Rhino Gattuso wrote:Znaci veci su stručnjaci ti graničari nego ovi što su mu odobrili.
Svakako ne vidim gde je ovde trunka Novakove krivice za sve ovo.
Negde sam pročitao izjavu tog ministra da je u okviru granične kontrole i tim doktora koji procenjuju ovakve situacije. Te da su oni doneli odluku da papiri nisu dovoljni.
Već sam dao primer mađarskog državljanstva, da bi dobio njihovo državljanstvo prolaziš kroz dve nezavisne faze u kojima ti testiraju znanje jezika. Prvu komisiju imaš kada podnosiš zahtev za dobijanje državljanstva. Drugi razgovor kada dobiješ državljanstvo I dođeš da podnoseš zahtev za pasoš. Ako padneš na drugom gubiš državljanstvo.
E sad, kako je dosta onih sa jačim vezama ovde potplaćivalo mađarske službenike, dosta je ljudi dobilo papire koji nisu trebali. Btw, ima onih koji su to radili i u Bugarskoj. Kao i onih koji su napravili biznis od toga. Te je to počelo da bode oči kod njih, pa su uveli pravo da svaki carinik koji primeti da neko ne poznaje jezik na licu mesta može da poništi pasoš i pokrene postupak za oduzimanje državljanstva, uprkos tome što ga je njihova država dodelila.
Kad mi vide ime i prezime, par puta su se njihovi graničari upuštali u razgovor sa mnom, gde je bilo jasno da čačkaju upravo to. Te u poslednje vreme kada prolazim kroz HU, njihovu granicu prelazim sa našim pasošem, jer ti uvek može zapasti neka desničarska budala. A kada dođe vreme za obnovu pasoša, svakako ću opet morati na časove jezika. Jbga, ne mogu da se bunim. Njihova pravila, njihova država. Sam sam ih prihvatio kad sam zatražio papire i pomogli su mu abnormalno. Toliko da kada sam sa bivšom planirao veridbu, a bivša je kanadska državljanka. Da nisam bio siguran kog da se odreknem zarad kanadskog, jer je poslednji dogovor bio život tamo, a ne možeš da skupiš tri.