Board index Košarka Evropska košarka

Evroliga

Re: Evroliga

Postby hehule » 20 May 2022, 18:46

Moram da prokomentarišem Đordijevu odluku da Beograd neće imati dva tima u Evroligi. Ta odluka može da važi jedino dugoročno, ali za sledeću sezonu, ako ne bude ruskih ekipa, vrlo je realno da Zvezda i Partizan igraju EL pored vrlo verovatno Valensije.

Đordi želi jedan tim iz Aba lige i širenje tržišta još u Britaniji, Nemačkoj, Italiji i Francuskoj. Okej, tamo jesu najbolje pare od tv prava i reklama, ali...

Britaniju je smeštno i komentarisati, ona se pominje 10 godina unazad, kao poželjno tržište, ali tamo ljude košarka ne interesuje. Ljudi dođu jednom u 3 godine, pogledaju NBA global game, ko god da igrao i to je to i to podolazi pola evrope namenski, koji žele da odgledaju NBA utakmicu,a to ne mogu da obezbede u Americi, pa hajde fanovi da gledaju u Londonu. Ovako, da se igra NBA finale sve utakmice u Londonu, više ljudi bi bilo na prosečnoj srpskoj svadbi nego engleza tamo.

Italija ove godine dobija i Bolonju, okej, neće se time zadovoljiti, ali ne nazire se neki novi projekat tamo, vredan davanja Vajldkarte. Okej, ukoliko se desi u nekom momentu, sigurno je da će šutnuti nekog od naših predstavnika.

Nemačka ima Minhen i Berlin, od 15 ekipa na listi, Minhen 15. po proseku publike, Berlin 13. Verujem da tamo masno šiju za tv prava i od karata. Sumnjam da bilo gde najjeftinije karte za Evroligu koštaju manje od 20e po utakmici.

Što se tiče Francuske, jedini kanditat može biti Pariz, ukoliko vlasnici reše da ulože ogroman novac i sklope jak tim. Ostali nisu na El nivou.

Tako da, ako pogledamo dugoročno, sigurno niko od naših ekipa neće ni dvogodišnji ugovor potpisati, a što se tiče sezonske vajldkarte, meni je realno da ipak sledeće sezone to popune naše dve ekipe.

Rusi 99.99% neće igrati Evroligu, jer to bi bio presedan svih presedana. Možda jedino pod uslovom da ekipe nemaju nikakva ruska obeležja i da igraju domaće utakmice van Rusije.
Samo za njega znam,
I sve ću da mu dam.
Žaliti neću ni život svoj,
PARTIZANE TI SI MOJ!
hehule

Postby Mainland » 20 May 2022, 18:50

Ne bi me cudilo da neki turski klub skupi lovu i uleti,ako Bursa ne moze...
Clavus clavo extruditur
Mainland

Postby Radonjaa » 20 May 2022, 19:17

hehule wrote:Nemačka ima Minhen i Berlin, od 15 ekipa na listi, Minhen 15. po proseku publike, Berlin 13. Verujem da tamo masno šiju za tv prava i od karata. Sumnjam da bilo gde najjeftinije karte za Evroligu koštaju manje od 20e po utakmici.

Mislim da su za utakmice UNIKS-a cijene smiješne, osjetno jeftinije nego za ovosezonski Partizan. Kad sam nešto gledao, Žalgiris isto nije bio preskup, za Špance i Italijane si sigurno u pravu. Pogotovo Virtus dere. :biggrin: Mislim da kod njih nema sezonske ispod 400 - 500e.
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby Rajs » 20 May 2022, 19:45

Al se obradovao Petrusev kosu Micica

Samo sto dalje od KKP ovakvi likovi
NBA Fantasy Champion (2019)
Premier League H2H Fantasy Champion (2021)

OSTOJA ODLAZI
Rajs

Postby Cvele » 20 May 2022, 19:46

Skriva emocije, takvi su zapravo najemotivniji.
Cvele

Postby Bogun » 20 May 2022, 19:51

Rajs wrote:
Spoiler: pokaži

Al se obradovao Petrusev kosu Micica

Samo sto dalje od KKP ovakvi likovi

Jedini je bio svestan da vreme nije isteklo. :D
PKAŠ
Bogun

Postby Hajzenberg » 20 May 2022, 20:09

Svi mi znamo šta Đordi želi ali ispade da će on i posle ''napuštanja'' funkcije biti neka siva eminencija u ECA sistemu a bilo je reči da će ga klubovi išutirati samo tako. On želi i Pariz i London, možda i Rim ali taj Rim više nije bitno košarkaško odredište ni u samoj Italiji a kamoli šire.

Ovo sa nastavkom Evrokupa pod njihovom ingerencijom je isto promašaj, kao klubovi kukaju zbog troškova a oni i dalje nastavljaju sa tim takmičenjem. I uvek kao blizu neki dogovori sa FIBA a onda početne pozicije na startu svake sezone. Ako se desi da oba beogradska kluba kao i Valensija budu članovi EL naredne sezone onda ko zna koji će ''anonimusi'' osvojiti EC i tako obezbediti igranje EL. Dobro, biće tu Huventud, Bursa, još solidnih pa i dobrih timova ali ko zna ko će osvojiti i tako možda ''zalutati'' u Evroligu.

