Stenli wrote:Nisam dugo pisoa ovde, pa ne zamerite ako omanem i ako nisam najolje ispratio trejdove u poslednje vreme.
U fokusu mi je naravno Klivlend, a nije mi baš najjasnije šta GM i Stefanski rade.
Baksuz smo klub, pa ni ne računam na Votsona. On je naravno bio top 5 QB u ligi, ali kakav će biti posle godine bez igre i posle svega što se dešavalo oko njega. Nije mi jasno što se nije pokušalo sa Raselom, možda jedino što su mu godine problem, pa ne bi bio QB na duže staze.
Druga stvar, svi u klubu su pričali kako će se tražiti hvatač u prvoj rundi drafta, a onda se uzima Kuperov ugovor koji je realno slabiji igač od OBJ-a i na kraju se pusti Lendri, praktično čovek koji je nosio tim.
Nisam siguran da li se to neki veliki novac dao Ndžoku, ali ako jeste, onda on to svakako ne zaslužuje.
Doveli smo Grenta, igrača koji je Al Pro i Pro Bouler, ali takvi ne prave neku ogromnu razliku.
Nikako nisam optimista pred sledeću sezonu.
Zaboravio sam da pomenem i trejd Vilsona za Vinoviča i to mi je dosta upitno.
Propustio si da su katovali Trettera, startnog centra. Računaju da će adekvatna zamena biti Harris kog su draftovali pre 2 godine.
Podatak na koji malo ko obraća pažnju - Brownsi su ekipa koja je u 2021 dala najviše para na plate igrača u celom NFL. Zahvaljujući rollover novcu, potrošili su oko 205 miliona na plate, iako je cap bio 182 miliona. Morali su da režu da bi mogli da naprave prostor za ugovore nekih drugih igrača i free agency.
Cooper je, u ovom trenutku, bolji i mladji WR od OBJ-a, a što je još važnije, zdraviji i bez tako ozbiljne istorije povreda.
Taj hajp da je Landry nosio tim je medijski narativ. On je od starta preplaćen kad je od Klivlenda dobio ugovor na 5 god/75 miliona. Dobio jer barem 3-4 miliona po sezoni više nego što je realna tržišna vrednost. U tom trenutku je to ipak bio dobar potez jer je doneo dozu profesionalizma u tim kome je to falilo. Ali, svake godine je bio sve sporiji, imao sve više povreda i ispuštenih lopti. On je bio plaćen kao #1 WR, a realno je da bude treći WR u kvalitetnom timu. Brownsi su uštedeli 15 miliona njegovim otpuštanjem. U ovom trenutku svaki TE Brownsa trči brže od njega.
Njoku je TE kojeg Brownsi vide kao nekoga sa kim žele da potpišu dugoročan ugovor. Tag im daje vreme od godinu dana da pregovaraju. On je više zaslužio novac nego Hooper kojem već daju 10 miliona. Mislim da je plan da trejduju Hoopera ili ga katuju sa "post June 1.oznakom" i zadrže Njoku-a dugoročno.
Wilson je trejdovan jer je višak. Na njegovoj poziciji Brownsi imaju barem 4 LB bolja od njega. Čovek je hodajući promašaj. Odavno nisam video goreg LB u odbrani od trčanja.
Mislim da grešiš za Granta, Brownsi već 3-4 godine nemaju dobrog kick i punt returnera, a Grant ima vrednost i kao WR.
Što se tiče QB, Baker je završio svoje. Mislim da je kap koja je prelila čašu bila njegova konferencija za medije posle pretposlednje utakmice gde je bukvalno rekao da su on i njegov agent odlučili da on ne igra poslednji meč. Plus, svlačionica se podelila posle trejda OBJ-a, a veći deo svlačionice je otišao protiv Bakera. To su samo problemi van terena. Na terenu, trener nije zadovoljan time što Baker ne radi uvek ono što se traži od njega u akcijama. Menja akcije, loše čita odbranu post snap, ne vidi dobro sredinu terena pa kasni sa pasovima na slant i crossing rutama. Kad ima i malo pritiska od DL, prestane da gleda teren i paniči. Svake godine mu je mehanika bacanja sve lošija, a otvoreno je rekao da njemu ne treba QB trener sa kojim bi radio na tome u slobodno vreme. Allenu, Brady-ju, Breesu treba, ali njemu ne. Pored svih ovih problema on traži ugovor kao da je top 10 QB u ligi. Bakerov glavni problem je što je u svojoj glavi on Drew Brees, a u realnosti je više Andy Dalton. Russell Wilsona nisu jurili jer jer on imao ideju gde želi da ide od starta. Malo je timova imalo šansu. Watsona jure kao primarnu opciju, ali nije jedina potencijalna meta. Ima još par opcija koje razmatraju, bilo kao dugoročne ili kao opcije za 1-2 godine.
Po meni, Brownsi su uradili uglavnom šta su morali da bi se rešili nekih loših ugovora. Landry 30 godina i preplaćen, već 3 godine mu igra ide na dole. Očekujem da pokušaju da trejduju TE Hoopera i ako ne trejduju za Watsona, da šutnu Keenuma. Jedini od igrača koji je otišao iz Brownsa za kojeg je velika šteta što ide je Tretter. Realno top 6-7 centar u ligi, odličan igrač ali ima hroničnu povredu kolena i preko 30 godina, a Brownsi daju baš dosta novca na igrače OL. Imaju jednog od najboljih trenera OL u ligi, on će već smisliti nešto.
Koliko čujem, jure jednog od EDGE igrača koji su free agenti (Clowney, Miller, Smith...), traže još jednog igrača na poziciji DT.
Što se tiče drafta, GM Brownsa gleda da sve velike rupe u timu popuni pre drafta, da bi na draftu mogao da uzima igrače koje on vidi kao najbolje raspoložive igrače. Da je što manje ograničen trenutnim potrebama tima. Medijske priče šta neko treba da draftuje možeš slobodno da zanemariš kad su u pitanju Brownsi, ali i većina timova. Oni mogu da imaju želju da draftuju WR, ali ako budu imali priliku da draftuju jednog od top 4 EDGE igrača, neće draftovati WR u 1.rundi samo da bi popunili rupu. Na svakom draftu ima 8-10 solidnih WR i moguće je popuniti tu poziciji u 2. ili 3. rundi.