Board index Život van sporta Umetnost i kultura

Kvizovi

Re: Kvizovi

Postby balkanski spijun » 07 Feb 2023, 00:14

kako ste simpaticni ,mlad lep. :biggrin:

macak :biggrin:
balkanski spijun

Postby Tegi » 07 Feb 2023, 00:27

Dugačak i debeo.

Trebalo je da kažem da znam čoveka, bivši sportista, lud i hiperaktivan, hoće da pomogne ljudima...
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby balkanski spijun » 07 Feb 2023, 00:32

mars tamo :biggrin:

imam ja jednu kod kuce ,sasvim mi je dovoljna. :biggrin:

zato idem na spavanje,kad zaspi :biggrin:

kad ti se obratila Milan je mlad,lep,simpatucan mladic,nesto te stolica zuljala,pa si se zakoprcao :biggrin:
balkanski spijun

Postby Mikisha » 07 Feb 2023, 00:57

Omasih Poteru ali kanda mi se cini da bih trebao da je premotam sad kad legnem
Pomiluj mi muda Ostoja
Mikisha

Postby Sezione » 07 Feb 2023, 01:00

Svaki put ne stignem ili zaboravim i svaki putem sujem sve redom prvo ptc planeti sto samo Potera ne moze da se premota, a posle i sebi sto tripujem zivot bez televizora
СВАКИ СВОГА УБИЈТЕ СУБАШУ!

U Kosovo se kunete, a po Zvecanu od Srba kradete

ODJEBI OD PARTIZANA BOLESNICE BOLESNI
Sezione

Postby Tegi » 07 Feb 2023, 01:14

https://www.youtube.com/watch?v=vzNfw5dpHgE&t=45s

Za one koji nemaju RTS.

Imate u opisu klipa link gde se mogu naći sve epizode Potere. Neki Rus/Belorus ih kači 10 minuta nakon emitovanja.
Last edited by Tegi on 07 Feb 2023, 01:30, edited 1 time in total.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Mikisha » 07 Feb 2023, 01:20

E odlicno, hvala Tegi, lakse je na jutjubu pustiti.
Pomiluj mi muda Ostoja
Mikisha

Postby Radonjaa » 07 Feb 2023, 01:22

:blue:
Ovamo naravno skrembluju, a nekad, kao noćas, se ni link ne može naći
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby Mikisha » 07 Feb 2023, 02:19

Tegi ne podlezi pritisku, mozes ti to mnogo brze, jace, bolje od ove gospoje takmicarke.

I ta starija zena sa pijace, stvarno nema smisla da udara mladica kitom cveca po celenki, dokle dodje ovaj svet.
Pomiluj mi muda Ostoja
Mikisha

Postby ExEr » 07 Feb 2023, 06:46

Ja elate pilenca pri batko tetko...

Kiselinu sipam u oči kakve sve pičke navijaju za Partizan
ExEr

Postby Tegi » 07 Feb 2023, 11:01

Nemojte sada da krenem da insajderišem kao Oligarhstars ili kako se već zvao.
Tegi

Postby Milan L. » 11 Feb 2023, 19:18

Pištaljka: Za kviz u privatnoj produkciji 55 puta više para nego za RTS emisije
https://n1info.rs/vesti/pistaljka-za-kviz-u-privatnoj-produkciji-55-puta-vise-para-nego-za-rts-emisije/
Milan L.

Postby Milan L. » 11 Feb 2023, 20:36

Izdvojio sam iz teksta delove koji se odnose na kvizove:

Najgledanije emisije po izveštaju o radu javnog servisa za 2021. godinu su, ipak, one u njihovoj sopstvenoj proizvodnji – „Šarenica”, kviz „Slagalica”, „Beogradska hronika” i „Jutarnji program”. Za „Šarenicu” i „Slagalicu se izdvaja podjednako novca, po 190.000 evra, a za „Beogradsku hroniku” i „Jutarnji program” zajedno svega 15.000 evra godišnje.

