Daleko od toga da sam u timu ,,nisu ovo zvezde granda pa da se šteluje'', ali vjerujem da bi Katar svojim nesrećnicima izboksovao neki rezultat da su bili u mogućnosti.

Za te stvari treba prvo treba gledati u FIFA-u, domaćin može da ima uticaj ako je u pitanju jaka fudbalska zemlja (npr Engleska '66, Argentina '78), tj ako i inače imaju jak lobi, ili ako lopovi iz FIFA-e procijene da im je u interesu da se neko pogura (Južna Koreja '02).
Ali ukratko, mnogo je argumenata protiv toga ovog puta. Prije svega to da nakon eventualnog dogovorenog poraza u prvom kolu, niko Mesiju nije mogao da garantuje pobjedu protiv Meksika u momentu kad su Argentinci hodali po ivici žileta - tj, mogao je, ali bi to bilo riješeno npr crvenim i penalom, ne vjerujem da bi pisali scenario da Erera u sedamdesetom minutu zakasni da izađe Mesiju u blok, a ovaj pogodi jedini ugao koji Očoa nije mogao da dohvati.

Niti mi je sami broj sviranih penala dokaz sudijske pomoći, pogotovo sa današnjim tendencijama, gdje se svima i u svim ligama sviraju penali za svaku sitnicu. Na kraju krajeva, Mesi bi imao protekciju i da je došao kao igrač Valjadolida, zbog kombinacije svog renomea, i toga što je scenario izgledao odlično, kao što će protekciju za 4 godine izvjesno imati Mbape, kamoli ako 2030. bude jurio da se izjednači sa Peleom. Ipak mislim da glavna priča treba da bude da su Argentinci sa nimalo spektakularnim sastavom u četvrtfinalu nadigrali Holanđane, u polufinalu razbili Hrvate u paramparčad, a u finalu bili za klasu bolji od Francuza, a da ni u jednoj utakmici nisi imao utisak da Mesi vuče gomilu uličara, nego da čitav tim jednostavno igra bolje od protivnika. Posle toga je stvarno teško predstaviti da im je nešto poklonjeno.