Board index Fudbal Reprezentativna takmičenja

Fudbalska Reprezentacija Srbije

Re: Fudbalska Reprezentacija Srbije

Postby Lajger » 02 Jun 2022, 22:14

grobar_Zvornik wrote:Nek neko kaze idiotima da postoji i zastava Republike Srpske

https://www.kurir.rs/sport/fudbal/3946105/srbija-norveska-marakana-zastava-rusija-redari-navijaci

Antiruska histerija kao priprema za nešto mnogo zlokobnije.
Otpadnik i Grešnik.
Lajger

Postby Sezione » 02 Jun 2022, 23:48

Ne vidim cemu ovoliko polivanje po navijacima bar za ovu utakmicu, prvenstveno na forumu, aj Mitar i ima pravo, plasirali se momci na Svetsko ali nema prosecan Srba mozak da dodje i da to pozdravi u takmicarskoj utakmici, na poslednju pred Katar ce doci i kurta i murta pa nek bude i protiv San Marina

Svakako je aksiom sramota da u dvomilionskom gradu ne bude pun stadion kad igra fubalska reprezentacija

Cak i ja koji pratim svaki moguci sport sam jutros saznao da se igra ovo, nemoguce je ispratiti sve, sasvim korektna brojka je bila sto se tice bocnih tribina, pogotovo zapad koji je bio skoro pun. Subjektivni osecaj 2/3 cigana na stadionu po aplauzu kad je ulazio Erakovic, vecinom zapad :D

Bolji smo bili, steta za onih par sansi, u prvih 15 min drugog smo ih bas sabili, ne secam se da smo skoro nekog tako saterali ali jbg izostao je taj gol

Jovicu i Radonjicu bi tako lupao samare da sam Piksi da to nije normalno, kakva je ono bolekurcija to je za pricu. Radonjic pogotovo, ponasao se decko kao da je prijateljska, izgleda da do pojedinih igraca, kao i do velike vecine navijaca, i dalje ne dopire do vijuga da je LN takmicenje sa odredjenim znacajem, a ne letnja liga koja se igra pro forme

Liga Nacija i Liga Konferencija i dalje ostaju enigmatika za prosecnog pratioca srpskog fudbala, Hajzenberg i Inzagi ne veruju :D

Sto se tice prvog mesta, duga je grupa, sreca pa na kraju ne primismo za 0:2, valjda nas nece jebati Skandinavci njihovom kombinatorikom ako budu u mogucnosti(kao Zabare 04), a crta im se da ce biti mogucnosti za to, ne bi me cudilo da medjusobno odigraju dva iksa ili 3 za 3

Svakako podrzavam izmestanje reprezentacije iz Beograda cim se naprave ovi stadioni po Srbiji, kad bude vezano jedno 5-6 utakmica van Bg da vidis kako ce na prvoj sledecoj u Bg da budu pune tribine, ovaj narod tako funkcionise

Zabarsko cigansko valjanje je preplavilo celu evropu, poceli i Norvezani, tipujem na neminovnu promenu pravila sto se toga tice u narednih 10 godina

Sever ocekivano prazan zbog Spasovdana :D
СВАКИ СВОГА УБИЈТЕ СУБАШУ!

U Kosovo se kunete, a po Zvecanu od Srba kradete

ODJEBI OD PARTIZANA BOLESNICE BOLESNI
Sezione

Postby Tegi » 03 Jun 2022, 05:25

Zamrznite na 3:20.

Strašno je kako nas sudije kasape nakon gola Kristijana i to sve sa VAR-om.

I da, više nije pitanje da li ćemo mi opstati kao narod, već da li uopšte zaslužujemo da opstanemo. Rekao bih da ne.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Monogamija » 03 Jun 2022, 07:26

Mnogo smo šansi propustili i sami sebe smo pobedili. Druga stvar što su oni iskoristili trenutak spavanja cele odbrane i dali nam tako lagan gol. Suđenje je glupo komentarisati, što neko napisa na drugoj temi, više se ne zna časnog krsta kada je penal igranje rukama.
Borjan - Stojković, Degenek, Savić, Rodić - Jovančić, Krstičić - Srnić, Ben, Marin - Pavkov
06.11.2018. Crvena Zvezda 2 - 0 Liverpul

SINIŠA MIHAJLOVIĆ 20.02.1969.-16.12.2022. Večna ti slava ljudino!
Monogamija

Postby Gerzovo » 03 Jun 2022, 07:46

A šta je sa Vlahovićem, jel povreda ili "povreda"?
Da se ne stavlja momak na stub srama, ali i prošli put nije bio tu, a nakon par dana igrao za Juve.
Gerzovo

Postby Grande Alessandro » 03 Jun 2022, 10:47

Povreda je...čak je i poslednjih par utakmica u Seriji A igrao sa tom povredom...tad je procenjeno da nije mnogo opasna (u pitanju je valjda primicač...neka upala).

