Board index Košarka Evropska košarka

Evroliga

Re: Evroliga sezona 2011/2012

Postby CRNO_BELI » 13 May 2012, 22:01

Crazy Soul wrote:Mislim da su svi zaboravili da su Krstasi utrenirali Olimpijakos upravo za ovo .... Image

Cim sam vidio da si ti ostavila komentar, znao sam sta u njemu pise. :biggrin:
Nije najveća budala onaj koji ne umije da čita, nego onaj koji misli da je sve ono što pročita istina. - Andrić

Ako hoćeš da budeš najbolji, moraš da trčiš sa najboljima. - Dule
CRNO_BELI

Postby Talicni Tom » 13 May 2012, 22:07

jedibojan wrote:...

I ja imam takav utisak, ali kada malo provrtim utakmicu u glavi vidim da nije samo on rješavao. Organizovao je napade za svakog igrača u petorci, priliku su imali svi. Ono što dovodi da on izgleda sebičan je to što mu je jedino sigurno napadačko rješenje da se podigne na šut nakon bloka, pogotovo ako zatvore pas i onda ispada da je gladan slave više nego što jeste. A takvim rješenjima je naročito sklon kada ga krene šut. A kada bi uspio razviti bar još neki segment individualnog napada mnogo manje bi se pričalo i izgledalo da je željan slave.
Jednostavno, nije alibi igrač, a nije klasa da nosi tim sve vrijeme.
AirBall wrote:Partizana niko ne sme da krade...
Talicni Tom

Postby kezman » 13 May 2012, 22:12

Milos Teodosic :laugh:
kada su političko-udbaško-mafijaška šićarska goveda bez grama mozga, fudbalskog znanja i grobarskog gena rastera(va)li Partizanovce... sve ovo što se dešava je logičan i očekivan sled, i kao takvog ga treba tretirati -
mastro mostro
19/08/2012,
kezman

Postby harper lee » 13 May 2012, 22:14

ofkovac wrote:kazlauskas uopste nije spremao ekipu za finis sezone, od prvog dana samo rotira igrace po difoltu bez ikakvog plana, to moze da radi pola ljudi sa ovog foruma...duda je sve lepo tempirao, snimio tokom sezone ko je gladan uspeha i to je forsirao, naravno da je iz egal zavrsnice izasao kao pobednik, kapiram da je znao svaki plan kazlauskasa u poslednjim minutima...

I meni se cini da je Kazlauskas opasno zajebao utakmicu. Najpre na +19 pusta divljanje wannabe igraca tipa Gordona i Sveda, ceka do +5 da bi uzeo time-out, ne vadi Tea na sredini poslednje cetvrtine kad svako ko je Tea gledao jednom u zivotu zna da mu se obavezno moraju preseci ti minuti ludiranja, cak je cini mi se i Kirilenka predugo drzao na klupi dok je Oli spustao razliku. Kad je posle voda usla u usi nominalni kvalitet ne igra neku narocitu ulogu koliko igra psihologija igraca, pa su Printezis i Papanikolau izgledali kao Lebron i Vejd a Kirilenko koji je duplo bolji igrac u tim trenucima se nije video na parketu. NIjedna od tih gresaka nije revolucionarna ali kad se sve sakupe dodjes u situaciju da igras na jednu loptu protiv trenera koji je ovakve zavrsnice crtao pre nego sto si se ti rodio, sa igracima koji su iz minuta u minut sve vise i vise gubili samopouzdanje, protiv tima koji je namirisao krv. I dok je Kazlauskas cekao sta ce Spanulis da uradi Duda je totalno pomerio igru sa njega i dobio utakmicu na potpuno drugaciji nacin i sa drugim igracima u odnosu na polufinale.

Rezultat i nije toliko neocekivan kad se sve to uzme u obzir. Duda je majstor za cedjenje suve drenovine sve dok ima kapi da se iscede a Kazlauskas tek treba da shvati da izmedju igraca i trenera mora da postoji povratna sprega kad je oslonac u pitanju. Igraci Olija su uzeli od Dude ono sto Kazlauskas nije imao da da igracima - muda.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby CrniGuja » 13 May 2012, 22:17