Meni je iskreno žao što nema ruskih klubova i što im je sport uništen ili će tek biti, više reprezentativni nego klupski ali...neka makar nužna rešenja se moraju naći za narednu sezonu, ovde je u stvari samo pitanje Bursa ili drugi abaligaš a za turski tim se već špekuliše da dovoljno love nemaju za sezonu u Evroligi.
Hajzenberg

Postby brandelton » 20 May 2022, 20:15

hehule wrote:Moram da prokomentarišem Đordijevu odluku da Beograd neće imati dva tima u Evroligi. Ta odluka može da važi jedino dugoročno, ali za sledeću sezonu, ako ne bude ruskih ekipa, vrlo je realno da Zvezda i Partizan igraju EL pored vrlo verovatno Valensije.

Зашто не Бурса? :nisamja: Јесу ли ушли у финале? Јесу. Крај приче. :beyond: И каква вам је то сад логика да они немају новац, али СНС Србија има за бацање, само народ интересује само два клуба па ће њима дати по десет милиона? :pop: Србија нема ни за тај један клуб, али видим да се и овде купује СНС пропаганда када вољени клуб треба угурати у друштво богатих. :stani: Реалност је да је Србији један клуб са 7 милиона евра максимум, нема за више, није нормално да има за више. :wacko: Ако буде други представник нека финансира то Цедевита или Мило.
1972/73. :hatman:
brandelton

Postby Borca » 20 May 2022, 20:42

Hajzenberg wrote:Svi mi znamo šta Đordi želi ali ispade da će on i posle ''napuštanja'' funkcije biti neka siva eminencija u ECA sistemu a bilo je reči da će ga klubovi išutirati samo tako. On želi i Pariz i London, možda i Rim ali taj Rim više nije bitno košarkaško odredište ni u samoj Italiji a kamoli šire.

Ovo sa nastavkom Evrokupa pod njihovom ingerencijom je isto promašaj, kao klubovi kukaju zbog troškova a oni i dalje nastavljaju sa tim takmičenjem. I uvek kao blizu neki dogovori sa FIBA a onda početne pozicije na startu svake sezone. Ako se desi da oba beogradska kluba kao i Valensija budu članovi EL naredne sezone onda ko zna koji će ''anonimusi'' osvojiti EC i tako obezbediti igranje EL. Dobro, biće tu Huventud, Bursa, još solidnih pa i dobrih timova ali ko zna ko će osvojiti i tako možda ''zalutati'' u Evroligu.

Meni je iskreno žao što nema ruskih klubova i što im je sport uništen ili će tek biti, više reprezentativni nego klupski ali...neka makar nužna rešenja se moraju naći za narednu sezonu, ovde je u stvari samo pitanje Bursa ili drugi abaligaš a za turski tim se već špekuliše da dovoljno love nemaju za sezonu u Evroligi.

Ako sam dobro procitao nastavak u formatu iz ove sezone tj ne vide nikakav problem u sistemu "igramo 1000 utakmica grupne faze gde (skoro) niko ne ispada, a onda na jednu utakmicu u nokaut fazi gde ko prvi da kos prolazi dalje".

Ako je istina onda su plej-of deo EK trebali da promene u serije na 2 pobede (ako u kalendaru nema mesta za serije na 3 pobede).
Borca

Postby Bogun » 21 May 2022, 19:37

Bravo za Vasu.

Verovatno i uzastopni MVP. :blue:
PKAŠ
Bogun

Postby Baxter Stockman » 21 May 2022, 19:38

Doktor Ataman…

Ne treba mu 10 godina za uspostavljanje sistema i dovođenje f4 u Istanbul da bi postao šampion.

Sledeće sezone tripleta.
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

Postby Bolkonski » 21 May 2022, 19:38

Čestitke Atamanu i igračima Efesa. Muški su odigrali. Mislio sam da će potpuno pasti na minus 9, što bi se možda i desilo da Abaldeu nije iscurila ona trojka, ovako, vratili su se i šampionski dobili utakmicu.
Bolkonski

Postby Ćoba » 21 May 2022, 19:38

Baxter Stockman wrote:Doktor Ataman…

Ne treba mu 10 godina za uspostavljanje sistema i dovođenje f4 u Istanbul da bi postao šampion.

Sledeće sezone tripleta.

Ako ostanu Vasa i Larkin ne vidim ko ih može ugroziti.
Ćoba

Postby fontaneros » 21 May 2022, 19:39

Imas loptu kod Plajsa i ne napravis faul

Ahahhahahahhaha
MI SMO ZABRANJENI, SVI TO DOBRO ZNATE...
fontaneros

Postby Lester Bo » 21 May 2022, 19:40

Vasa :blue: :blue: :blue:

Ergin :blue: :blue: :blue:

Ljudi dobiše finale EL gde im se 5 igrača upisalo u strelce,gde je 3 od tih 5 igrača ubacilo 52/58 poena ekipe.

Ljudi su generalno van Vase i Larkina koji je večeras totalno podbacio u drugom poluvremenu jedna obična kanturina od ekipe i takvi uzimaju EL drugu godinu zaredom :blue: i u samom su vrhu EL poslednje 4 takmičarske sezone.

A :blue: i za Real kako su odigrali poslednjih 40 i kusur sekundi...ono treba znati.
Last edited by Lester Bo on 21 May 2022, 19:40, edited 1 time in total.
Lester Bo

PreviousNext

Return to Evropska košarka