Kasnije se ispostavilo da je to nešto hronično i sada je na terapiji naredne 4 nedelje, da bi bio spreman za prireme sa Juventusom i početak sezone.
Grande Alessandro

Postby veljkos161 » 03 Jun 2022, 11:36

Demokratski rob wrote:Ovo takmičenje treba igrati sa rezervnim snagama i odmoriti Tadića, Kostića, Mitrovića, Sergeja i još po neke bitne i preumorne igrače. Krajnje je vreme da Uefa i Fifa moraju uvesti kazne za ovakvu opstrukciju igre.

Pa da 24' kukamo kako smo 24 godine bez Eura,jedino za nas skoro sve utakmice nebitne a ne mozemo otici na 5 evropskih u nizu,a nema ko nije igrao u tom periodu.
Svi budale pa igraju a mi bi da odmaramo.
Nisi nadležan :stani:
veljkos161

Postby Tegi » 04 Jun 2022, 01:46

Pisao sam par puta o ovoj utakmici. Kako je Rajevac podmladio sastav neposredno uoči Svetskog prvenstva i umesto trilinga Esien-Apija-Muntari koji je pokidao Češku 2006. ubacio trio Anan-Kevin Prins-Kvadvo koji su u prvom poluvremenu razbucali naš tromi, veteranski vezni red sa Stankovićem i Milijašem. Sve vreme se igralo na našoj trećini terena, a Luković ne samo da je pokupio gomilu lopti, već je u tom njihovom presingu jedini imao muda da je iznese dok su se Vidara i Stankela tradicionalno krili preslikavajući svoje radiličke uloge iz klubova. Ono što je Rajevac propustio da kaže da je da smo u drugom Milijaša zamenili Kuzmanovićem i razbili ih do isključenja Lukovića, opsedali smo ih, usled čega je Žigić promašio prazan gol, a Kingson skinuo zicer Krasiću.

Umesto da uzmemo po 3 boda Gani i Australiji (kao što smo igrom zaslužili) i odigramo ratnički remi sa Nemcima, mi smo uzeli 3 boda u utakmici u kojoj smo se branili sa igračem više i ispali kao poslednji u grupi.

Zato ne volim kenjanja po Piksiju zbog poraza od Danske i Norveške. Jako mali broj detalja odlučuje, pogotovo kada konstantno igraš na gol više. Kao što smo na Parkenu nezasluženo pukli 0-3, tako su Portugalci mogli da nas rutiniraju 0-2 na Marakani da nije bilo blickriga početkom drugog poluvremena. Ili kao što brdo polušansi nije htelo da uđe protiv Norveške, isto je moglo da se desi protiv Irske na samom startu kvalifikacija ili u Lisabonu na samom kraju. Mnogo je važno da fortuna bude na tvojoj strani kada je najvažnije, a da ti okrene leđa kada je to relativno bezbolno. Jebeni Krstajić je ostvario bolji plasman od pokojnog Radomira samo zato što je naleteo na Kostariku kada joj je prajm prošao, a ovaj je dočekao da Gana smeni generaciju na KAN-u 4 meseca uoči Mundijala.

I setio sam se ove priče o promeni veznog reda kod Gane čim smo izvukli Kamerun. Zambo se raspadao u Fulamu na visoki presing iako će nas mučiti u njihovom kaznenom kao što je to radio Danilo Pereira, a uz njega ne samo da nemaju kvalitet u veznom redu, već ni p od tehničke potkovanosti i ako Onana ne bude poludeo, lako ćemo ih probušiti. Pod uslovom da im se u ovih 6 meseci ne pojavi neko novo ime ili dovedu nekog iz Francuske.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Tileoleo » 04 Jun 2022, 05:08

Опасна репка је била Гана. Њима се ваљда Есијен повредио пред светско и тако заправо отворио врата новим играчима на средини који су изнели светско. Боатенг се определио за Гану исто нешто пред сам почетак првенства и био велико појачање али је увек био и луда глава па је и очекивано што је онако скончао у репрезентаији.

И наравно брат Кингсон, голмански Подолски, који у клубовима није могао да састави 10 утакмица а онда против Америке у осмини у само једном мечу уђе у легенде светских првенстава.

Добра ствар је ово са тренерима и објашњавањима тактике попут The coaches voice који већ годинама доводи највећа имена. Надам се да ће бити још са нашим тренерима.
Tileoleo

Postby Tegi » 04 Jun 2022, 05:21

Tileoleo wrote:Опасна репка је била Гана. Њима се ваљда Есијен повредио пред светско и тако заправо отворио врата новим играчима на средини који су изнели светско. Боатенг се определио за Гану исто нешто пред сам почетак првенства...

Upravo tako. Tri Čelzijeva igrača su se povredila pred samo prvenstvo- Esijen, Balak i Ivanović, s tim što je samo poslednji zaigrao na SP i to vidno rovit, koleno.

