Board index Košarka Reprezentacije

Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Re: Kosarkaska Reprezentacija Srbije

Postby bezvezarije » 15 Jun 2022, 16:51

Ako usporedimo Jokića od prošlog takmičenja

Nba 2019/20 sezona 20 poena, 51% FG
Nba 2021/22 sezona 27 poena, 58% FG i bolja odbrana

Znači iako mu manje odgovaraju Fiba pravila za očekivati je njegov najbolji nastup do sada za reprezentaciju.
bezvezarije

Postby fighter » 15 Jun 2022, 16:54

Ocekujete li Tea u sastavu ili ipak ne?
fighter

Postby Slavisak » 15 Jun 2022, 16:59

Ja ne znam otkud takvo misljenje preovladava u narodu da Jokicu ne odgovaraju FIBA pravila, a na njima je odrastao. Kosarka je kosarka a on je dosta raznovrstan u napadu i moze da se uklopi u bilo koji sistem. Nadam se da ce kod pesica biti ukljucen mnogo vise u napadu nego sto je bio kod Djordjevica.
Slavisak

Postby bezvezarije » 15 Jun 2022, 17:06

Slavisak wrote:Ja ne znam otkud takvo misljenje preovladava u narodu da Jokicu ne odgovaraju FIBA pravila, a na njima je odrastao. Kosarka je kosarka a on je dosta raznovrstan u napadu i moze da se uklopi u bilo koji sistem. Nadam se da ce kod pesica biti ukljucen mnogo vise u napadu nego sto je bio kod Djordjevica.

Zbog skupljanja u reketu i onog pravila od 3 sekunde, tako nešto.
bezvezarije

Postby Eddie Brock » 15 Jun 2022, 17:12

Samo da sudije ne pocnu da silje karu na MVp- ju x2 na sampionatu
UPRAVA NAPOLJE!
Eddie Brock

Postby Fratelo » 15 Jun 2022, 17:56

Ma kakav Jokic, kljuc je Kalinic, ako on ne bude igrao nista ni od ovog prvenstva.
Fratelo

Postby Cvele » 15 Jun 2022, 18:07

Fratelo wrote:Ma kakav Jokic, kljuc je Kalinic, ako on ne bude igrao nista ni od ovog prvenstva.

To je i Kari rekao.
Cvele

Postby fabricio » 15 Jun 2022, 18:13

:biggrin:
A sta ti radis kada ne poklanjas jogurte?
fabricio

Postby Tegi » 15 Jun 2022, 18:16

Cvele, zeza se Fratelo.
Last edited by Tegi on 15 Jun 2022, 18:51, edited 1 time in total.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Cvele » 15 Jun 2022, 18:47

A okej, nisam skapirao da se Fratelo zeza.
Cvele

Postby Dexi » 15 Jun 2022, 20:53

Nadam se motivisanom i posvecenom Jokicu ,a ne Jokicu koji cascava prisustvom :okk: .

Mislim da su sanse da zaigra Bogdan gotovo nikakve,ali i bez njega sa Jokicem i nadam se svim evroligasima smo prvi favoriti.Samo da se sacuvamo povreda i da Kari sve to lepo uklopi.

Mnogo ce bitni biti upravo ti igraci zadatka,iz drugog plana poput Lucica,Kalinica ,Gudure.

Mislim da se igranje Tea ne dovodi u pitanje.On i Vasa su po meni sigurni na kecu.Ono sto mene zanima kako ce uklopiti Jokica i Milutinova na petici,kako ce im raspodeliti minutazu,odnosno dal ce dati Jokicu 30+ min.ili ce deliti minutazu.No jos je rano razmisljati o tome.

