Tegi wrote:Nije, ovi iz BRD su 1954. bili dopingovani kao konji.

Pogotovo u finalu
Par reči o Kanadi, gledam danas otrcani ali još u životu onaj album iz Meksika 1986 g. gde su Kanađani, Iračani, Južnokorejci i ostala ''boranija'' bili spakovani u dva lika na jednoj slifi, to je bilo namenjeno tada a mislim i još par puta posle toga igračima reprezentacija koje su bile baš autsajderi mada sa Korejcima to nije bio uvek slučaj, kako južnim tako i severnim a dakako ni sa Marokancima pre 35 godina. Topovska su hrana bili Kanađani, ali se nisu propisno obrukali, izgubili od Sovjeta 2:0 čiji je gro igrača činio tadašnji sastav kijevskog Dinama u komisijskom sastavu Zavarov-Belanov-Protasov (napadački trio), lako su izgubili i od Mađara istim rezultatom i samo 1:0 od Francuza koji su na prvenstvo došli kao prvaci Evrope, primera radi strašni Sovjeti su urnisali Mađare sa 6:0. Mislim da posle toga nisu bili ni blizu da se plasiraju na neki Mundijal, koliko me sećanje služi. Videću kad budem se rešio da skeniram te sličice pa da ubacim za vas malo mlađe koji ne znate kao su te slife izgledale
Korona je u ovom ciklusu dobro došla Borjanu i drugovima, oni po prvobitnom planu nisu uopšte ni trebali da igraju ovaj heksagonal već je to trebala biti grupa sa 6 ekipa gde Kanada nikako nije mogla da upadne (Salvador imao dobrano više bodova na listi) i ekipi iz zemlje Javorovog lista je ostala samo opcija da igraju niži level kvalifikacija pa da tu sve pobede, budu najbolji i onda igraju baraž sa četvrtim iz ove glavne grupe i da posle pobednik svega toga ode u interkontinentalni baraž. U međuvremenu promenjen sistem takmičenja, Kanada dobila priliku da igra ovu grupu sa 8 timova ali ne direktno već da prođe prvu fazu gde je morala da bude bolja od 4 ekipe što i nije bila neka čarolija da uspeju u tome, za prvo mesto su dobili kući selekciju Surinama sa 4:0, Surinama za koga se pričalo da će kao bivša holandska kolonija i veliki izvoznik igrača u zemlju Lala napraviti ekipu koja će biti baš konkurentna a onda u plej ofu su izbacili nimalo za taj region naivnu ekipu Haitija, u dva meča ukupno 4:0, dakle prelagan ulazak u finalnu grupu. Sada sa tri vezane pobede i 16 bodova od mogućih 24, bez poraza, sigurno koračaju ka prvom Mundijalu posle 36 godina, a imajući u vidu da su jedan od tri organizatora narednog SP te povećanja broja učesnika onda im je ovo verovatno najteži zadatak da se plasiraju za Katar i sigurno ćemo ih počev od naredne godine redovno gledati kao ''sudionike'' najveće svetske smotre fudbala. Meni lično je drago i simpatično, mislim da imaju nekakvog kvaliteta i potencijala, imaju par jako dobrih igrača, deluju uigrani i borbeni, imaju ogromnu podršku kako u Torontu tako i u Edmontonu, jednostavno nacija izgleda diše sa njima u pokušaju da pored neizostavnog i nacionalnog hokeja i donekle košarke dobiju još jednu solidnu i konkurentnu ekipu, mada tu je i odbojka u zadnjih par godina gde su postali i olimpijski učesnici. Ovu priliku ne smeju ispustiti, baraž im je gotovo zagarantovan ali četvrto mesto i interkontinentalni plej of su neizvesni i ne znaju se još ni parovi tako da je 4-o mesto iz CONCACAF zone za izbegavati ko može. Kući imaju Amere i još jedan meč a 4 gostuju, između ostalog Panami i Kostariki.
Upravo je Kostarika dobrim delom razočarala do sada kao gotovo redovni učesnik zadnjih par SP, Honduras baš očajan a Panama nastavila tamo gde je stala pre i za vreme Rusije. Salvador i Jamajka možda i ne mogu više od ovoga a Trinidad i Tobago nije ušao čak ni u plej of rundu pre ove finalne grupe a sećamo ga se iz Nemačke 2006 g.