Malkovic wrote:Мислим да ћемо се, што због формата, што због квалитета ривала, опет вратити на форму из претходних квалификација и ЛН, уз наду да ће се појавити неки бекови који ће уравнотежити селекцију, омогућити Тадићу (али и Костићу) још један циклус на добром нивоу, уклопити СМС-а са неким дефанзивнијим инконтристом, користити Влаховића и Митровића док решетају.
Treba nam i levi i desni bek...i to neki na nivou ostatka ekipe, a to će teško tek tako da se pojavi.
Uz to, ako se pojave bekovi i pređemo na 4 pozadi, automatski gubimo Kostića...a on je među 2-3 najvažnija igrača ove reprezentacije.
Ono kako ja vidim, je da je ovo što smo probali protiv Švajcarske samoubistvo. Naročito na turnirskom takmičenju i to kao treća utakmica u 8 dana...
Ali isto tako, to može da prođe u kvalifikacijama protiv slabiji ekipa, naročito u našoj grupi za EP.
Sa druge strane LN treba da nam posluži da nađemo način da igramo sa jačima od sebe, a da pri tome to izgleda takmičarski.
Ja trojicu pozadi ne bih dirao, tj. ne bih prelazio na 4...jer nemamo bekove za to...ma ni na radaru, a kamo li da neko odmah marta uskoči.
Kod ove trojke pozadi, Veljković mi se najmanje sviđa. Mislim da su i Milenković i Pavlović odlični i da sve njhivove greške proizilaze iz kolektivne odbrane, a ne njihovog (ne)kvaliteta. Umesto Veljkovića bi značio neki štoper koji je dobar na lopti (uloga Bonućija u Juventusu), ali i bez toga može da se preživi...
E sada, ako ćemo da igramo sa trojicom pozadi, ja sam takođe sve više za to da to bude 3-5-2, nego 3-4-2-1.
U 3-5-2, ima mesta i za, uz trojicu pozadi, Kostića, Žileta, SMS-a, Mitrovića i Vlahovića. Zapravo, tu najviše visi Tadić. Ali najbezbolnije je njega odstraniti, jer je na kraju karijere. Naravno, ne mislim trajno odstraniti, već mu smanjivati ulogu...
Ovim pomenutim gore treba dodati Lukića, Ilića, Samardžića (?), Maksimovića i tražiti nekog mlađeg Gudelja (Zdjelar ?). Račić je spor za tako nešto, a Grujić em spor, em mek...
I da...Radonjić se dosta dobro uklopio kod Jurića. On itekako može i treba da bude alternativa Kostiću.
Problem je druga strana i neko umesto Živkovića. Možda Mitrović, komšijski? A značilo bi da tu nađemo nekog trkača, jer je Lazović verovatno završio svoje...kao i Đuričić, Mitrović, pa i Gudelj, nadam se...
Za poziciju štopera imamo i Erakovića, pa i Svetu Markovića...ne mogu trenutno da se setim još nekog...
Sve u svemu, kada se pogleda grupa za kvalifikacije za EP, te naš tim, imamo zicer da se plasiramo i da nam maltene kompletan tim sa ovog SP-a, igra i EP.
Samo da ostane Piksi...