta da dobiju ili izgube.
Monako: 08.03. Panatinaikos, 10.03. @Baskonija
Duplo kolo po meri, u prvoj utakmici su izraziti favoriti, mada je PAO nakon promene Radonjića pod novom energijom i šok terapijom, ali bi to moralo da se reši. Zatim idu "vrućoj" Baskoniji na noge, gde niko nije favorit.
Fenerbahče:08.03. @Makabi, 10.03. Barselona
Definicija paklene nedelje. Prvo jedno od tri najteža gostovanja u EL, i to protiv Makabija kojem gori pod nogama u borbi za plejof, a onda dolazi Barsleona. Dobra stvar za Fener je što su u odličnoj formi.
Partizan:07.03. @Virtus, 09.03. @Olimpija
Duplo kolo, duplo gostovanje u Italiji. Kako stvari stoje, i šta mi se baš ne sviđa, obe ekipe će protiv nas igrati eliminacionu utakmicu, odnosno taj poraz bi ih lišio i teoretskih šansi za prolaz dalje, te očekujem mečeve na nož.
Virtus je ponižen u Istanbulu, deluje mi i da nam leže koncepcijski, sa druge strane, Olimpija se diže, i ne deluje mi da nam odgovaraju koncepcijski, a možda ih malo poremeri planirani povratak Pangosa i Šildsa za našu utakmicu.
Svako nam odgovara što su 07.03. u Španiji i čeka ih duži i teži put do Milana, nego nas iz Bolonje.
1:1 iz Italije bi bio odličan skor.
Baskonija:07.03. @Real, 10.03. Monako
Ne mrdaju iz Španije iako imaju gostovanje, plus imaju 24h više odmora od Monaka za drugu utakmicu. I njima, kao i Partizanu 1:1 iz ovog duplog kola je odličan skor.
Deluje da su u odličnoj formi, baš su rasturili Valensiju pre par dana.
Makabi:08.03. Fenerbahče, 10.03. @Efes
Baš teško duplo kolo za Makabi, moraju pobediti prvu utakmicu, jer će protiv Efesa iz Istanbula baš teško odneti pobedu. Mislim da im cela sezona staje u utakmicu sa Fenerbahčeom, odnosno ako to izgube, gube i šanse za top8. Pogotovo što im je igra u poslednje vreme baš promenljiva.
Partizanu bi svakako odgovaralo sa dobiju u Istanbulu.
Valensija:07.03. Olimpia, 09.03. @Real
Dolazi im probuđena Olimpija, a onda idu na noge Realu. Prva utakmica im je "obavezna pobeda", ne brliljiraju sa formom u poslednje vreme, treba očistiti fleke iz Vitorije, plus im sledi težak raspored i nakon duolog kola. Možda ih samo dupla pobeda drži u životu.
Žalgiris:07.03. @Alba, 09.03. Asvel
Ako su u prethodne dve utakmice imali dva unapred upisana poraza (gostovanja Realu i Barseloni), sada imaju dve najslabije ekipe u EL. Vrlo lako nakon duplog kola mogu na kotu 15:13, a to najviše zavisi od gostovanja Albi.
Efes:08.03. @Crvena zvezda, 10.03. Makabi
Prežive Efes volšebno gostovanje u Vilerbanu, a zatim i gostovanje u Atini, sada im slede dva mnogo teža meča. Zvezda kojoj gori pod nogama i koja hvata poslednji voz, a zatim i dolazi Makabi koji je takođe u neizvesnoj pozociji.
Verovatno i ovo duplo kolo bez Micića.
A posle ovog duplog kola, ima sledi još jedno sledeće nedelje kada igraju sa Realom i Partizanom, takođe u dva dana. U narednih 14 dana se rešava pitanje Efesovog plejofa.
Virtus:07.03. Partizan, 09.03. @Alba
Protiv Partizana igraju eliminacionu utakmicu, u slučaju poraza ispadaju iz trke, ako pobede, dobiće i Albu, ako izgube, opraće ih i u Berlinu.
Očekujem da prva utakmica baš bude na krv i na nož.
Moraju da se opravdaju nakon ubedljicog poraza u Istanbulu, a bogami i da se osvete za poraz iz četvrtog kola.
Crvena zvezda:08.03. Efes, 10.03. @Panatinaikos
Slična pozicija kao i za Virtus, moraju dobiti prvu utakmicu, inače ostaju samo na teoretskim šansama. Očekujem baš dobru i neizvesnu utakmicu u Pioniru, kao i pobedu domaćina.
Za drugu utakmicu, slična sitaucija kao i sa Partizanom, Zvezda ima "lakši put" do Atine od domaćina, koje dolazi iz Francuske. Ishod pve utakmice će umnogome zavisiti od ishoda prve utakmice Zvezde.
Olimpia:07.03. @Valensija, 09.03. Partizan
Podigli su se u prethodna dva kola, ubedljiva pobeda protiv Olimpijakosa to najbolje pokazuje, vraćaju im se Pangos i Šilds 07.03. Međutim, gostuju najnepredvidljivijoj ekipi u EL, baš mi je teško da prognoziram tu utakmicu, obema ekipama je "
must win" situacija. A nakon toga za manje od 48h im sledi meč sa Partizanom koji je već u Italiji.
Samo ih 2:0 drži u životu.
Eto, to bi bilo to, nakon ove nedelje, možda Real matematički obezbedi plejof, odnosno Alba, Asvel i Pao i matematički ispadnu iz trke.
Ostali timovi će imati mnogo jasniju sliku šta im treba u poslednjih 6 kola.