Vasa ,Teo,Gudura,Avram,Jare,Dobric,Luca,Kalina ,Davidovac(Bjelica),Jokic,Milutinov,Balsa.(Petrusev) tim za zlato :okk:

Vise se bojim ovih sada kvalifikacija kako cemo to proci,nego li Ep u septembru.Optimizam mi dodatno pojacava odlicne sezone svih nasih igraca i bitne uloge u njihovim timovima.
Dexi

Postby Bogisa91 » 16 Jun 2022, 01:39

Ja bih rekao da je nama Bogdanović ključan igrač i uvek ako bi birao između njega i Jokica izabrao Bogdanovića. Mislim da će mo ponovo kao u Kini pogotovo bez Bogdanovica imati problem u spoljnoj liniji. Ja mislim da titule i medalje osvajaju bekovi pre svega što smo videli i kod Spanaca,Argentina,Slovenaca kao i kod nas u stara vremena i novija sa Djordjevicem gde su dominirali Teo i Bogdan. Treba imati dobru igru pod lošem veoma je važna ali vise želim da vidim jedan tandem Djordjevic Danilovic nego nekoliko Jokica. Možda grešim ali sumnjam u nas tim bez Bogdanovica sa matorim Teom.
Bogisa91

Postby Bojdo » 16 Jun 2022, 03:51

Neki danasnji centri imaju drugacije vještine, nije bas usporedivo sa proslim vremenima. Itekako mogu vuci svoje ekipe.
Република Српска је Пијемонт српства!
Bojdo

Postby veljkos161 » 16 Jun 2022, 04:16

Nema to veze,kvalitet je kvalitet.
Videli smo kod Spanaca,uspostavljanje dominacije bekovima tipa braca Gasol :biggrin:
Djordjevic i Danilovic pre "nekoliko Jokica".
Ne znam,ne mogu se oteti utisku da Srbi prilicno nipodastavaju Jokica u kosarkaskom smislu.
Kao da mnogi nisu svesni kakav igrac je u pitanju.
Nisi nadležan :stani:
veljkos161

Postby Tegi » 16 Jun 2022, 04:47

Jednostavan razlog, ne gledaju NBA. A po tome kakav je tretman imao na SP, reklo bi se da ni FIBA sudije ne gledaju.

Čovek mora u nekoj meri preceniti ligu koju najviše prati i potceniti onu koju uopšte ne prati, makar dok se ne zagreje za nju.

Katai je Jokić u ogledalu. FKCZ je poslednjih godina ponovo najpopularniji sportski akter u Srbiji, pa ga dobar deo navijača tog kluba voli više od najvećeg igrača u njegovoj istoriji. Slično rade Hrvati sa Livajom i Oršićem koji su takođe poluveterani od 30ak godina, jer im je liga dovoljno kvalitetna da bi je gledali više od Premijer lige.

Ili u košarci, Avramović i Dobrić razbiju zavšrnicu ABA i odmah ih svi stavljaju u 12. Isti taj Avramović je smatran otpadom od igrača dok je bio najbolji stelac Endese.

E sad, druga strana medalje je što Jokić svojom pasivnošču i nevezanošću za Srbiju (ne mislim samo na odbijanja reprezentacije) kriv zato što ta liga nije toliko popularna kod nas. Srbija je "gorela" kada je Đoković 2007. uzeo Majami protiv Kanjasa i došao u polufinale RG uz vrlo lak žreb, iako je tenis do te godine bio nepopularniji od odbojke, rukometa i vaterpola i sve ih zajedno istisnuo sa fluidne pozicije "trećeg sporta".

I otuda ta poređenja "Piksi ili Modrić", "Mesi ili Maradona" iako se statistički može golim okom rešiti dilema. Potrebno je da sportista idejno, simbolički ili politički stane na stranu naroda da bi ga narod do kraja prihvatio. Ili da makar poseduje neku harizmu. Jokiću je najjači adut bila ona priča o burecima i fotografijama iz detinjstva, ali i to je priča koja potekla odozdo, ne iz marketinških krugova.

Tu su Ali i Džordan primeri kako sportista može da dođe do apoteoze. Ili stajanje na stranu poniženih i uvređenih ili uzlet korporacija i mas-madija s kraja 80-ih i početka 90-ih. S tim da ovaj prvi deo ne sme preći kritičnu tačku kako te korporacije i politika ne bi ekskomunicirali. Ali bi sigurno mnogo gore prošao 20 ili 40 godina ranije.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

PreviousNext

Return to Reprezentacije