Uprkos tome što u programu poslovanja javnog servisa piše da je „Slagalica” najgledanija emisija u konkurenciji svih TV stanica i da to „ohrabruje RTS da osmisli i proizvede emisije sličnog tipa”, budžeti pokazuju da se za kvizove rađene po stranim licencama u produkciji privatnih firmi, a koje vode RTS-ova TV lica, izdvaja daleko više novca.

Tako, trošak za kviz „Stigni me ako znaš” u 2023. godini iznosi 825.812 evra. Kviz vodi još jedna voditeljka „Slagalice” Kristina Radenković, a producira firma Aleksandra Babića „Filming”. U pismu generalnog direktora Upravnom odboru navodi se da RTS nema licencu za ovu, inače najskuplju, emisiju na RTS-u. „Kvizovi „Potera“, „Stigni me ako znaš“ i „Ja volim Srbiju“ su licence, i niko nema nameru da nam ih proda”, navodi se u odgovoru Dragana Bujoševića Upravnom odboru.

Iz pomenutog istraživanja nije jasno ni po kom kriterijumu se biraju skupe emisije iz privatnih produkcija. Ovi programi se ne biraju na tenderima, već kako tvrdi direktor programa Vladan Čkrkić, a piše u zapisniku sa devete sednice, kroz direktne pregovore sa producentom ili distributerom. „Po pitanju obezbeđivanja da ugovorena cena ne bude veća od uporedive tržišne cene, u praksi se obezbeđuje kroz naša prethodna iskustva ranijih ugovora koje smo zaključili sa istim producentom“, piše u dokumentu.

Tako kvizovi „Potera” i „Ja volim Srbiju” koštaju svaki po preko 700.000 evra, a glavni akteri su zaposleni javnog servisa Jovan Memedović (Potera) i Dragana Kosjerina (Ja volim Srbiju). Za „Poteru” čak i Bujošević priznaje da bi bila jeftinija u sopstvenoj produkciji. Ovu emisiju realizuje produkcijska kuća „Adrenalin” u vlasništvu firme „Two rivers” Srđana Šapera.

„Ja volim Srbiju” proizvodi firma „Emotion” u vlasništvu kompanije „IMGS” Gorana Stamenkovića. I ova firma se zajedno sa Šaperovim firmama pominje u Izveštaju o korupciji u medijima Verice Barać iz 2011. godine jer je udeo u njenom vlasništvu imao sadašnji predsednik Stranke slobode i pravde i bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas. Barać je tvrdila da su Šaper i Đilas putem svojih marketinških agencija kontrolisali medije za račun vladajuće Demokratske stranke.
Milan L.

Postby Tegi » 12 Feb 2023, 00:00

Baš ih je zaboleo fijasko sa Milionerom.

Puca mi paja da branim RTS, a i svakako nisam na izvoru informacija, ali ima dosta spinova u ovom izveštaju, posebno zbog toga što ne navode dobit koju RTS ostvaruje od te Potere.

Ili što ne uporede dobit koji im Potera donosi od skupljeg, a manje gledanog SMAZ-a. Kao i od vrlo jeftine, a gledanije Slagalice.

https://www.rts.rs/page/rts/sr/CIPA/story/265/vesti/5113722/sedmicni-pregled-gledanosti-televizije.html

Premotajte prethodnu epizodu, pogledajte ko se tu reklamira, pomnožite cenu reklamne sekunde za takve firme u takvom terminu sa 350, pa to sa 40 epizoda godišnje. Nije teško izračunati gde je to u odnosu na spomenutu sumu koju Rts izdvaja.
Tegi

Postby Ron Swanson » 12 Feb 2023, 08:27

A šta je bilo sa Milionerom? Nisam ispratio, ne znam kako je prošla nova sezona.
Ron Swanson

PreviousNext

Return to Umetnost i kultura