Board index Razni Sportovi Američki fudbal

Američki fudbal - NFL

Ko ce biti sampion?

Poll ended at 10 Feb 2025, 14:31

Cifsi
7
54%
Iglsi
6
46%

Total votes : 13

Re: Američki fudbal - NFL

Postby Stenli » 16 Mar 2022, 10:55

Nisam dugo pisoa ovde, pa ne zamerite ako omanem i ako nisam najolje ispratio trejdove u poslednje vreme.

U fokusu mi je naravno Klivlend, a nije mi baš najjasnije šta GM i Stefanski rade.
Baksuz smo klub, pa ni ne računam na Votsona. On je naravno bio top 5 QB u ligi, ali kakav će biti posle godine bez igre i posle svega što se dešavalo oko njega. Nije mi jasno što se nije pokušalo sa Raselom, možda jedino što su mu godine problem, pa ne bi bio QB na duže staze.
Druga stvar, svi u klubu su pričali kako će se tražiti hvatač u prvoj rundi drafta, a onda se uzima Kuperov ugovor koji je realno slabiji igač od OBJ-a i na kraju se pusti Lendri, praktično čovek koji je nosio tim.
Nisam siguran da li se to neki veliki novac dao Ndžoku, ali ako jeste, onda on to svakako ne zaslužuje.
Doveli smo Grenta, igrača koji je Al Pro i Pro Bouler, ali takvi ne prave neku ogromnu razliku.
Nikako nisam optimista pred sledeću sezonu.
Zaboravio sam da pomenem i trejd Vilsona za Vinoviča i to mi je dosta upitno.
Stenli

Postby Zlaja » 16 Mar 2022, 12:52

Sasvim je realno da se u narednih par dana dese trejdovi i Bejkera i Džimija i Dešona.

A možda i Kara.
Zlaja

Postby Stenli » 16 Mar 2022, 13:02

Samo da Bejker ode, a da zamena bude normalna.
Više bih voleo da gledam kod nas Kara nego Votsona, ali on manje leži stilu igre na kom se bazira Klivlend.
Stenli

Postby mmarko28 » 16 Mar 2022, 13:40

Stenli wrote:Nisam dugo pisoa ovde, pa ne zamerite ako omanem i ako nisam najolje ispratio trejdove u poslednje vreme.

U fokusu mi je naravno Klivlend, a nije mi baš najjasnije šta GM i Stefanski rade.
Baksuz smo klub, pa ni ne računam na Votsona. On je naravno bio top 5 QB u ligi, ali kakav će biti posle godine bez igre i posle svega što se dešavalo oko njega. Nije mi jasno što se nije pokušalo sa Raselom, možda jedino što su mu godine problem, pa ne bi bio QB na duže staze.
Druga stvar, svi u klubu su pričali kako će se tražiti hvatač u prvoj rundi drafta, a onda se uzima Kuperov ugovor koji je realno slabiji igač od OBJ-a i na kraju se pusti Lendri, praktično čovek koji je nosio tim.
Nisam siguran da li se to neki veliki novac dao Ndžoku, ali ako jeste, onda on to svakako ne zaslužuje.
Doveli smo Grenta, igrača koji je Al Pro i Pro Bouler, ali takvi ne prave neku ogromnu razliku.
Nikako nisam optimista pred sledeću sezonu.
Zaboravio sam da pomenem i trejd Vilsona za Vinoviča i to mi je dosta upitno.

Propustio si da su katovali Trettera, startnog centra. Računaju da će adekvatna zamena biti Harris kog su draftovali pre 2 godine.

Podatak na koji malo ko obraća pažnju - Brownsi su ekipa koja je u 2021 dala najviše para na plate igrača u celom NFL. Zahvaljujući rollover novcu, potrošili su oko 205 miliona na plate, iako je cap bio 182 miliona. Morali su da režu da bi mogli da naprave prostor za ugovore nekih drugih igrača i free agency.

Cooper je, u ovom trenutku, bolji i mladji WR od OBJ-a, a što je još važnije, zdraviji i bez tako ozbiljne istorije povreda.

Taj hajp da je Landry nosio tim je medijski narativ. On je od starta preplaćen kad je od Klivlenda dobio ugovor na 5 god/75 miliona. Dobio jer barem 3-4 miliona po sezoni više nego što je realna tržišna vrednost. U tom trenutku je to ipak bio dobar potez jer je doneo dozu profesionalizma u tim kome je to falilo. Ali, svake godine je bio sve sporiji, imao sve više povreda i ispuštenih lopti. On je bio plaćen kao #1 WR, a realno je da bude treći WR u kvalitetnom timu. Brownsi su uštedeli 15 miliona njegovim otpuštanjem. U ovom trenutku svaki TE Brownsa trči brže od njega.

Njoku je TE kojeg Brownsi vide kao nekoga sa kim žele da potpišu dugoročan ugovor. Tag im daje vreme od godinu dana da pregovaraju. On je više zaslužio novac nego Hooper kojem već daju 10 miliona. Mislim da je plan da trejduju Hoopera ili ga katuju sa "post June 1.oznakom" i zadrže Njoku-a dugoročno.

Wilson je trejdovan jer je višak. Na njegovoj poziciji Brownsi imaju barem 4 LB bolja od njega. Čovek je hodajući promašaj. Odavno nisam video goreg LB u odbrani od trčanja.

Mislim da grešiš za Granta, Brownsi već 3-4 godine nemaju dobrog kick i punt returnera, a Grant ima vrednost i kao WR.

Što se tiče QB, Baker je završio svoje. Mislim da je kap koja je prelila čašu bila njegova konferencija za medije posle pretposlednje utakmice gde je bukvalno rekao da su on i njegov agent odlučili da on ne igra poslednji meč. Plus, svlačionica se podelila posle trejda OBJ-a, a veći deo svlačionice je otišao protiv Bakera. To su samo problemi van terena. Na terenu, trener nije zadovoljan time što Baker ne radi uvek ono što se traži od njega u akcijama. Menja akcije, loše čita odbranu post snap, ne vidi dobro sredinu terena pa kasni sa pasovima na slant i crossing rutama. Kad ima i malo pritiska od DL, prestane da gleda teren i paniči. Svake godine mu je mehanika bacanja sve lošija, a otvoreno je rekao da njemu ne treba QB trener sa kojim bi radio na tome u slobodno vreme. Allenu, Brady-ju, Breesu treba, ali njemu ne. Pored svih ovih problema on traži ugovor kao da je top 10 QB u ligi. Bakerov glavni problem je što je u svojoj glavi on Drew Brees, a u realnosti je više Andy Dalton. Russell Wilsona nisu jurili jer jer on imao ideju gde želi da ide od starta. Malo je timova imalo šansu. Watsona jure kao primarnu opciju, ali nije jedina potencijalna meta. Ima još par opcija koje razmatraju, bilo kao dugoročne ili kao opcije za 1-2 godine.

Po meni, Brownsi su uradili uglavnom šta su morali da bi se rešili nekih loših ugovora. Landry 30 godina i preplaćen, već 3 godine mu igra ide na dole. Očekujem da pokušaju da trejduju TE Hoopera i ako ne trejduju za Watsona, da šutnu Keenuma. Jedini od igrača koji je otišao iz Brownsa za kojeg je velika šteta što ide je Tretter. Realno top 6-7 centar u ligi, odličan igrač ali ima hroničnu povredu kolena i preko 30 godina, a Brownsi daju baš dosta novca na igrače OL. Imaju jednog od najboljih trenera OL u ligi, on će već smisliti nešto.

Koliko čujem, jure jednog od EDGE igrača koji su free agenti (Clowney, Miller, Smith...), traže još jednog igrača na poziciji DT.

Što se tiče drafta, GM Brownsa gleda da sve velike rupe u timu popuni pre drafta, da bi na draftu mogao da uzima igrače koje on vidi kao najbolje raspoložive igrače. Da je što manje ograničen trenutnim potrebama tima. Medijske priče šta neko treba da draftuje možeš slobodno da zanemariš kad su u pitanju Brownsi, ali i većina timova. Oni mogu da imaju želju da draftuju WR, ali ako budu imali priliku da draftuju jednog od top 4 EDGE igrača, neće draftovati WR u 1.rundi samo da bi popunili rupu. Na svakom draftu ima 8-10 solidnih WR i moguće je popuniti tu poziciji u 2. ili 3. rundi.
mmarko28

Postby Stenli » 16 Mar 2022, 15:30

Evo, izgleda je kraj i za Hupera što se tiče Braunsa. Meni Ndžoku ne uliva poverenja, pogotovo ne za višegodišnji ugovor, a nekako mi je tu potreban igrač većeg kvaliteta. Treba uzeti u obzir da je Klivlend pre svega trkačka ekipa, a pored Kupera i još nekog TE će biti treća ili četvrta opcija u napadu.
Sve mi ovo deluje da se radi na "oruk" i da je totalno neplanski uleteo ovaj rebild. Jako me zanima na šta ćemo da ličimo. Mediji su pred prošlu sezonu pričali da smo najjači tim u diviziji, a neki s čak išli toliko daleko da su pričali o mogućem finalu konferencije. Sad mi se čini da smo ekipa koja je primorana na velike promene i da će se urušiti posao koji je pretprosle sezone započeo.
Stenli

Postby Felipao » 16 Mar 2022, 16:10

Ja bih Ndzokua rado u Ramse ako ga vi necete :D Klivilend radi dobar posao za sada, Bejker je teg oko vrata veci nego nama Gof sto je bio. Bekam uistinu nije igrac koji je bio pre 3-4 godine kada je bio top5-10 hvataca. On sad moze da ima ulogu WR2 ili WR3 u ekipi kao sto ce imati u Ramsima i tu biti vise nego koristan. Njegovi WR1 dani su prosli. Ima odlicne ruke i dalje, plejmejker je sa loptom u rukama ali ne pravi separaciju u odnosu na cb kao nekada.
Huper je totalni promašaj, meni je on oduvek bio klimav, cudilo me i kad ste mu dali tolike pare. Lendri je cap casualty, on isto moze negde biti koristan na manjem ugovoru. Sad Kuper je dosao za smesnu nadoknadu, ugovor je veliki ali kad vidim koliko je Kirk dobio, i koliko dobijaju wr ove godine, cak je i prihvatljivo.
Felipao

Postby mmarko28 » 16 Mar 2022, 16:30

Stenli wrote:Evo, izgleda je kraj i za Hupera što se tiče Braunsa. Meni Ndžoku ne uliva poverenja, pogotovo ne za višegodišnji ugovor, a nekako mi je tu potreban igrač većeg kvaliteta. Treba uzeti u obzir da je Klivlend pre svega trkačka ekipa, a pored Kupera i još nekog TE će biti treća ili četvrta opcija u napadu.
Sve mi ovo deluje da se radi na "oruk" i da je totalno neplanski uleteo ovaj rebild. Jako me zanima na šta ćemo da ličimo. Mediji su pred prošlu sezonu pričali da smo najjači tim u diviziji, a neki s čak išli toliko daleko da su pričali o mogućem finalu konferencije. Sad mi se čini da smo ekipa koja je primorana na velike promene i da će se urušiti posao koji je pretprosle sezone započeo.

Ne znam zašto imaš utisak da je ovo rebuild. Svaki tim u NFL promeni 50% svog rostera svake godine. Brownsi su ekstremno nezadovoljni svojim skill igračima i QB pozicijom pa su očistili taj deo tima. Imali su grupu WR koja je bila u 7-8 po platama, a niko ništa nije doprineo. Najbolji WR im je bio klinac kojeg su draftovali u 6.rundi 2020. Čiste skupe veterane koji su podbacili ili imaju mladje i jeftinije alternative za njih.

Njoku nema vrednost samo kao hvatač. Ima veliku vrednost kao jedan od boljih blokera medju TE. U trkačkoj ekipi koja koristi mnogo outside zone akcija je to veoma bitan deo igre. Svi bi hteli superstara na TE, ali takvih igrača ima možda 7-8 i teško ih je naći, a moraš da ih platiš 15+ miliona $. Njoku bi sa dobrim QB imao minimum 200 jardi više nego sa Mayfieldom. Ja iz glave pamtim barem 4-5 akcija prošle godine gde je bio potpuno otvoren za 20-30 jardi a Baker ga nije video ili nije imao petlju da sačeka još pola sekunde i baci mu loptu.

Možda će front office napraviti neke greške, ali jedna stvar je sigurna. Malo šta se radi neplanski. Kladio bih se da su već u januaru znali koje igrače moraju da šutnu. Ja sam mišljenja da su sa katovanjem Landry-ja čak zakasnili godinu dana.Jedini neplanski potez je što su pojurili za Watsonom, ali mislim da nisu mislili da uopšte imaju šanse da dovedu takvog QB, pa kad se pojavila i najmanja šansa, moraju da pokušaju.
mmarko28

Postby Zlaja » 16 Mar 2022, 19:29

Čendler Džouns u Rejdersima.

Strašna divizija...
Zlaja

Postby Zlaja » 16 Mar 2022, 20:07

Zlaja

Postby Pit Bull » 16 Mar 2022, 23:42

Von Miler 120 miliona/6 godina u Bilsima.

Nevjerovatno.
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Stenli » 16 Mar 2022, 23:44

Propade nam još jedan posao, aj sad ds neko pokupi Votsona.
Stenli

Postby Baxter Stockman » 17 Mar 2022, 08:38

Pit Bull wrote:Von Miler 120 miliona/6 godina u Bilsima.

Nevjerovatno.

Morao sam da bacim pogled u kalendar da vidim da nije 1. april
Avangarda FPL Champion (2021)
Avangarda NFL Fantasy Champion (2023)
Baxter Stockman

Postby Felipao » 17 Mar 2022, 08:47

Smejurija. Nema sanse da ce odraditi svih 6 godina ali ima garantovano 50 miliona sledece 3 godine, plus neki bonus, uzece i do 60. Mi smo mu nudili 17, plus vece takse u Kaliforniji tako da je covek gledao da dobro naplati "Donald effect", isto kao i Fauler i mnogi drugi pre njega. Mislim da sledece godine nece imati vise od 7 sekova a da ce svake godine imati sve manje i manje.
Ispao je malo smesan samo na mrezama, jedan dan objavljuje da brani titulu sa Ramsima, sutradan da se vraca u Denver, treci dan da je Texas njegov dom i na kraju zavrsi u Bilsima. Ali dobro, ostvario je cilj, digao je cenu maksimalno.
Mi za te pare mozemo Faulera da uzmemo da vratimo u zivot i da ostane za Vagnera. Uklapaju se, obojica otpusteni - ne uticu na compensatory formulu, obe pozicije nam fale (ILB tradicionalno mada je i Litlton otpusten, mogli bi njega vratiti ako je Vagner skup) a nakon odlaska Milera fali i edge.
Felipao

Postby KeithCozart » 17 Mar 2022, 12:29

Вонстер омиљени рашер, драго ми што је опељешио ове.
KeithCozart

Postby mmarko28 » 17 Mar 2022, 13:06

Donald je kao Steve Nash ili Jason Kidd. Ko god je igrao 2 godine sa Kiddom ili Nashom, ubo je ugovor karijere. U poslednjih par godina je Donald postao takav. Ko god igra sa njim godinu dana, opelješi neki klub.
mmarko28

PreviousNext

Return to Američki fudbal