Golden Warrior wrote:Jel moze neko da mi objasni koliko su zahtevni treninzi NFL ekipa i jel se toliko povreda desava na njima?
Posto mi deluje da brojka po kolektivnol ugovoru suludo mala.
Jer ako sam dobro shvatio ovaj treci QB SF nije ni radio snapove nikad sam prvom ekipom i vikend uoci meca, smesno...
Mislim da nije problem u broju treninga nego u tome da igrač ako doživi ozbiljnu povredu sledeće sezone ne može da igra pa ga tim katuje jer nije spreman. Zato je asocijacija igrača tražila da se smanji broj treninga. To je dovelo do toga da se praktično ne može dovoljno trenirati u toku sezone. Kad počne sezona tim ima pravo na samo 14 "padded practices" (treninga sa punom opremom i odredjenim nivoom kontakta) u toku sezone. Od tih 14, 11 treninga moraju da se održe u prvih 11 nedelja sezone. Praktično od 12 do 18 nedelje tim može da održi samo 3 treninga u punoj opremi. Ako tim udje u plejof ima pravo na jedan takav trening nedeljno. Ako imaš u vidu da je maksimalno dozvoljeno trajanje tog treninga dva i po sata, onda je jasno da imaju jako malo vremena za trening. Pošto je Purdy rookie, njemu su 49ers dali svo vreme da bi se uigrao sa saigračima. Nije ni čudo da treći QB nije imao snepove sa prvim timom. Uglavnom ni drugi QB ne dobije više od 10-20% snepova na treningu. Zato svi drže veterane kao rezervne QB jer mogu da igraju pristojno sa manje treninga.
Mislim da ovo pravilo ozbiljno šteti odredjenim pozicijama, pre svega ofanzivnoj liniji i QB. Postoji razlog zašto se sada retko vidja da QB koji je draftovan u 4,5,6,7 rundi sedi nekoliko godina na klupi, razvija se i onda zaigra kao starter u NFL. Nema vremena za razvoj tih QB. Ista je priča i sa igračima OL. Bilo je mnogo više kvalitetnih igrača na tim pozicijama jer su imali više vremena za trening i ispravljanje tehničkih mana. OL zahteva puno ponavljanja, konstantnu vežbu i kontakt da igrači ne bi pokvarili tehniku. Zato polovina lige ne može da sastavi pet igrača OL koji znaju šta rade.