Čisto da apostrofiram ovo što je Foteljaš napisao, gledajući od OI u Barseloni od kada smo samostalni, 1/8 (ili 12,5%) od ukupnog broja zlata čini to jedno zlato individualnih neborilačkih sporova (Ivošev), a 1/11! (ili samo 9%) čine zlatne medalje u ukupnom bilansu streljaštva. Neverovatna statistika. Pogotovo kad se pogleda malo preko plota, gde od samo 3 medalje u streljaštvu, čak 2 su zlatne.
Olimp wrote:Zato je iluzorno nadati se ičemu na OI od džudista, ja se ni u Tokiju nisam nadao osim malo za Majdova čovjek je tad ipak bio svjetski prvak.
Apsurd da cemo imati najviše predstavnika u džudou a niko od njih nece biti realan kandidat za medalju, a u tekvandou cemo imati od nula do maksimalno 3 (teško sva 4) a imamo 4 takmičara koji bi se mogli boriti za medalje.
Dogodine je prioritet i preduslov za lijep bilans medalja u Parizu da prođe što više tekvandoista i rvača.
Jesmo loši, a nažalost linija trenda je čak i u padu kod džudoa. Ali mene bi 2 repasaža zadovoljila. Ne može u svakom sportu medalja. Lično, ovaj sport uz tekvondo, najviše preferiram od svih borilačkih. Ostali su mi ili nasilni ili glupi.
Potencijalni uspeh tekvondista na OI je velika misterija. Ako nisi u top8 nosilaca, odmah na startu ti dođe neka zverina, pa ti bacaj pasulj da li će dogurati do finala ako te oduva, a verovatno gubiš. Generalno o šansama na OI u borilačkim sportovima, najbolje se može videti na primeru tekvondista i rvača ove godine. Tekvondisti bez medalje na usranim MI, pa onda 5 medalja na SP (doduše kad je i najvažnije) i na kraju sva 4 poraza u prvom kolu na GP finalu. Rvači jedva jedna bronza na EP, a na SP 4 zlata. I aj ti sad pravi neku projekciju.

Naravno jedno je sigurno, što više kandidata, više i šansi.

Da dodam još, Gale je pre neki dan na dodeli priznanja za najboljeg trenera sveta rekao da imamo šanse da nam petoro tekvondista direktno ode na OI, čime je nagovestio da će nakon Nove godine Nadica preći u 67+ kategoriju.