Napadački odlična utakmica. Prijatno sam iznenadjen i kako je odbrana funkcionisala 40 minuta. Mislim da smo ih ispustili u prvom poluvremenu, da je utakmica već tad mogla da bude rešena. Ilići su promašili dve kontre, promašen penal i sviran prestup Nemanji Iliću nakon odbrane golmana. Moglo je da ode na +7 u prvom poluvremenu. Problem u odbrani nam je bilo kad je Zorman snizio postavu. Nismo se snašli na brže bekove a imam utisak i da je ekipa malo ostala bez snage u poslednjih 15 minuta. Djerona će morati da nadje neku varijantu kako da brani te niže i brže postave. To je problematično kad u sredini imaš Marsenića i Abutovića koji imaju preko 2 metra i preko 110kg.
Sve u svemu, baš se vidi pečat trenera. Sa nekim od naših nazovi trenera ovaj meč bi bio lagano +5 za Sloveniju.
Baxter Stockman wrote:Kakav li bi nam bio napad da Toni ima još jednog Kukića pa da možemo ceo meč da držimo tempo

Baš je primetno da nam fali još jedan dobar srednji bek. Možemo da se provučemo bez takvog igrača na 2 meča, ali kad dodje turnir to će biti problem. Po meni, fali nam i desni bek koji pravi razliku, ali na to ćemo morati da sačekamo da se jedan od ovih klinaca koji dolaze razvije u desnog beka koji pravi razliku (Cenić, Nikolić, Mitrović, Mirković).