Board index Razni Sportovi Američki fudbal

Američki fudbal - NFL

Ko ce biti sampion?

Poll ended at 10 Feb 2025, 14:31

Cifsi
7
54%
Iglsi
6
46%

Total votes : 13

Re: Američki fudbal - NFL

Postby Dr Arslanagic » 21 Dec 2021, 22:59

Koja sprdacina jbt :laugh:
Koje vredjanje inteligencije :laugh:
Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.
Dr Arslanagic

Postby Dr. Thomas » 21 Dec 2021, 23:55

Našli su način kako da zaštite igrače a i kako da pozitivni mogu igrati. :okk:
Spoiler: pokaži
"Привилегија је бити у Партизану у овом тренутку, а ви знате због чега. Али то нам даје морал, нову енергију". - Жељко Обрадовић.
Dr. Thomas

Postby Felipao » 22 Dec 2021, 02:19

Umesto da vodimo 9:0 - 3:3. Imas 4 puta vise osvojenih jardi ali glupe odluke. Pri 3:0 drop za prvi daun, pa sek da te izbaci iz FG udaljenosti. Onda sledeci drajv imas FG ides na cetvrti za 2 i najgluplja, najprozirnija akcija da ides na Kapa u sredinu i umesto ti da das FG das Sijetlu loptu da postignu oni. I umesto 2 poseda razlike imas nereseno...
Felipao

Postby Pit Bull » 22 Dec 2021, 03:42

Ako su se navijaci Sijetla icemu nadali, to je onda to.

Sa 8-9 se ne moze u plej-of, mada bi bilo fora da su uzeli veceras jer bi vrv. dosli na 8-8.

Zato Filadelfija ide ka 7-7, sa rasporedom koji ih lagano moze dovesti do 9-8. Imaju bolji h2h od Saintsa jer su ih dobili, ali Minesota zatvara tiebreak tu zbog SoV.

Bice zanimljivo za to zadnje mjesto u NFCu izmedju Filadelfije, Saintsa i Minesote.
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Felipao » 22 Dec 2021, 04:02

Kakva sezona Kapa. 3 utakmice do kraja 1625 jardi (rekord Megatron 1848), 122 hvatanja (rekord 149 Tomas), 14 TD (rekord 23 Rendi Mos neuhvatljiv, ali rekord fransize je 17). Pri cemu je trenutno prvi u svim ovim kategorijama u NFL, samo 3 puta se desila tripla kruna hvataca, zadnji put 2005 Steve Smit.
Felipao

Postby John Schneider » 22 Dec 2021, 07:30

Sto bi neko rekao da l je casa do pola puna ili do pola prazna...

Filip misli da je trebalo da bude 9-0 a jedina 3 p postigli nakon sto smo napravili faul na panteru...Onaj 4 za 2 je bio na nekih 35 jardi ja mislim znaci sut skoro sa 55...ne pogadja se to stalno...

Sijetl je igrao bez oba startna CB i bez startnog SS i da nije bilo gresaka specijalnog tima i govana od sudija dali bi poene u jednom drajvu...

Nasa odbrana je postala iznad prosecna odbrana u ovoj ligi...Zadnjih ja mislim 10 tekmi su protivnika drzali na manje poena od onih koje ta ekipa pravi u proseku...

Inace ja ne pamtim tekmu da su napravljene dve ociglednije greske na stetu jednog tima koje su imale ovako veliki uticaj na rezultat...Onaj holding na 3 za 12 na 10-10 8min pre kraja je presmesan a onaj PI na Dalasu nije ni smesan, ono je vise tuzno jer ono moze samo namerno da se ne sudi...

Dosao je kraj jedne ere...Mislim da su sanse da Pete, John i RW ostanu zajedno cirka 1%...

Ako bi pogadjao rekao bih da John ostaje 95%, RW ide 95% a za Petea sam i dalje na 50-50...Ne znam koliko je voljan da sa 70 godina ide u ribild ekipa bez startnog QB-a...
John Schneider

Postby Zlaja » 22 Dec 2021, 07:31

Pit Bull wrote:Ako su se navijaci Sijetla icemu nadali, to je onda to.

Sa 8-9 se ne moze u plej-of, mada bi bilo fora da su uzeli veceras jer bi vrv. dosli na 8-8.

Zato Filadelfija ide ka 7-7, sa rasporedom koji ih lagano moze dovesti do 9-8. Imaju bolji h2h od Saintsa jer su ih dobili, ali Minesota zatvara tiebreak tu zbog SoV.

Bice zanimljivo za to zadnje mjesto u NFCu izmedju Filadelfije, Saintsa i Minesote.

Fila ima Dzajantse, opet Vasington i na kraju mozda rezerve Dalasa u poslednjem kolu.