Pitanje za irr-a,ne vidim opet ni kakvu ti vezu uocavas sa Panatinaikosom niti zasto ja moram da smatram Olimpijakos kao nekog rivala ili sta god.
Strani klub koji je prikupio moje simpatije i zbog toga sam navijao za njih.
Kao sto za zelenu bagru igra Aleks Maric, a trenira ih Zelja Obradovic, tako i taj Olimpijakos trenira bivsi trener Partizana i legenda srpske kosarke, pomocnik mu je covek koji je radio u Partizanu, igra im srpski reprezentativac Keselj, tu je i skoro srpski Pero Antic :D, pomocnik jos jedan Srbin...
Koliko god je nelogicno neko identifikovanje kroz Olimpijakos , jos je nelogicnije neko zdusno podrzavanje Panatinaikosa.
Ovi cigani iz Pireja nas barem ne cerupaju kao zeleni smradovi.
CrniGuja

Postby ofkovac » 13 May 2012, 22:23

harper lee wrote:
ofkovac wrote:kazlauskas uopste nije spremao ekipu za finis sezone, od prvog dana samo rotira igrace po difoltu bez ikakvog plana, to moze da radi pola ljudi sa ovog foruma...duda je sve lepo tempirao, snimio tokom sezone ko je gladan uspeha i to je forsirao, naravno da je iz egal zavrsnice izasao kao pobednik, kapiram da je znao svaki plan kazlauskasa u poslednjim minutima...

I meni se cini da je Kazlauskas opasno zajebao utakmicu. Najpre na +19 pusta divljanje wannabe igraca tipa Gordona i Sveda, ceka do +5 da bi uzeo time-out, ne vadi Tea na sredini poslednje cetvrtine kad svako ko je Tea gledao jednom u zivotu zna da mu se obavezno moraju preseci ti minuti ludiranja, cak je cini mi se i Kirilenka predugo drzao na klupi dok je Oli spustao razliku. Kad je posle voda usla u usi nominalni kvalitet ne igra neku narocitu ulogu koliko igra psihologija igraca, pa su Printezis i Papanikolau izgledali kao Lebron i Vejd a Kirilenko koji je duplo bolji igrac u tim trenucima se nije video na parketu. NIjedna od tih gresaka nije revolucionarna ali kad se sve sakupe dodjes u situaciju da igras na jednu loptu protiv trenera koji je ovakve zavrsnice crtao pre nego sto si se ti rodio, sa igracima koji su iz minuta u minut sve vise i vise gubili samopouzdanje, protiv tima koji je namirisao krv. I dok je Kazlauskas cekao sta ce Spanulis da uradi Duda je totalno pomerio igru sa njega i dobio utakmicu na potpuno drugaciji nacin i sa drugim igracima u odnosu na polufinale.

Rezultat i nije toliko neocekivan kad se sve to uzme u obzir. Duda je majstor za cedjenje suve drenovine sve dok ima kapi da se iscede a Kazlauskas tek treba da shvati da izmedju igraca i trenera mora da postoji povratna sprega kad je oslonac u pitanju. Igraci Olija su uzeli od Dude ono sto Kazlauskas nije imao da da igracima - muda.

upravo to, umesto da prelomi mec i nokautira protivnika on forsira gordona, sad jeste da ja gordona mrzim, ali brate on cele sezone sakati razliku koju napravi prva petorka, kad god udje oni padaju rezultatski, i sto je najgore, uvek, ali uvek kazlauskas kasni sa reakcijom, iscima tek kad se razlika spusti ispod 10...samo ovo se nije igralo u moskvi da ti mozes da kalkulises i grci kad su videli da im se tim vraca zagrmeli i podigli igrace maximalno...
ofkovac

Postby bekrinjo » 13 May 2012, 22:25

Image
bekrinjo

Postby jedibojan » 13 May 2012, 22:27

Talicni Tom wrote:
jedibojan wrote:...

i onda ispada da je gladan slave više nego što jeste.

ovde se ne slazemo. ja mislim da je upravo to problem. imao je on i veceras nerezonskih suteva sa 9 metara (jedan takav dao u 2/4), imao je i ono "pustite matorog igramo sta ja kazem". Veceras matori objasnio, a Teo sto pre shvati da je duuug put pred njim do vrhunskog igraca to bolje i za njega i za nase zivce
dogodine u Istambulu
jedibojan

Postby Unexpected » 13 May 2012, 22:27

Meni nije jasno što Rusi nisu pravili faul na kraju. Grci su dosta snage potrošili na povratak, realna je šansa da bi u toj situaciji promašili bar jedno, a i da oba ubace, ako se ne varam, ostalo bi dovoljno vremena za šut.
The End.
Unexpected

Postby irriducibili » 13 May 2012, 22:29

CrniGuja wrote:Pitanje za irr-a,ne vidim opet ni kakvu ti vezu uocavas sa Panatinaikosom niti zasto ja moram da smatram Olimpijakos kao nekog rivala ili sta god.

