Board index Fudbal Reprezentativna takmičenja SP u Fudbalu Katar 2022.

Grupa C (Argentina, Saudijska Arabija, Meksiko, Poljska)

Које репрезентације пролазе групу?

Аргентина
15
42%
Саудијска Арабија
5
14%
Мексико
11
31%
Пољска
5
14%

Total votes : 36

Re: Grupa C (Argentina, Saudijska Arabija, Meksiko, Poljska)

Postby Olimp » 01 Dec 2022, 00:49

Ljudski je nadati se ali mi smo jedino 1998 imali tim koji je objektivno mogao do medalje.
Nismo odigrali nešto posebno ali i takvi smo rutinirali Amere i Irance, izgubili bod protiv Švaba koje smo nadigrali ako se sjećam i onda loš meč u osmini i ipak nesretan poraz od Holandije koja je bila po meni najbolji tim na tom SP.
Usput da kazem meni najbolje SP koje sam ikad gledao, najvise super kvalitentih timova a i mi smo bili jedan od tih.

Mi smo tada imali barem 7-8 odličnih igrača Miha, Mijat, Jugović, Savicevic, Savo, Piksi, Bata Mirkovic, Stankovic.

Danas pogledajte gdje igra nasih prvih 7 igraca od golmana do ofanzivnih vezista.
Torino Fiorentina Salzburg Werder Torino PAOK.
Jedino Kostic, Vlahovic igraju vaznu ulogu u jakom timu, i Tadic, Sergej u solidnima. Plus Mitrovic odlican u bezveznim timu ali jakoj ligi.

Tim iz 1998 je barem duplo jači, pa se ja nisam necemu posebnom ni nadao sada.
Olimp

Postby Tegi » 01 Dec 2022, 00:54

Bogun wrote: Svakako imaš bolje pamćenje od mene, ali ja koliko se sećam mi smo rutinirani u tim utakmicama

Stvarno si pogrešio. Gana je bila bara-bar, imali smo mnogo bolje šanse do primljenog gola u samom finišu, Žigić promašio prazan gol na 0-0. Australija je morala biti rešena u prvom poluvremenu. Eliminisani smo kao da smo najgora seljačka ekipa gde izdominiraš u polju i ispadneš na vulgarne greške svojih defanzivaca i ogromne promašaje ofanzivnih igrača u ključnim trenucima. Šta je Krasić promašio protiv Australije... gde smo u prvom poluvremenu imali više od igre, samo je pitanje vremena bilo kada će pasti gol.

Inače, kada si spomenuo veru u tu selekciju. Imam tezu, dobrim delom izvedenu iz vlastitog iskustva, da čovek koji organski voli i prati sport najstrastvenije navija za svoj klub/selekciju u periodu od 15. do 20. godine. Prosto, tada su najpomireniji kvantitet praćenja sporta, sposobnost prepoznavanja dinamike utakmice i nekih osnovnih taktičkih postavki i emocija kakvu samo mladost može da donese. Kao što se zdravom čoveku nikada ne poklope godine najveće mudrosti i godine najveće fizičke snage, ali sa 40ak postoji najveća harmonija između tih psiho-fizičkih komponenata. Posle postaneš još mudriji, ali džaba kada ne možeš da radiš po ceo dan i kada te hvata san već oko 2 popodne. Tako je i sada sa fudbalom, mogu logično da interpretiram gde je zapelo u prve dve utakmice i da predložim neko rešenje igranja protiv Švajcarske, ali džaba kada ne odgledam zbirno 20 fudbalskih i košarkaških utakmica nedeljno kao ranije i kada ne čekam prvenstvo 6 meseci, već se fokusiram 2 dana pre otvaranja.
Last edited by Tegi on 01 Dec 2022, 01:03, edited 1 time in total.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Olimp » 01 Dec 2022, 00:58

Baš odličan post Tegi, pogotovo opservacija oko najboljih godina za sport i emocije.
Ja SP 1998 sam čekao bukvalno pola godine i Mijatova prečka boli dan danas.
A također s druge strane Indy 2002 nikad necu zaboraviti, sjecam se maltene svakog koša od cetvrtfinala do finala bukvalno bih mogao prepričati cijele mečeve napad po napad :)
Olimp

Postby medjutim » 01 Dec 2022, 07:59

Cvele wrote:Meni je Australija najtezi fudbalski poraz u zivotu.

Artmedije se slabo secam, Argentine malo bolje, protiv Augzburga i AZa je bila sreca u nesreci sto nisam mogao da pratim.