Ako se dobije Vasington i ako Dalasu ne bude bitna poslednja nedelja, eto nas na 10-7.
Zlaja

Postby John Schneider » 22 Dec 2021, 07:34

Sanse da Dalasu bude nebitno su nikakve...
John Schneider

Postby Felipao » 22 Dec 2021, 08:32

1964 jarda Megatron, greska , sitni sati.
Snajder - da, mislim da smo trebali da imamo 9:0, tj da uzmemo te prilike koje su nam se nudile. Ne kazem da bi sigurno ih iskoristili. Ali u situaciji u kojoj 4-5 linijasa je na Covid listi, 2 startera, startni TE, i nisi imao trening cele nedelje - za ocekivati je da ce protekcija i blokiranje biti lose. I bilo je izuzetno lose. U takvim utakmicama moras da prihvatis svaku priliku koja ti se nudi.
Inace jedan od krucijalnih igraca zadnjih nedelja je Soni Misel. Taj trejd ce se ispostaviti mozda i kljucan za ovu sezonu. Henderson je lagan rb, ne moze da izbegne tekl, i sa njim kao primarnim bekom nismo celu sezonu uspeli da uspostavimo trcanje. Soni Misel sa druge strane je razbijac, podseca me na onaj potez kad smo doveli CJ Andersona posle povrede Gurlija. Slican prototip igraca, samo je Misel mnogo kvalitetniji. Uz to postoje najave da se uskoro vraca i Akers, i Henderson moze da se vrati u svoju ulogu - change of pace bek. Brz, odmoran, da napravi s vremena na vreme taj big play za koji je kadar ali kao workhorse mu fali mnogo cvrstine koju nema.
Felipao

Postby Felipao » 22 Dec 2021, 08:38

Da, i za Goldena :D jedna cinjenica koja ce mozda proci ispod radara - Staford je sinoc postao igrac koji je najbrze stigao do bacenih 50 hiljada jardi. Do sada je taj rekord drzao Dru Bris.
Felipao

Postby Golden Warrior » 22 Dec 2021, 13:12

Sram te bilo :biggrin:

Pricas kako je trebalo da bude 9-0 na poluvremenu i spominjes onaj 4 & 2 ali iskusno precutis sto je Protojerej bacio loptu u bunar maltene u crvenoj zoni.

Inace Wilson ima barem 15 kg viska, on je i pre imao upitnu preciznost ali zato je 90% problema resavao tako sto pobegne iz dzepa i osvoji dodatne jarde.

Sada je takva svinja da ne moze da se pomeri...
Golden Warrior

Postby mmarko28 » 22 Dec 2021, 15:31

Felipao wrote:Kakva sezona Kapa. 3 utakmice do kraja 1625 jardi (rekord Megatron 1848), 122 hvatanja (rekord 149 Tomas), 14 TD (rekord 23 Rendi Mos neuhvatljiv, ali rekord fransize je 17). Pri cemu je trenutno prvi u svim ovim kategorijama u NFL, samo 3 puta se desila tripla kruna hvataca, zadnji put 2005 Steve Smit.

Nije to baš isto. Kap će da igra 17 mečeva, a Megatron, Thomas i Moss su svoje rekorde postigli u 16. Sezona je svakako fantastična, ali nije isto. To mi je uvek išlo na živce. Među RB poredi se Henrijeva sezona od preko 2000 jardi sa OJ Simpsonom koji je trčao preko 2000 u samo 14 utakmica.
mmarko28

Postby Felipao » 22 Dec 2021, 16:15

Slazem se, i to je bzv sto ce sad padati redom rekordi, ali svejedno nestvarna sezona Kapa. Daleko je produktivniji od konkurencije a cak i bez te utakmice poslednjeg kola je blizu rekorda.
Felipao

Postby Felipao » 22 Dec 2021, 16:17

Da stavim mozda u bolju perspektivu, ucinak nakon 14 kola jednog i drugog:
Cooper Kupp: 122 catches, 1,625 yards, 14 TDs
Calvin Johnson: 106 catches, 1,667 yards, 5 TDs
Felipao

Postby Dr Arslanagic » 22 Dec 2021, 17:23

Sijetl je ostecen samo tako.
Ne mora da znaci da bi pobedili, ali me nervira sto se Ramsima dosta navlaci.
LA, jbg.

Prosle sezone sam navijao za Tenesi, ove za Coltse i Filu.
Coltsi, ako se dokopaju PO, mogu svakoga da pobede.
Smrt odbrana + siguran i iskusan QB, fenomenalan RB i odlicna OL.
Fila ima nestvarnu sezonu gledajuci igracki kadar.

Sto se tice PO, ako ne obezbede regularne uslove, tj, da u PO svi timovu budu jednaki, uticaj plandemija + kladionice, resice titulu.

Sto se tice hvataca, ono vreme je bilo nesto drugo.
Sada su hvataci tri puta brzi, kao i DB.
U ono vreme je bilo lakse osvajati jarde.
Danas su brzine bolesne, i jako je tesko ostvariti razliku na terenu.
Megatron, Mos, TO, danas bi imali manje jardi nego u svoje vreme.
Bili bi manje dominantni.

Kao i formula 1 recimo.
Danas su brzine tolike da su morali da uvedu dodatno ubrzanje da bi jedan bolid mogao da pretekne drugi.
A od krivine do krivine skoro nemoguce.
Jednog minardija danas niko ne bi mogao da predje u Monte Karlu.

Tako je i u NFL-u.
Brzine igraca su tolike da mora ceo tim da odigra da bi jedan mogao da uhvati loptu, a na dalje da ostvari separaciju, samo par igraca moze.
Neki novi WR koji bi bio dominantan mora ima gradju i brzinu upravo nabrojane trojke.
A posto je trend i jedina funkcionalna razlika realizacija svakog mismeca, igraci sa takvim karakteristikama idu na TE poziciju gde je mogucnost osvajanja jardi najveca.

U vezi sa tim, rekordi koji su onda postavljeni tesko da ce biti oboreni, u tom broju utakmica.
Rekordi Dzeri Rajsa nikada nece biti oboreni.
On je recimo u jednoj sezoni imao 22 TD. U 12 utakmica.
Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.
Dr Arslanagic

PreviousNext

Return to Američki fudbal