by Radonjaa » 15 Jan 2023, 17:38
I meni se ova sezona smučila vrlo brzo, ali mislim da pretjeruješ. Gro tih igrača je osvojilo jednu od najisčekivanijih titula u ovom vijeku, nisu krivi što se na ljeto nije adekvatno reagovalo da im se olakša. Žiru je bio špic i u malo moćnijim ekipama od trenutnog Milana, a i u prošlosezonskim uspjesima, Salemakers je kao džoker bio jedan od najpouzadnijih igrača Milana, Kruniću je Pioli izuzetno vjerovao, i ovaj je to vratio u utakmicama koje su ovjerile titulu, Rebić je (sa Ibrahimovićem) započeo eru povratka u LŠ i sami vrh u Italiji. Čak i Diaz, protiv kog pišem od maltene prvog dana, je imao momente koji mu se ne mogu osporiti. Jasno je da su sve to igrači (sem Žirua) ograničenog kvaliteta, tako su i plaćeni, ali je Pioli od njih napravio tim, svi su u nekom momentu igrali debelo iznad svog renomea i platnog razreda.
Teško mi je i bezvezno da u ovakvoj situaciji razvlačim Maldinija, mislim da je izvukao skoro maksimum, ali je klub definitivno u limbu. Jednostavno mora da se odluči koje su ambicije. Ako je posle (pomalo iznenađujuće titule) plan bio da se ide naprijed, onda je trebalo da se shvati da su osnova: Manjan, Ernandez, Kalulu, Tomori, Tonali, Benaser, Leao, i eventualno Žiru i Kalabrija, a da su potrebna itekako ozbiljna pojačanja, ili kao konkurencija, ili kao zamjena za ostale. Umjesto toga su se propustili Botman i Renato Sančes, sa Origijem je promašeno, dovedeno je par klinaca za sitniš, u Maldinijevom maniru, plus De Ketelar koji se još traži. Mene plaši da je tavorenje među 4 uz povremeni iskorak, i izlazak u Evropu da bi se igrači prodali, dugoročni plan Amerikanaca, možda me razuvjere ozbiljnim ulaganjima na ljeto.
bwa wrote:Micko Talijan
СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу