Board index Fudbal Svetski i evropski fudbal

Italijanska liga

Re: Seria A

Postby MOREIRA » 15 Apr 2012, 13:43

Njegova borba...
Smrt nije ni ekskluzivna, niti poznaje privilegiju. Pjermario Morosini ju je upoznao na mestu koje je simbol njegove borbe protiv svega što mu je život servirao. Ma koliko se čini da je taj rat izgubio, ostali su i spomenik i poruka...
Image
Najkraći scenario priče o Pjermariju Moroziniju bi mogao da se pozajmi od Šekspira. Sadržan je u konstataciji da nevolje dolaze u četama.

Njegov nekadašnji trener iz mlađih italijanskih selekcija, Pišćeda je noćas možda najbolje definisao kratak fudbalski put ovog momka, fudbal je za njega bio i uteha i način da se bori protiv nadmoćnijeg neprijatelja u tragediji koju mu je život servirao.

Pao je upravo na tom polju, gde je preneo sve svoje bitke.

Pre nego što olako u mentalnoj obdukciji Morozinija za uzrok proglasite doping, dozvolite da vam objasnim da je srce svojeglavo, funkcioniše po svojim pravilima. Verujte mi na reč, mada bih jako voleo da sam nisam glasnik ove istine (i ne preporučujem vam da ovo probate kod kuće).

Smrt na terenu nije više incident, izgleda da joj je baš stalo da nas podseti da su i fudbaleri ljudi, nesavršeni i bez imuniteta na patnju.

Marijano Puerta je u jednog avgustovskoj noći pao, na svojim nogama otišao do svlačionice i više nije ustao. Mark Vivijen Fo je u leto 2003. noseći dres "Nepobedivih lavova" izgubio trku za život u lionskoj bolnici. Prisetimo se Mikloša Fehera napadača Benfike, Fila O'Donela, naravno i Danija Harkea fudbalera Espanjola, svi oni su likovi iste tragedije.

Iluzorno je upirati prstom u medicinu jer nas to približava posmatranju iste kao univerzalnog rešenja. Malo je verovatno da Fabris Muamba koji se čudom vratio sa puta u nepoznato nije prošao detaljne preglede. Manje je ovde reč o humanosti i brizi za čoveka, više o praktičnoj želji da se zaštiti svojina, odnosno uloženi novac.

Da ponovim, teren svakako nije sigurna kuća kada je bolest u pitanju.

Na kraju, u ovaj blagi dan, možda pomogne poruka koju je Pjermario Morozini ostavio svojim činjenjem, naročito nakon što je njegov brat odlučio da svojevoljno napusti svet u kome je imao hendikep.

Ne možete da se ne borite, bez obzira na sve, i bez obzira kako ponekad sve miriše na uzaludnost.

Iza Pjermarija ostala je sestra, kao spomenik patnje, ali i simbol borbe od koje nije odustao...

Počivaj u miru...

Sportske
JA SAM PUCISTA I TIME SE PONOSIM !!!
DOK ODLAZI SVE STO VREDI, LOPOV i DALJE U FOTELJI SEDI !!!
MOREIRA

Postby MOREIRA » 15 Apr 2012, 13:47

I fudbaleri Juventusa odali poslednju pocast Morosiniju bravo momci !!

De Ceglie: Morosini zauvijek u srcu
Image
Lijevi bek Juventusa je kao i Claudio Marchisio igrao zajedno sa Piermariom Morosiniem u talijanskoj U-21 reprezentaciji.

Paolo De Ceglie je na svom Twitter i Facebook profilu napisao poruku za tragično preminulog Morosinia.

"Tragična smrt mladog fudbalera, mog prijatelja i nekadašnjeg kolege iz talijanske mlade reprezentacije je danas potresla fudbalski i sportski svijet. Zajedno dijelimo bol i tugu radi smrti čovjeka koji nas je prerano napustio. Piermario, zauvijek ćeš biti u našim srcima".

Quagliarella: Grozan dan, veoma sam tužan
Image
I Fabio Quagliarella se preko svoje Facebook stranice obratio javnosti povodom smrti Piermaria Morosinia.

Napadač Juventusa je u tuzi nakon što je tragično preminuo veznjak Livorna na posudbi iz Udinesea.

"Ovo je jedan grozan dan. Veoma sam tužan, a također i cijeli fudbalski svijet. I ne samo fudbalski svijet. Ciao Piermario!"

Quagliarella nije imao priliku da igra sa ovim fudbalerom u Udineseu jer je igrao za Udinese od 2007. do 2009. godine, a Morosini je za Udinese nastupao od 2005. do 2007. i od 2009. godine je ponovo član tog kluba. Zadnje 3 sezone je proveo na pozajmicama.

Marchisio: Piermario, mnogo ćeš nam nedostajati!
Image
Claudio Marchisio je preko svog Facebook profila odao počast tragično preminulom Piermariu Morosiniu.

Vijest o smrti veznjaka Livorna je šokirala Claudia Marchisia koji ga je poznavao iz dana dok su igrali jedan protiv drugog u šampionatu Primavera i dok su nastupali za mladu reprezentaciju Italije.

Veznjak Juventusa je napisao:

"Ne znam šta da kažem kada neki moj kolega i prijatelj umre na fudbalskom terenu. Sigurno nisam osoba koja ga je najbolje poznavala, ali mogu reći da je bio izvanredan momak. Koliko smo se puta suprotstavili jedan drugom u omladinskom pogonu - sa jedne strane ja u dresu Juventusa, a sa druge on u dresu Atalante. Potom smo skupa igrali za mladu reprezentaciju. Piermario, mnogo ćeš nam nedostajati!"

JuveBalkan
MOREIRA

Postby 71:70 » 15 Apr 2012, 14:30

Strasno.
Neka pociva u miru...
71:70

Postby Remi » 15 Apr 2012, 14:33

Tragedija,koliko su ga samo pratile nesrece u zivotu.
Srasno,nek mu je laka zemlja.
Remi

Postby nolinjo » 16 Apr 2012, 01:11

Antonio Di Natale se hará cargo de la hermana discapacitada de jugador italiano fallecido ya que sus Padres están en el cielo.

veliki TOTO
Jedaj moj brat
"Because in the end, everything we do, is just everything we've done. "
"Hmm, no, I don't have a gambling problem. I'm winning and winning is not a problem. That's like saying Michael Jordan has a basketball problem..."
nolinjo

Postby Napredpartizan » 22 Apr 2012, 13:10

Ljajic promasio penal za Fiorentinu protiv Intera...
Napredpartizan

Postby Tumbas » 22 Apr 2012, 15:32

Danas se mozda resava pitanje novog vlasnika skudeta! Milano kod kuce gubi od Bolonje (75.min), Juve docekuje Romu i ima lepu sansu da pobegne rosonerima... Bilo bi sjajno da se Juve vrati na presto, tu mu je i mesto! :biggrin:
Moj tata je vaš kolega!
Tumbas

Postby Jovan » 22 Apr 2012, 15:59

Izvuce se mrtvi Milan...
Jovan

Postby irriducibili » 22 Apr 2012, 16:00

Neverovatni pehovi nas i dalje prate... :crybaby:

U situaciji kada smo jedva skrpili dovoljan broj igraca za mec, kada smo teskom mukom stigli do vodjstva, u zaustavnom vremenu primamo gol i ostajemo bez dva boda, koja bi nas prakticno odvela u LS. Maler za malerom, i dalje imamo prednost, ali ovako ne desetkovani, vec masakrirani, ne znam da li cemo imati snage da izdrzimo...

Milan samo 1-1, Juve prakticno ima veceras mec loptu, a u Djenovi su nezadovoljni navijaci prekinuli mec, koji je tek sada ipak nastavljen. Siena vodi 4-0, a domaci tifozi su trazili da im njihovi igraci predaju dresove, od cega se posle vise od pola sata prekida ipak odustalo...
irriducibili

Postby rabesandratana » 22 Apr 2012, 19:50

Zna li neko slucajno zasto Juve igra u ovim pink,roze dresovima gotovo celu sezonu ?
Vucicu pederu ne damo ti titulu !

Dacha
Deda
NBG
Cuburac i cerka
Dexi
Angus Young
Don i kum
Jedno ime
Chinaski
rabesandratana

Postby MOREIRA » 22 Apr 2012, 20:01

rabesandratana wrote:Zna li neko slucajno zasto Juve igra u ovim pink,roze dresovima gotovo celu sezonu ?

Zato sto moraju da ispostiju oba sponzora , na crno belim dresovima imaju jednog a na roze dresovima imaju sasvim drugog sponzora.
Inace vodimo 2-0 u 15 minutu 1 pol protiv rome oba pogodka je postigao GRANDE ARTURO VIDAL !!
MOREIRA

Postby Grande Alessandro » 22 Apr 2012, 20:03

Vidal! :blue:
Najbolja kupovina ove sezone...

Tek je 10 min. a već je 2:0...Juve grabi ka tituli :hatman:

Prvi Juventusovi dresovi, pre nego što su od Notts C. preuzeli crno-bele, su bili roze boje...poput ovih večeras, pa su za ovi sezonu napravili takvu kombinaciju.
Grande Alessandro

Postby MOREIRA » 22 Apr 2012, 20:05

Vidal je neverovatan igrac stvarno najbolja kupovina u predhodnih par godina :blue: , koliko on nasoj igri daje na srcanosti i agresivnosti , i u odbrani i u napadu je neizostavan sraf , uz Pirla nas najbitniji igrac.
MOREIRA

Postby Unexpected » 22 Apr 2012, 20:07

Jedna zanimljivost oko roze dresova u Italiji. U vreme kada je fudbal tek hvatao zalet, najjeftinija boja tkanine je bila roze, i dosta klubova je imalo te boje.
The End.
Unexpected

Postby MOREIRA » 22 Apr 2012, 20:17

3-0 Pirlo iz penala , golman Rome dobio crveni , ocekujem do kraja jednu eksploziju golova u Rominoj mrezi :jos:
MOREIRA

PreviousNext

Return to Svetski i evropski fudbal