Mnogo jaka epizoda, mnogo dobra, teška za gledanje u pm.
Nisam čitao trilogiju koja čini Vreme zla niti bio uopšte upućen u epilog sage o Katićima ali jesam sve delove Vremena smrti gde sam svojevremeno razbio sa temom iz te knjige na maturskom iz srpskog iz kojeg sam btw imao dvojku-trojku ali sa tim maturskim profesor mahao kroz školu kao nešto što gotovo nikad nije pročitao i nadam se da će i to delo ekranizovati. Mislim da sam pisao o Vukašinu Katiću, vojvodi Mišiću a treći lik koji je bio opisan je bio ili Ivan Katić ili Šturm, nmg da se setim, prošlo više od četvrt veka.
Elem, Vreme smrti bi trebalo da ima 30 epizoda i uveren sam da će Šušljik i ekipa i to snimiti, to bi bila prava epopeja, po mnogo čemu. Jeste možda ovako glupo što sad gledamo poslednje poglavlje, prvo su bili Koreni pa Vreme zla a središnji deo tek na kraju ali eto.
Ko nije skontao oko likova i uloga, Žarko Laušević je u Korenima bio Aćim koga ovde nema jer lik mu se pojavljuje i okončava u Vremenu smrti, ovde igra svog sina Vukašina koga je u Korenima igrao Radovan Vujović a koji ovde igra Vukašinovog sina Ivana, dakle ova dvojica glumaca ovde igraju likove svojih sinova iz Korena. Bogdan Dragović i Bora Pub su junaci Vremena smrti gde se pojavljuje i Petar Bajević, istaknuti borci velikog rata koji su posle postali komunisti, itd. itd. U Vremenu smrti videćemo dosta likova iz Korena, Đorđe Katić, Tola Dačić, kao i ove iz Vremena zla.