Lepo si pitao, lepo cu ti i odgovoriti. Olimpijakos je klub koji je u toliko bliskim vezama sa Zvezdom, da su bezmalo postali jedno. Ja ne poznajem Zvezdasa, koji bi pod bilo kojim okolnostima navijao za PAOK. A Panatinaikos nisam ni mesao u tu pricu, osim sto se nadam da makar u Grckoj titula nece promeniti vlasnika...
irriducibili

Postby kezman » 13 May 2012, 22:31

Siskauskas je jednu tutlu dao Panatenaikosu a jednu Olimipijakosu ...Oba puta je promasio za titulu ...
kada su političko-udbaško-mafijaška šićarska goveda bez grama mozga, fudbalskog znanja i grobarskog gena rastera(va)li Partizanovce... sve ovo što se dešava je logičan i očekivan sled, i kao takvog ga treba tretirati -
mastro mostro
19/08/2012,
kezman

Postby Houdini » 13 May 2012, 22:31

Unexpected wrote:Meni nije jasno što Rusi nisu pravili faul na kraju. Grci su dosta snage potrošili na povratak, realna je šansa da bi u toj situaciji promašili bar jedno, a i da oba ubace, ako se ne varam, ostalo bi dovoljno vremena za šut.

Jbg utakmica gde se tesko daju kosevi iz igre, a jos Oly nije imao vremena da organizuje napad vec da improvizuje nesto. Sa druge strane ti moras da pravis faul nad Spanulisom. Sa ove pozicije deluje kao losa odluka, ali ja bih da sam trener isto postupio. To praviti faul ili ne u poslednjim trenucima je cista kocka.
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby CrniGuja » 13 May 2012, 22:36

irriducibili wrote:
CrniGuja wrote:Pitanje za irr-a,ne vidim opet ni kakvu ti vezu uocavas sa Panatinaikosom niti zasto ja moram da smatram Olimpijakos kao nekog rivala ili sta god.

Lepo si pitao, lepo cu ti i odgovoriti. Olimpijakos je klub koji je u toliko bliskim vezama sa Zvezdom, da su bezmalo postali jedno. Ja ne poznajem Zvezdasa, koji bi pod bilo kojim okolnostima navijao za PAOK. A Panatinaikos nisam ni mesao u tu pricu, osim sto se nadam da makar u Grckoj titula nece promeniti vlasnika...

Pa to se vise u fudbalu tripuju nesto, u kosarci je rukovodstvo Olimpijakosa do Zvezde stalo ko do lanjskog snega.
A ruku na srce, PAOK i nije u nekoj poziciji u evro kosarci pa da se dodje do situacije da se navija za njega.
Kako god, hvala na odgovoru.
CrniGuja

Postby harper lee » 13 May 2012, 22:37

Unexpected wrote:Meni nije jasno što Rusi nisu pravili faul na kraju. Grci su dosta snage potrošili na povratak, realna je šansa da bi u toj situaciji promašili bar jedno, a i da oba ubace, ako se ne varam, ostalo bi dovoljno vremena za šut.

Zajebao ih je Siskauskas. Izgleda je bio dogovor da ako Siska ubaci drugo nakon sto je promasio prvo prave faul upravo iz tog razloga koji si pomenuo. Cak je izgleda Teo to doviknuo igracima. Medjutim, ovaj nije ubacio nista i na +1 je bilo za ocekivati da ce da pokusaju da brane taj sut. Inace, velika je (i zasluzena) povika na Tea sto je onoliko izdivljao u cetvrtoj cetvrtini ali je istina takodje da je imao i barem tri ciste asistencije za sut bez odbrane u poslednjih nekoliko minuta. Dva puta su masili sa cetiri metra a jednom je Siskauskas sam kao duh omasio trojku. Takodje mi nije jasno zasto niko nije trazio Kirilenka u napadu, ja ne znam da li je covek uopste sutnuo na kos poslednjih deset minuta.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Postby Napredpartizan » 13 May 2012, 22:43

Pogodio je Kirilenko onaj sut za 59-52...I on je izgubio par lopti u napadu...
Napredpartizan

PreviousNext

Return to Evropska košarka