Interesantno je da je Balaka u finalu FA kupa povredio upravo Kevin Prins. :biggrin:

I Nemačka je takođe profitirala njegovim odsustvom. On se nakon toga onako veteranski vratio u Bajer, a Nemci ne samo da su u Kediri dobili ozbiljnu motorčinu za naredne godine, već je baš na tom prvenstvu odigrao fudbal života.

Edit: Da, čak je i Drogba došao povređen, pa je presedeo prvo poluvreme protiv Portugala.

Ima na Jutjubu klip sa Nenadom Bjelicom gde objašnjava kako je razbio Atalantu 4-0 zaigravši jedini put sa 3 pozadi.
Last edited by Tegi on 04 Jun 2022, 05:27, edited 1 time in total.
Tegi

Postby Tileoleo » 04 Jun 2022, 05:25

Да јеботе, тачно га је Боатенг повредио. :laugh: Весели Балак чак и кад добије неко финале ,а врло ретко их је добијао, мора некако и да изгуби. Пирова победа.
Tileoleo

Postby Tegi » 04 Jun 2022, 05:46

Inače, nadam se da je to do kraja sezone, sparine, okupljanja 2-3 dana pre utakmice, ali meč sa Norveškom mi je prvi u kom mi se učinilo da Tadić igra onako veteranski, vaćaroški fudbal na potez i autoritet kod sudija. Nada su mi oni baloni sa kornera, kao i to što su Norvežani igrali jako usko u sredini, pa je više imao ulogu SS-a nego pleja ili ving-desetke.

Pisketa je pokazao koliko je inteligentan uvidevši da nam je potrebno više igrača koji mogu postići gol igrom po dubini i zato je uveo ving-bekove koji igraju kontra-nogom. I tu se najbolje videlo koliko je tužan pad u karijeri koji su doživeli Živković i Radonjić, s tim da potonji i dalje ima mogućnost da prođe 1 na 1, ali je katastrofalno fizički pripremljen.

I sada neka mi neko kaže da bi se toga setili Tumba i Krntaja.

Preglupi Srbi.
Tegi

Postby Puta Tapar » 04 Jun 2022, 08:30

Gana je čini mi se u jesen 2009. osvojila u20 svatsko prvenstvo, sećam se gledali smo na ekskurziji u Pragu i gledali ko će nam zagorčavati život na leto.
Puta Tapar

Postby Tegi » 04 Jun 2022, 09:15

Žreb je bio mesec dana nakon tog prvenstva. U mnogo velikom usponu je bio ganski fudbal tih godina, takav žreb je tada delovao mnogo teže nego iz današnje perspektive.

Andre Ayew je jedini iz te klase bio standardan na SP u Africi. Mimo njega je veliki ulogu na SP dobio i desni spoljni Inkum i u manjoj meri štoper Džonatan Mensa i Partizanov Adija, kome je Suarez izblokirao šut rukom, a onda i Muslera skinuo odlučujući penal. Zanimljivo je da je na seniorskom prvenstvu minute dobio i Li Adi iako kao (navodno) godinu dana mlađi uopšte nije ni igrao za šampionsku U20 selekciju.

Vrlo neobična selekcija, dosta mladih igrača iz B timova renominranih evropskih klubova koji su potpuno nestali, dosta fudbalera koji su igrali u Srbiji ili koji su na to prvenstvo otišli kao igrači lokalnih klubova, ali jezgro tima im je stvarno bio armirani beton- desni bek, kapiten Mensa, trojac u sredini plus Muntari i tandem Ayew-Gyan napred.

Očigledno je porodica Poco imala jake skaute tamo, ali ne treba potceniti ni našeg menadžera Gorana Milovanovića, koji je tamo i dovodio naše selektore od Barda do Plavog, a realno je i sa dovođenjem njihovih fudbalera u Srbiju retko grešio. Sve su to vrlo ozbiljna imena gde je Adija ispao jedini potpuni promašaj.
Tegi

Postby Baxter Stockman » 04 Jun 2022, 13:07

- Kada vidite slike iz Glazgova, Kopenhagena, Budmpešte, Osijeka... osećate se malo prazno. Ali, Bože moj, ne možemo da teramo ljude da dolaze na utakmicu. Hvala svima koji su došli protiv Norveške, ja sam takav da ću se i jednom čoveku zahvaliti ako dođe da nas podrži. Koliko god ih dođe morate da ih poštujete i date sve od sebe. To je obaveza prema samim sebi i prema njima. Daleko od toga da ne bismo želeli da bude pun stadion i da vetar u leđa igračima. I te kako prija. Ali dobro, svako ima pravo izbora. Na nama je da se borimo i verujem da će to neko nagraditi. Aplauzom ili kako već. To je sasvim dovoljno.

https://www.telegraf.rs/sport/fudbal/3508489-piksi-surovo-iskren-kada-vidite-slike-iz-osijeka-osecate-se-malo-prazno

Vidim i ovaj novinar pobegao sa SK.
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

PreviousNext

Return to Reprezentativna takmičenja