Sve na A jebote.

od svih tih se Australije najmanje sećam, gledali u kafani jer smo posle išli u A-kademiju na A-rkonu..

samo se crta..
Sačuvaj me bože srpskog junaštva, hrvatske kulture i legendi Partizana
medjutim

Postby Bogun » 01 Dec 2022, 08:09

Tegi, onda sam bio u krivu.
Potisnuta sećanja. Više se sećam sveopšteg osećaja razočarenja i bljutavosti, nego samog sadržaja utakmica.
Antipop Antonije » 15 Feb 2025, 23:11
Neki ovde ne zasluzuju ni u ludnicu da ih puste a ne na forum. I to jos da navijaju za Partizan.
Bogun

Postby Grande Alessandro » 01 Dec 2022, 09:01

Tegi wrote:...emocija kakvu samo mladost može da donese...

Najviše ovo...
A inače, posle te 2010, sam batalio da pratim reprezentativni fudbal. Mislim gledam ja to, ali nema tu nikakvog žara...to SP me je dokrajčilo...
I da...malo bih ja taj period još proširio na period od 15 do 25 god...mada to verovatno zavisi do čoveke i brzine kojom sazreva.
I još nešto...takođe mislim da pamćenja koja imam kao klinac, su daleko preciznija i lakše mogu da ih evociram, od onoga što se desilo u nekim tinejdžerskim godinama. Npr. nekih stvari sa SP1994 se sećam kristalno jasno, kao da sam ih juče gledao, dok na mnoge stvari sa SP1998 uopšte nemam uspomenu...a na drugom smo učestvovali, dok na prvo pomenutom ne...
Jbm li ga...verovatno postoji neko logično objašnjenje za sve to...ali što kažu nisam školovao taj deo...

I da, kada je već Cvele pomenuo...definitivno je Artmedija br. 1, po pitanju utiska i razočarenja. Posle utakmice bukvalno nisam znao gde se nalazim...neki tup bol...hoćeš da izađeš iz sopstvene kože, a ne možeš...

Još nešto...po pitanju SP2010...baš to što si napisao...mi smo odigrali odličan turnir!
Protiv Gane je bilo najslabije, mada i tu nismo trebali da izgubimo...a o Australiji si sve rekao...Krasića ću pamtiti po toj utakmici i onih uvodnih 6 meseci u dresu Juvea, kada su ga svi od reda poredili sa Nedvedom... :biggrin:
Grande Alessandro

Postby rabesandratana » 01 Dec 2022, 09:09

Olimp wrote:Ljudski je nadati se ali mi smo jedino 1998 imali tim koji je objektivno mogao do medalje.
Nismo odigrali nešto posebno ali i takvi smo rutinirali Amere i Irance, izgubili bod protiv Švaba koje smo nadigrali ako se sjećam i onda loš meč u osmini i ipak nesretan poraz od Holandije koja je bila po meni najbolji tim na tom SP.
Usput da kazem meni najbolje SP koje sam ikad gledao, najvise super kvalitentih timova a i mi smo bili jedan od tih.

Mi smo tada imali barem 7-8 odličnih igrača Miha, Mijat, Jugović, Savicevic, Savo, Piksi, Bata Mirkovic, Stankovic.

Danas pogledajte gdje igra nasih prvih 7 igraca od golmana do ofanzivnih vezista.
Torino Fiorentina Salzburg Werder Torino PAOK.
Jedino Kostic, Vlahovic igraju vaznu ulogu u jakom timu, i Tadic, Sergej u solidnima. Plus Mitrovic odlican u bezveznim timu ali jakoj ligi.

Tim iz 1998 je barem duplo jači, pa se ja nisam necemu posebnom ni nadao sada.

+Djukic, Komljenovic, Djorovic, Jokanovic, Savo, Darko Kovacevic, Drulovic...

I to svi u najboljim igrackim godinama i top formi, glavni igraci u svojim klubovima.
Jedini je Dejo bio pod upitnikom, dosao je povredjen na prvenstvo.

Najslabija karika nam je bio Kralj.

I dalje ne mogu da verujem da je neko ovakav tim dao u ruke Santracu, igracki kvalitet i kvantitet je bio takav da smo mogli do same zavrsnice.
Protiv Holandeza smo odigrali sramnu utakmicu , i takve nas je promaseni penal Mijata delio od prolaska u sledecu rundu.
Nema sanse da nam se skoro ponovi takva generacija.
Vucicu pederu ne damo ti titulu !

Dacha
Deda
NBG
Cuburac i cerka
Dexi
Angus Young
Don i kum
Jedno ime
Chinaski
rabesandratana

Postby Isak » 01 Dec 2022, 10:25

Fudbal je ponekad baš surov.
Sjajan turnir Sudijske , mnogo su više prikazali i od Poljske i od Meksika , na kraju ih je eliminisao onaj promašeni penal protiv Poljaka.
Argentini se baš otvorio žrijeb , Australija pa Holandija/SAD , bilo bi iznenađenje da ne odu u polufinale.
Isak

Location: Iza brda je polje , iza polja je šuma , iza šume je kuća , iza kuće je put koji vodi do mene

Previous

Return to SP u Fudbalu Katar 2022.